Sao Miguel kisokos szálláskeresőknek

Sao Miguel szállás kisokos

Hirtelen nagyon népszerű lett Sao Miguel és több ismerősöm is készül oda a következő hetekben vagy hónapokban és felmerült bennük a kérdés, hogy mégis hol érdemes lakni Sao Miguelen, mire ügyeljenek foglalásnál, így összeszedtem a legfontosabb információkat Sao Miguel szállás témakörben.

Sao Miguel melyik részén legyen a szállás?

Mielőtt bármit foglalnál, gondold végig, mit szeretnél megnézni Sao Miguelen. Van látnivaló bőven, ráadásul a természet gondoskodott arról, hogy a sziget minden kilométerére jusson egy “de széééép, álljunk meg, nézzük meg!” felkiáltás. 🙂

Tehát vegyél elő egy Sao Miguel térképet és jelöld be azokat a helyeket, amiket meg szeretnél nézni!
További segítségül itt van a Sao Miguel TOP 10 látnivaló, ami inkább top 20 🙂

Két tervet készíts:
1, jó időre
2, arra az esetre, ha sokat esne az eső

Eső: esélytelen, hogy megúszd eső nélkül, legalább egyszer fog esni ha egy hétre mész. De ez általában nem azt jelenti, hogy egész nap szakadni fog az eső, csak azt, hogy leszakad az ég, aztán minden megy tovább.

Közlekedés Sao Miguelen

Létezik tömegközlekedés, de elég ritkán járnak a buszok. Vonat nincs, a hajózás meg nem elterjedt a sziget körül. Sao Miguel autós sziget.
(Autót az Ilha Verde cégnél szoktunk bérelni, de nézzetek körül más oldalakon is, hátha.)

Akár itt is lakhatnánk

Sao Miguel szállások – de hol?

Ha kitaláltad, mit szeretnél megnézn, akkor két verziód van:

1, Egy helyen lakni

Tök jó, ha kényelmes ember vagy, vagy találsz egy neked megfelelő szállást a szigeten valahol középen. Mi mindig Ribeira Grande környékén szoktunk lakni, ha kiköltözünk, akkor – mivel imádunk dagonyázni – Furnashoz minél közelebb lenne jó lakni, (valahol az óceán partján) és akkor viszonylag hamar oda tudnánk érni a fürdőbe.
A hátránya annak, ha ugyanazon a helyen laksz míg ott vagy, hogy megúszhatatlan, hogy oda-vissza közlekedj ugyanazon az úton többször.
Sao Miguel viszonylag nagy és sok a domb – hegy – völgy – kráter – mező – lejtő – kanyar – kilátó – kanyar – domb – kilátó – kanyar párosítás, és az autópályák hossza és száma meglehetősen alacsony a szigeten, pluszban még állandóan meg kell állnia az embernek mert olyan kilátás van rengeteg helyen, hogy egyszerűen nem lehet kihagyni, tehát számítsd mindig legalább duplájával a menetidőt.

2, Több helyen lakni

Ez is jó megoldás, ekkor kicsit több lesz az időd bámészkodni, pihenni. Arra vigyázz, hogy szép sorban legyenek a szállások a sziget körül, ne kelljen visszafelé is haladnod.
Például: Ponta Delgada (főváros, reptér)  – Ferreira környéke (ahol egy forrás viszonylag kellemessé varázsolja az óceán hőmérsékletét) – Sete Cidades (kilátó fölötte) – Ribeira Grande (helyi nagyváros sok néznivalóval) – Achada (mert itt van egy gyönyörű botanikus kert) – Nordeste (az egyik legszebb kilátó a közelében) – Povoacao (mert gyönyörű a környezete) – Furnas (a fürdők miatt) – Vila Franca do Campo (pici sziget + jó kaják + templom)  – Ponta Delgada is egy jó kör.

Sao Miguel szállás

Sao Miguelen a szállások általában jók, többségük nemrég épült  – viszonylag újkeletű a turizmus arrafelé, nagyon lepukkantat nem fogsz találni.

Foglalásnál mindig olvasd el a véleményeket és az értékeléseket!

Azok az azori szállások, amiket mi is kipróbáltunk

A poszt írásának időpontjában nem foglalható a nagy kedvenc, de nézd meg, hátha amikor olvasod, már elérhető. Casa do Praia 
A másik Ponta Delgada külvárosában van, közvetlenül az óceán partján. Ez az olcsóbbik a kettő közül.
A másik Ponta delgadainál nagy volt a macera, egy csomó adminisztráció, mert a tulaj igazság szerint -szerintem- nem gondolta át, hogy a Bookingon az emberek szállodát vagy szállást keresnek, nem feltétlen egy teljesen berendezett apartmant. A teljes leltárt átnézte velünk tételesen, mert egész biztosan el akarom lopni a hűtőszekrényét és a hátizsákomban akarom kicsempészni, kézipoggyászban. Mindenesetre már nem foglalható.
Ugyanígy a leges legelső azori szállásunk is eltűnt már a netről, pedig annak is tök jó volt a kilátása. 🙂 Ezek szerint jellemző a Sao migueli szállásokra, hogy eltűnnek egy idő után.

 

Sao Miguel szállást mikor foglaljak?

Mielőbb.
A nagy igazság az, hogy pár év alatt (konkrétan 2) megtöbbszöröződött a Sao Miguelre  érkező utasok száma mert több fapados cég is repít már utasokat és nemcsak Lisszabonból, hanem távolabbról is. Viszont a szállások száma meg nem nőtt jelentősen.
Érdekes, hogy a szigeten mióta több a turista, sokkal több a felső kategóriás szállás, igazán olcsót nem is látni. Drágát viszont egyre többet.
Tehát foglalj minél előbb. Ha esetleg találsz egy szimpatiusabbat, maximum lemondod az előzőt.
(Lemondhatót foglalj, nem előre kifizetőset.)