São Miguel látnivalói – Top 21

azori szigetek sao miguel élménybeszámoló, lagoa do fogo kép

São Miguelen, az Azori-szigetek legnagyobb tagján változatos és felejthetetlen élmények várnak rád 2024-ben is. Ebben az összeállításban igyekeztem összegyűjteni São Miguel látnivalói közül a legfontosabbakat, miközben felhívom a figyelmed a környező szigetek varázslatos tájaira is. Talán kedvet kapsz felfedezni a festői szépségű Flores-t, ahol az ezernyi vízesés és a különleges krátertavak várnak rád, vagy Terceira szigetét, ahol a világörökség része a főváros. Az Azori-szigetek és São Miguel látnivalói szinte kimeríthetetlenek, így tanácsokat és ötleteket is adok arra, mikor és mennyi időre érdemes ellátogatnod ide, hiszen minden évszaknak megvan itt a saját, különleges varázsa.

A bálnales kihagyhatatlan São Miguelen

Ha még sosem láttál bálnákat, mindenképp érdemes szánni egy napot egy bálnanézésre. Mi részt vettünk egy egész napos bálnalesen, és teljes mértékben elégedettek voltunk mert nemcsak több bálnát, hanem delfineket, repülőhalat és mindenféle más állatot is láttunk aznap. Örök élmény! Képes beszámolónkat az Azori-szigeteki bálnalesről itt olvashatod el. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen élményhez érdemes egy egész napot szánni az utazásból, bár vannak rövidebb bálnalesek is.

A Terra Nostra Park medencéje

A Terra Nostra park medencéje

A Terra Nostra park Furnas városban található, és többek szerint a világ egyik legkülönlegesebb botanikus kertje. Ha szereted a buja, egzotikus növényeket, mindenképpen érdemes ellátogatnod ide. Ennek a parknak a különlegessége a hatalmas termálmedence, melynek sűrű, sárga, vasas vize van, és a sziget egyik híres fürdője. A park területén még egy szálloda is helyet kapott, így akár hosszabb időt is eltölthetsz itt. A Terra Nostra park számos látnivalót kínál, és garantáltan lenyűgöz majd! Furnasba pedig mindenképp érdemes ellátogatni mert itt találsz több érdekes és szép helyet ezért legalább két éjszakára foglaljatok itt szállást.

A park bejáratában választhatsz, hogy fürdeni vagy nézelődni is szeretnél. A belépő 10 euró fejenként. Ehhez a medencéhez is ajánlott a sötétebb színű fürdőruha mert a víz tényleg sűrű és sárga!

Mielőtt elindulsz az Azori-szigetekre

A meleg vízesésben fürdeni – Caldeira Velha

A Caldeira Velha igazi kincs! Egy melegvízű vízesés és kellemes hőmérsékletű medencék várnak itt, mindez azonban csak a kezdet, mivel ez a hely egy gyönyörű, buja zöld völgyben található, ahol a növényzet olyan lenyűgöző, mintha a Jurassic Parkban lennénk, csak éppen dinoszauruszok nélkül. Mindez az Azori-szigeteken!
Fontos tudnod, hogy érdemes előre időpontot foglalnod a Caldeira Velha látogatásához mert sokan kíváncsiak rá, de csak 100 embert engednek be másfél önként. Bővebben: Caldeira Velha.

A Terra Nostra botanikus kert

A Terra Nostra parkja világszerte híres a szépségéről. Olyan gyönyörű, hogy nemzetközi díjakat is nyert. A területe több, mint 12 hektár és ezen a hatalmas területen kifogástalanul gondozott parkot láthatsz egzotikus növényekkel. Minden évszakban érdemes ide ellátogatni mert mindig virágzik valamilyen növény. Kanyargó ösvényeken járhatod be a területet, ahol kis tavakat, tisztásokat és néhány építményt is találsz. Ne hagyd ki, ha szereted a különleges növényeket!

Mielőtt elindulsz az Azori-szigetekre
Vista do Rei egy borús napon

Vista do Rei – a világ egyik csodája

Ha a gyönyörű tájak és lenyűgöző kilátás is vonz, akkor ez a hely igazi kincs lesz számodra! „Két” csodálatos tó vár rád, melyek különböző színárnyalatokban pompáznak – az egyik kék, míg a másik zöldes.
Ez a csoda lélegzetelállító látvány, amely elvarázsolja a szívedet, különösen a nyári hónapokban, amikor São Miguel tele van hortenziával. Bármikor is mész, érdemes erre a helyre is időt szánni mert minden megvilágításban máshogy néz ki a hely és néha felhőbe burkolózik. A kilátó mellett találsz egy elhagyott épületet, amit gyakran fotóznak és a „pokol szája” kilátó is a közelben található. Ha nem bérelsz autót a szigetén, vagy nem mindig te szeretnél vezetni, akkor ezt a kirándulást kifejezetten ajánlom.

A „pokol szája” – Miradouro da Boca do Inferno 

A „Pokol szája” São Miguel látnivalói közül kitűnik érdekességével és szépségével. Portugálul miradouro da Boca do Inferno, vagyis a Pokol Szája Kilátópont a neve, de a baljós névvel ellentétben inkább lenyűgöző, semmint ijesztő hely.

Ahogy közeledsz a kilátóhoz, a tekinteted előtt bontakozik ki a sziget festői tája. A türkizkék tó, a zöldellő dombok és a mesés természeti formációk együttese magával ragad, miközben a friss tengeri szellő kényeztet. Érdekessége ennek a helynek, hogy ha jól megnézed (akár a fenti képeket – jobb klikk, megnyitás) nemcsak a tavak színe, hanem a magassága is eltérő.
Egy rövidebb séta után jutsz ide a parkolóból.

Praia dos Moinhos – egy kevésbé ismert, de szép part

Személyes kedvencem ez a tengerpart, nemcsak azért mert ha tetetjük akkor itt lakunk a Casa da Praia-ban, hanem mert ez a part közel van mindenhez, mégis nyugis hely, a falu körülötte pedig igazán festői és eredeti.
A tengerpart itt fekete homokos, de vannak nagyobb sziklák is. Hogy lehet-e az Azori-szigeteken strandolni? Például itt. 🙂

Lehet az Azori-szigeteken strandolni?

Ahol a forrás az óceánba ömlik – Ferraria

Ez a hely egy igazi különlegesség, de kifejezetten azoknak ajánlott, akik jól úsznak. Az óceán általában hűvös (15-20 fok között), de itt egy vulkanikus forrás meleg, 70 fokos vize ömlik az óceánba, amely kellemesen felmelegíti a területet. Ahhoz, hogy megmártózhassatok itt, egy létrán kell leereszkedni a vízbe. Biztonságotok érdekében a helyszínen egy kifeszített kötél is segít elkerülni, hogy valaki eltávolodjon a területtől.

Mennyi időt szánjak az Azori-szigetekre?

Lagoa do Fogo – São Miguel látnivalói

São Miguel látnivalói közül ez az egyik leglenyűgözőbb hely számomra. Ugyanakkor elismerem, hogy ehhez egy kis szerencse is szükséges és előfordulhat, hogy többször is vissza kell jönnötök mert fontos az időzítés, hogy ne takarja el felhő, ne essen az eső, és ne burkolja be a köd a látványt. Egyszóval az időjárás itt gyorsan változik, de éppen ez teszi még varázslatosabbá a helyet. Azonban, ha megfelelő időpontban érkezel ide, akár a közelben lévő Caldeira Velha-tól, szépet fogsz látni!
Itt is van lehetőséged parkolóban hagyni az autót, amitől 200 méterre van a kilátó. De ha szeretnél egy szervezett kiránduláson egészen a tóig lemenni, megteheted, bár kell hozzá edzettség.

São Miguel látnivalói - Santa iria kilátó
Kilátás januárban – Santa Iria kilátó

Santa Iria kilátó (az egyik kedvencem São Miguel látnivalói közül)

Ez a kilátó útba fog esni, ha a kedvenc szállásunkon vagy Ribeira Grandéból vagy a fővárosból mész a teaföldekre vagy a sziget -szerintem- legszebb pontjára a Ponta do Sossego-hoz. Az autópályáról simán lekanyarodsz és megállhatsz a parkolóban.
Szuper innen a kilátás és mindig van valamilyen virág, ami szebbé varázsolja az amúgy is gyönyörű szigetet.

 São Miguel látnivalói - Ponta do Sossego
Ponta do Sossego nyáron

Ponta do Sossego

Ez a park és a környezete tehet arról, hogy az Azori-szigetekre költözünk. Szerintem hihetetlen szép errefelé. Remélem, te is így találod majd! Alaposan ki van táblázva minden, így nem tudod elvéteni a helyet, parkoló is szokott lenni bőven, még 3 busznak is hagytak helyet.
A parkot rendszeresen gondozzák, én általában délelőtt szoktam erre járni és akkor mindig látom az embert, aki szorgosan takarít és rendez mindent, a macskákat eteti. Itt találod -szerintem- a világ legjobb kilátású WC-jét is.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha erre jársz, hozz magaddal egy kis faszenet (minden boltban kapni) és egy kis grillezni valót mert itt több grillezős helyet is kialakítottak, mellettük általában van csap és még mosogatni is tudsz.
Úgy őszintén, hányszor grilleztél már óceáni kilátással? Ha esetleg nem annyira tökéletes az idő és eleredne az eső, akkor vannak beállók is. Bővebben: Ponta do Sossego kilátó Sao Miguelen.
A Ponta do Sossego Nordeste és Povoação között található a sziget legkeletibb részén. Sao Miguel szigetének ezen a részén rengeteg gyönyörű látnivaló van, így érdemes valahol környékén szállást foglalnod hogy ne kelljen többször megtenni az autópályán az utat idáig. Mi utoljára Nordestében itt laktunk, (ez tényleg szuper jó!) Furnasban meg a 3 Bicasban, ami szerintem közepesen jó, viszont mindenhez közel van a városon belül. (Poca da Dona Beija vagy a híres Terra Nostra Park is párperc séta.)

São Miguel látnivalói - Arnel
A világítótorony és a szerpentin

Arnel világítótorony

Ezt érdemes megnézni, de ha gyalog vagy, készülj arra, hogy a nyelved ki fog lógni mire visszaérsz mert igen meredek az út néhol és elég sokat is kell caplatni. Ha autóval vagy, akkor a főút mellett meg alatt is van egy parkoló, ahol otthagyhatod az autót. Ha nem vállalkozol ilyen testedzésre, akkor menj tovább az úton a Ponta do Sossego felé és hamarosan lesz egy kilátó balra egy kis kő emelvénnyel, ahonnan szuper képeket készíthetsz. Érdemes itt is megállni mert fantasztikus a kilátás!

São Miguel látnivalói - Vízesés mellett grillezni? itt lehetséges!
Az egyik vízesés

Ribeira dos Caldeirões – Kihagyhatatlan!

Az egyik azori utazásunk indítója ez volt, itt akartam grillezni a hatalmas vízesés mellett. Sikerült is. 🙂 Ha ide jössz, és grillezni szeretnél, gyere korán, főleg hétvégén mert a helyiek is szeretnek ide járni és ők sokan vannak és képesek korán kelni. A parkolóból futólépésben viszik le a hűtőtáskákat mert jó helyet szeretnének kifogni. Szóval ehhez idő és szerencse is kell.
Na, de nem csak a hatalmas vízesésről szól ez a park. (Ha nem felejtem el, írok majd az összes botanikus kertről a szigeten, mert van mit…) Ez a park egy viszonylag keskeny völgyben van, ami nyilván az óceán felé lejt. Van itt tó, patak, vízesések, malom és minden szépség, amit ki tudtak találni és még akár Canyonig program is vár!

São Miguel látnivalói - A pici, kerek sziget, ahol a Red Bull sziklaugró bajnokságokat tartják
A kerek sziget a tengerről nézve

Vila Franca do Campo, a kerek sziget

Ez az a pici kerek sziget, amivel (is) szeretik reklámozni Sao Miguelt. Az azonos nevű településtől körülbelül egy kilométerre van ez a kerek paradicsom, aminek a belső oldalán egy sekély krátertó van, ahol sokféle halat látni. A sziget másik oldaánl van az a különleges sziklaképződmény, ahol a Red Bull sziklaugró versenyeket szokták tartani. Mi úgy jöttünk ide egyszer, hogy befizettünk a bálnalesre, és ez is benne volt a programban. A bálnalesről az Azori-szgeteken itt írok bővebben. Lényeg az, hogy ide is érdemes eljönni, akkor is, ha nehezített pálya.

São Miguel látnivalói - Furnas-tó nyugodt vize az egyik reggel

Furnas-tó (Lagoa das Furnas)

A Furnas-tó az azonos nevű településtől körülbelül 2 kilométerre van és minden érdekeset megtalálsz itt. Maga a tó is gyönyörű, meg lehet pihenni a partján és még azt is megnézheted, hogyan készítik a helyi népszerű ételt a földbe vájt gödrökben. A tó körül több hangulatos szálláshely is vár, és itt még kayakozni is lehet a tavon vagy körbe lehet bringázni, ami szintén szuper kaland!
Olvasd el a hosszabb posztot a Furnas-tóról mert ott még videót is mutatok.

A hortenziás út

Bár a szigeten nyáron dúsan virágzik a hortenzia, de van egy hely, ahol az út mindkét oldalán, buján pompáznak. Ha a Vista do Rei, és a Pokol szája kilátók környékén vagy, csak írd be a Google-ba hogy Estrada Hortênsia, de a Miradouro do Cerrado das Freiras-hoz vezető út pont itt visz.

Ponta Delgada látnivalói

Ponta Delgada, Sao Miguel legnépesebb városa, egy gyönyörű, kellemes hangulatú óvárossal rendelkező település. A város a sziget déli partján helyezkedik el, és tele van kulturális, történelmi és természeti látnivalókkal.

A várost fehér épületek, keskeny utcák és történelmi nevezetességek jellemzik. A kikötő környéke élettel teli, ahol kávézók, éttermek és üzletek találhatók. A városban a Jardim António Borges nevű gyönyörű park is megtekinthető, melyben számos növényfaj és szökőkút vár.
Szintén Ponta Delgadában találod az Arruda ananász ültetvényt, ahol megnézheted, hogyan termesztik az ananászt, de ananászos ételeket és italokat is fogyaszthatsz itt.

A tengerparti sétány és a kikötő környéke is népszerű a turisták körében. A város egészét átszövik a portugál kultúra és az Atlanti-óceán szigetvilágának egyedi hangulata. Érdemes felfedezni a helyi éttermeket is.

Azori gasztronómia

A helyi gasztronómia szerintem igen izgalmas. Ne számíts nagyon különleges fogásokra, a helyi ételek meglehetősen egyszerűek de laktatóak.
Talán meglepő lehet, hogy bár annyi tehén van a szigeten hogy szerintem meg sem lehet őket számolni, ezzel szemben a boltokban csak hőkezelt helyi tejet árulnak, illetve a friss tejből készült sajtokat. Ezeket érdemes megkóstolni.
Többségében helyi sajtokat árulnak a boltok. Az Azori-szigetek a sajtevők szigetei!

Én édesszájú vagyok, így egyik kedvenc helyi félig édességem a Furnasban készült bolos levedos, ami félig édes, félig sós, pont a kettő között félúton található zsömleféle. Ezt az általában kerek, lapos „zsömlét” a sziget első lakói kezdték készíteni.

Van egy nagyon híres étele a szigetnek, szintén Furnas városának, ami nem más, mint egy „vulkánban” vagyis a földbe eltemetett nagy edényben főzött étel mindenféle jóból. Van benne krumpli, répa, káposzta, egyéb zöldségek, marhahús, csirkedarabok, disznóhús, kolbászféle. Nagyon érdekes az étel, mindenképp kóstoljátok meg! Több helyen is árulják, az étel neve cozido das Furnas.

A szigeten sokféle befőttet vagy lekvárt árulnak, a legkülönfélébb ízekben, érdemes valamelyiket megkóstolni.
Van egy híres sajtos-túrós édes sütijük, ezeket egyenként csomagolják és porcukorral szórják meg. Érdekes íze van ennek is. A neve a queijadas.

Likőrgyár – Mulher de Capote

Ribeira Grendében van egy likőrgyár. Az egyik keskeny főúton találod, de ha a kapun bemész, lesz parkoló is. A neve Mulher de Capote. Itt az egész gyárat megnézheted, ha szerencséd van kapsz idegenvezetést is, de a kóstoló az mindig jön. Mindenféle dizájnnal és kiszerelésben, ízben gyártják itt a likőröket, és szerintem mindegyik nagyon finom. Kedvencem a rizslikőr.
Ha Ribeira Grandéban jársz, érdemes megnézned a belvárosát mert bár nagyon hasonlít Ponta Delgadára, de mégis kedvesebb és nyugodtabb település.

Európa egyetlen teaföldje!


Az ültetvény neve Gorreana és Porto Formoso mellett találod. Ha még nem láttad, hogyan készítik a teát vagy hogyan termelik, ide mindenképp gyertek el mert még egy kisebb kirándulást is lehet tenni a teaföldön. (Strapabíróbb cipő ajánlott mert eső után varacskosdisznóként fogsz visszajönni).
A Gorreana épületét folyamatosan bővítik, de még mindig meg lehet nézni a gyárat, a gépeket, a csomagolás folyamatát és mostanában még idegenvezetést is tartanak.
Van itt ajándékbolt, és természetesen a teát is megkóstolhatod (ingyen). Bővebben itt írok a teaföldről.

Ananász ültetvény

Ponta Delgada külvárosában van egy ananász ültetvény, amit a hét minden napján és egész nap nyitva találsz. Reggel 9-kor szoktak nyitni és egészen este 8-ig nyitva van.
Ide menj el ha nem jártál még ilyen ültetvényen, de a boltjukban lehet az ananászon kívül mindent és bármit is kapni ananászosban, legyen az íz vagy dizájn. Weboldala itt.

Mit ne felejts otthon, ha az Azori-szigetekre látogatsz?

 1. Esőkabátot
 2. Kényelmes cipőt
 3. Búvárszemüveget ha Vila Franca szigetre is mész
 4. Sötét színű fürdőruhát mert a víz foghat
 5. Rengeteg helyet a telefonodban
 6. Napolajat ha mész a bálnalesre mert akkor sokáig kint vagytok az óceánon

Kell autót bérelnünk ha Sao Miguelre utazunk?

Az Azori-szigetek egyik tagja sem büszkélkedhet szuper közösségi közlekedéssel, ráadásul hiába van Sao Miguelen három busztársaság is, ezek a járatok helyieknek vannak kitalálva, dög lassan haladnak és általában pont nem arra járnak, amerre a mezei turista szeretne, vagyis ha teheted, érdemes autót bérelned.

Az autóbérlés napi ára attól függ, mikor mész a szigetre, a legolcsóbb télen, amikor alig vannak itt látogatók és nyilván a nyári csúcsszezonban a legdrágább. (Friss tapasztalat: január legelején napi 10 euró volt, 2 héttel később már 15 euró, plusz a letét.)

Ha nem bérelsz autót de mégis szeretnéd bejárni a szigetet, erre is van lehetőség, ráadásul nem drágábban, mint az autóbérlés. Ezen a linken 3 szuper egész napos kirándulást találsz. Ha ezekre elmész, elmondhatod, hogy majdnem mindent láttál Sao Miguelen.

Milyen az Azori-szigetek időjárása?

A legjobb szó rá a változékony. Itt bármelyik nap alatt van 3 évszak, egyedül a havas tél marad ki. Annyi biztos, hogy nyáron ideális a hőmérséklet ahhoz, hogy ide utazz, de mi télen sem szoktunk fázni, bár idén (2024) januárjában kifogtunk egy olyan ciklont, hogy … (ezt olvasd el, ha érdekel, ezt meg a floresi első napokról).
Ha az előrejelzésre vagy kíváncsi, ők elég pontosak.

Azori-szigeteki látnivalók

Flores látnivalói

Flores egy tömör gyönyör szerintem. Ezernyi vízesés, krátertavak, buja, zöld dombok, vad partszakaszok és béke, nyugalom jellemzi a szigetet. Ha azt hiszed hogy São Miguel milyen nyugodt, tévedsz! Ha elutazol Floresre, Picora, vagy bármelyik másik szigetre, érezni fogod, hogy mennyire nyüzsi van a legnagyobb szigeten.
Mi egy hétig voltunk most Floresen és nagyon zavaró volt, hogy olyan sokan vannak az Azori-szigetek legnagyobb tagján, Sao Miguelen, hogy mennyi autó rohangál, hogy zaj van, hogy sok az ember.

Flores a szigetcsoport legnyugatibb tagja, ha innen mennél tovább, akkor már Amerikában lennél. Flores szigettel kapcsolatban több posztot is olvashatsz az oldalon.

Terceira

Terceira egy viszonylag népes sziget, aminek közvetlen összeköttetése van a kontinenssel, még a Ryanair is repül ide. Terceira arról híres, hogy a fővárosa, Angra do Heroísmo belvárosa világörökség. Itt most ne azokra az elcsépelt, semmitmondó dolgokra gondolj, mert ez a város tényleg gyönyörű! Színes és mégis egyforma.

Olcsó repülőjegyek Ponta Delgada-ba és az Azori-szigetekre

Egy érdekes helyzet állt elő mert lehet Sao Miguelre a Ryanair-rel és az EasyJet-tel is repülni, de nagyon érdemes a helyi, azori légitársaságot (Sata Azores) és a Tap Portugalt-is megnézned. Ezek a nem fapados járatok néha olcsóbban repülnek ide, mint a híres fapadosok, a szolgáltatásuk és a „szívatási-faktoruk” pedig sokkal alacsonyabb. Bővebben.

flores
Hat az ezernyi vízesésből Floresen

Mennyi időt szánjak Sao Miguelre vagy az Azori-szigetekre?

Ide nem érdemes 3-4 napra jönnöd. Egyrészt ahhoz túl sokat kell utaznod, másrészt pedig São Miguel látnivalói kifogyhatatlanok és akkor még csak egy szigeten jártál.
A kilenc sziget mindegyike gyönyörű, és hiába picik, mindegyiken van valami különleges.
Ha nem jártál még Sao Miguelen, akkor erre a szigetre legalább egy hetet szánj, de ha két hétre fogsz jönni, akkor sem fogsz unatkozni. Ha több szigetet is megnéznél, én ajánlom Florest, de oda nyáron is legalább 4 napra menj és összességében hagyj arra is időt, ha esetleg borzasztó lenne az idő. Írtam egy sokkal bővebb posztot arról, hogy mennyi időre érdemes Sao Miguelre látogatnod.

Ponta do Sossego

Mikor utazzunk Sao Miguelre?

A legideálisabb időjárás szempontjából a nyár.
Egy probléma van csak a nyárral: mindenhol sokan vannak, drágább minden (a szállás és az autó is), és érdemes időpontot foglalnod mindenhova. Írtam erről egy hosszabbat arról: Mielőtt elindulsz Sao Miguelre.

Én az őszi, téli és tavaszi utazás szerelmese vagyok, pont ezért nekem a kedvenc utazós hónapom a január és a február. Volt már olyan, hogy januárban pont olyan volt az idő, mint nyáron meg olyan is, hogy szakadt az eső, de itt az időjárás nagyon változékony. Legutóbb (januárban) jobban figyeltem a hőmérsékletet, és Budapest és Flores között 32 fok különbség volt. Nyáron inkább hűsölni fogsz itt mert ritkán van 26 foknál melegebb.

Ha nyáron jönnél, akkor találod itt legtöbb virágot, akkor a legpompásabb a sziget, illetve a nyár mellett szól, hogy ilyenkor gyakrabban járnak a repülők és a hajók is a szigetek között is.

Flores
Forgalmi dugó Floresen 🙂

Milyen az Azori-szigetek télen?

Békés. Nedvesebb és gyakrabban esik az eső, de hőmérséklet tekintetében nem túl nagy a különbség.

Az szembetűnő, hogy a hortenziák január elején még nem virítanak, körülbelül január harmadik hetére kezdenek kinyílni, de a többi virágra is ez igaz.

Télen olcsóbb itt szállást foglalni, és lényegesen olcsóbb az autó is.

Mit vegyél az Azori-szigeteken?

 1. Teát mindenképpen vegyél! Mindegy hol veszed, maximum pár centes lesz a különbség.
 2. Sao Jorge szigetén, 2023-ban dobták piacra az első saját termelésű kávét. Ha arra jársz, ne felejtsd el!
 3. Likőr mindenből. A szigeten sok érdekes gyümölcs megterem és ezekből előszeretettel készítenek likőrt. Egyszer végigkóstoltuk az összeset, de mind finom volt.
 4. Lekvár mindenféle furcsa gyümölcsből. Ezt bármelyik boltban megtalálod.
 5. Divatosak a láva (bazalt) ékszerek, de az igazság azt hogy pont ilyeneket kaphatsz Szicílián és Santorinin meg az összes vulkanikus szigeten, annyi a különbség, hogy itt szerintem sokkal drágább. Siracusában vettem 3 hónapja egy szép bazalt karkötőt a kikötőben 2 euróért és Santorinin is hasonló árat fizettem érte. Itt 4-nél kezdődött.
 6. Szépek még a cserépedények is.
 7. TONHAL! Ha szereted a tonhalat, akkor a helyi halászatból származó tonhal, főleg az olajos verziója szerintem a világon az egyik legfinomabb. Mindenképp kóstold meg!
 8. Az Azori-szigeteken termelt borok szerintem zavarbeejtően finomak és ütősek.
 9. A szigeteken termelt tejből sajtot készítenek (több tehén van, mint ember, így képtelenség lenne meginni annyi tejet) a sajtokból van ezernyi féle, kezdve ott, hogy Sao Jorge vagy Pico vagy São Miguel szigetén készítették de még kézműves sajtok is vannak. A sajtokat általában nagyobb kiszerelésben árulják, félkilós gurigákban vagy darabokban.

Mennyi idő eljutni az Azori-szigetekre?

Ha csak São Miguel-re mész, akkor Lisszabonig 2 és fél óra, illetve Budapesttől Lisszabonig is 3 óra az út. Plusz az átszállási idő meg hogy ott vagy a reptéren időben. Vagyis szánj majdnem egy egész napot az utazásra, de a fenti variáció még gyors is.
A többi szigetre eljutni Sao Miguelről is minimum egy óra (középső szigetek), de Flores esetében 2 óra az út. Tehát szervezős a dolog, de nem lehetetlen. Használd a nagy, központi oldalakat, mint az Expedia.

Mi változott az Azori-szigeteken?

Erről írtam egy hosszabb posztot is mert volt mit: Mi változott az Azori-szigeteken?