Cozido das Furnas? Az mi?

Cozido das Furnas

A „Cozido das Furnas” egy hagyományos és jellegzetes étel, amelyet a portugál Azori-szigeteken, pontosabban a São Miguel szigetén található Furnas területén készítenek. Ez egy lassan főtt hús- és zöldségkeverék, amit a föld alá temetve, a termálforrások hőjét használva készítenek.

Cozido das Furnas

A „cozido” portugálul főzést vagy párolást jelent. A „Cozido das Furnas” elkészítése során a különböző húsokat, például kolbászt, hurkát, marhahúst, csirkehúst, sertéshúst, valamint zöldségeket, például krumplit, répát és káposztát, kelkáposztát egy speciális fazékban helyezik el.

Ezután a fazekat a föld alá temetik egy termálforrások által fűtött területen. A termálforrások hőjében, lassan, több óra alatt és egyenletesen fő meg az étel. Amikor késznek gondolják, odamennek a földkupachoz és kiemelik a kondért a földből. Megmutatom, miről van szó, mert ha még nem láttad, ez biztos kínai:

A videót készítő Futurismo az a cég, ami bálnalesre visz téged is. Menjetek el bálnalesre ha még nem voltatok! A mi élményeinket itt olvashatod ugyanerről az egésznapos kalandról. Tényleg megéri! Örök élmény!

Cozido das Furnas

Sokszor ettünk már cozido das furnas-t, mindig jó volt, szerintem az íze sem szokott változni. Mi Furnasban a Tony’s-nál esszük egy évtizede. Az oldalon megjelenő képek is itt készültek az évek során.

Mennyibe kerül a Cozido das Furnas? 2 személyre 32 euró. Ez egy bőséges adagot jelent. Mellé kóstoljatok egy helyi bort vagy egy Pico szigetéről származót. Vagy egy sört 🙂

A „Cozido das Furnas” készítése hagyományos módszer, amely a terület geotermikus jellegére épül. Az így elkészített étel gazdag ízvilággal rendelkezik, és a lassú főzés révén az összetevők különleges ízeket és aromákat szereznek.
Olvass tovább: São Miguel látnivalói.