Hány napot szánjak São Miguel szigetre? (Azori-szigetek)

Mennyi időt szánjak az Azori-szigetekre?

Hány napot szánjak az Azori-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagjára, Sao Miguelre?

Hány napot szánjak

Szerintem legalább öt napot szánj erre a szigetre, mert ha öt napra jössz, még pont meg tudod nézni a legfontosabb (!) látnivalókat a szigeten, de ajánlott legalább egy hétre jönni.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy szeretnél-e bálna és delfinlesre menni (ajánlott), hogy szeretnéd-e kipróbálni a vulkanikus fürdőket, hogy megnéznéd-e a sziget ezernyi kilátópontját, vagy hogy szeretnél-e delfinekkel úszni az óceánban, illetve a legfontosabb: hogyan szeretnéd bejárni a szigetet? Mert az nagyon nem mindegy.
Bérelt autóval könnyen bejárhatod a kilapított uborka alakú szigetet, de ha buszoznod kell akkor rögtön kiesik egy csomó kilátó és szép hely. Ha autó nélkül vágsz neki, akkor neked jól jöhet ez a kétnapos szervezett út, ahol megmutatják a legszebb helyeket a szigeten. Ez az út a 120 eurójával nem is drága, lévén, hogy autót nyáron nem kapsz napi 60 euróért (plusz benzin) és nem neked kell vezetni meg navigálni, parkolót vadászni, satöbbi.

Lehet az Azori-szigeteken strandolni?

Ha szeretnél bálnalesre is menni, delfinekkel úszni, dagonyázni is valamelyik (vagy minden) fürdőben, akkor ezekre egyenként egy-egy napot számolj és érdemes előre bejelentkezni mindenhova és időpontot foglalni, hogy ne kelljen várnod, vagy hogy egyáltalán be tudj menni. Itt találsz egy listát arról, mit intézz el még bőven az indulás előtt.
A fürdős napokra szánj egy napot mert elég sokat kivesz az emberből ez a víz. Jól esik utána aludni egyet.

Mennyi időt szánjak az Azori-szigetekre?

A látogatásod hosszába számítsd bele, hogy itt gyakran esik az eső, főleg ha télen jársz erre.

Mi legutóbb (2024 januárja) kifogtunk 3 hetet, amiből egyetlen nap nem esett az eső, és volt annyira rossz is az idő, hogy a repülőnk kényszerleszállást hajtott végre Terceira szigetén, majd amikor végre eljutottunk Floresre, 3 napig ki sem tudtunk mozdulni a szállásunkról, annyira fújt és szakadt az eső. Ez elég ritka és voltunk már máskor is januárban, akkor viszont végig meleg volt, napsütés és a két hét alatt egyszer esett csak az eső fél órát. Ennyire kiszámíthatatlan az időjárás.

Ha nyáron jössz, esélyes, hogy lényegesen jobb lesz az idő, de tegyél be egy-két napot arra az eshetőségre, ha kifejezetten pocsék lesz az idő.

Hány napot szánjak

Ha másik szigetekre is átmennél, ott az utazásokra is szánnod kell egy-egy napot. Terceira legnagyobb városa, Angra do Heroísmo például Világörökség, egy építészeti csoda, Flores pedig egy tömör gyönyör önmagában is.

Visszatérve az eredeti kérdésre, hogy hány napot szánjak az Azori-szigeteke vagy Sao Miguelre: ha csak São Miguel a célod, akkor egy hét, ha Flores (a tömör gyönyör sziget) vagy a világörökség Terceira, esetleg Pico, Portugália legmagasabb hegycsúcsával – egy vulkánnal- rendelkező szigete is célod, akkor több hétre is jöhetsz. És akkor még csak néhányat említettem a 9 sziget közül.