Poça da Dona Beija fürdő (São Miguel)

Poça da Dona Beija

Vannak kihagyhatatlan látnivalók São Miguel szigetén. Az egyik a Poça da Dona Beija nevű fürdő, amit a vulkáni kráterben elhelyezkedő Furnas nevű kisvárosban találtok. Furnasba mindenképpen el fogtok látogatni mert itt találjátok a 2 legjelentősebb fürdőt, a (másikat a Terra Nostra parkban), itt tudtok cozido das furnast enni, itt van mellette a Furnas-tó ahol még kajakozni is lehet, és itt lehet megnézni több vulkanikus tevékenységet is. De szerintem a legkellemesebb dolog itt a Poça da Dona Beija fürdő.

Poça da Dona Beija fürdő
A legsekélyebb medence

Ez a fürdő különösen télen nagy ajándék, amikor az időjárás nem annyira kedvez a szabadtéri programoknak, de nyáron is jól esik itt dagonyázni egyet. Mikor fürödtél utoljára erősen vasas, vulkanikus vízben?

A hely története 1988-ig nyúlik vissza, amikor egy pap felfedezte a forrás jótékony hatásait. A Poça da Dona Beija hivatalosan csak 2010-ben nyitott meg, de azóta folyamatos fejlesztések történtek. Ma már több öltöző, zuhanyzó, széfek sora, ajándékbolt, QR-kódos beléptetés is van, és ha elfelejtesz fürdőruhát vagy törölközőt hozni, azt is lehet itt kölcsönözni. Tényleg mindenre gondoltak! Egy valami fontos, foglalj időpontot a weboldalukon előre mert mindig sokan vannak. Mindig!

Poça da Dona Beija fürdő
Poça da Dona Beija fürdő öltözői, a széfek és a zuhanyzó épülete

Tipp!

Rögtön mellette van
ez a szállás!

A fürdőben 5 medencét találsz, mindegyiknek külön nevet adtak és más-más tematikára fűzték fel: a Meditação a legmélyebb medence, ideális a hátmasszázsra. A Convívio Termae sekélyebb, a Mística a leghíresebb, hosszú függönyvízesése miatt, míg a Serena a komplexum végén két kis vízeséssel várja a látogatókat.

A forrás és a fürdő neve egy brazil szappanoperából származik, és Furnas városában, São Miguel sziget keleti részén található.

Poça da Dona Beija fürdő forrása
Ez a forrás

Érdekesség, hogy a helyiek a vasban gazdag vizet a taróültetvények öntözésére használják, mivel a sár kiváló organikus trágyát biztosít a gyökerek számára.

Poça da Dona Beija fürdő
Azok a hatalmas zöld levelek a taró növény levelei

A Poça da Dona Beija nemcsak egy termálforrás, hanem egy egészséges és nyugodt kikapcsolódás helyszíne, ahol a test és a lélek egyaránt megtalálja a harmóniát. Az időjárástól függetlenül ez a kis paradicsom az Atlanti-óceán közepén örök élményt nyújt az ide látogatóknak!

Poça da Dona Beija fürdő

 A termálforrást a vulkán táplálja, a 39ºC-os kénes, vasas víz jótékony hatással bír: javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt és fájdalmakat, valamint a bőrproblémák esetén is érdemes benne dagonyázni egy kicsit.