Hol jártunk 2018-ban?

Nem terveztük az évet nagyon utazósra, de mégis nagyon sok helyre eljutottunk, és milyen jó volt! 😍
Itt a nagyobb helyeket szedtem össze, amikor vagy repülőre vagy buszra szálltunk. A kisebbek, amikor „csak” Berlinben, vagy Berlin környékén voltunk, kimaradtak. Merthogy majd’ minden hétvégén megyünk valahova, ha  áshova nem, akkor a partra kiülünk hajókat nézni.

Santander látnivalói - Sardinero
Csodálatos napkelte a Sardinero parton

1. Santander – Bilbao

Január elején elrepültünk Santanderbe, onnan pedig elmentünk Bilbaóba. A repjegyet az előző évben vettük Bukarestben, egy lepukkant plázában lévő viszonylag jó kávézóból mobil appon keresztül. 5 euró volt a jegy, és úgy voltunk vele, hogy ha nem jön össze valamiért, hát akkor nem bukunk olyan hatalmasat.
Az utazást attól tettük függővé, hogy milyen az idő, így szállást is csak az indulás napján foglaltunk. Jó volt mindkét városban és én végre láttam a portugaletei függőhidat és még át is mentünk rajta 🙂 Nagy álmom volt ez. A másik szintén nagy élmény a Guggenheim múzeum. Azt legalább 10 éve szerettem volna jól megnézni magamnak 🙂 A szállásunk egy majdnem tengerparti négycsillagos volt Santanderben, Bilbaóban pedig egy kis apartman. Utóbbi nem volt olyan jó, de csak egy éjszakát voltunk.

2. Poznan

Nem szoktam írni róla mert ebben a városban, egész konkrétan az ott található Sheratonban szoktuk tölteni a nagyobb ünnepeket, de most január elején is jártunk ott. Nyitva volt a kedvenc éttermünk, így ehettem rozslevest és minden finomat, amit ott szoktunk. Jó hely Poznan, ráadásul közel van hozzánk.

3. Varsó

😀 Megint szar volt az idő, de most nem volt hófúvás, viszont volt hideg és szemerkélő eső. Nagyon sokadszorra jártunk Varsóban így most a maradék látnivalókat néztük meg: végre felmentünk a belvárosban lévő Kultúra és Tudomány Palotájába és nem kellett fél napot sorakozni a pénztár előtt, hanem megúsztuk pár perc alatt. És voltunk az állatkertben is, ami engem meglepett mert sokkal rosszabbra számítottam.

4. Prága

Nagyon régóta vissza szerettem volna menni Prágába, hát most megkaptam. Rengetegen voltak, kiábrándítóan sokan, olyannyira, hogy többet nem megyek oda, kivéve ha vastagon megfizetnek érte. Prága gyönyörű, rengeteg érdekes helye van, de … basszus, annyi a turiszt, hogy az már elviselhetetlen.

5. Koppenhága

Tök jó hely Koppenhága, imádom! Nagyon szeretem a rendezettségét, a sajátos építészetét. Egyszerűen lenyűgöznek az egyenes vonalai a házaknak.
Itt mivel egy nagy tömegeket vonzó konferenciára mentünk és egyszerűen nem volt már máshol hely, a Grand Hotelben foglaltunk szobát. Egyrészt közepesen volt szörnyű a hely, másrészt valszeg itt nyúlták le a bankkártyánk adatait, amivel valaki kegyeskedett majdnem ezer euró összegben mindenféle appokat vásárolni mire észrevettük. Reklamáltunk, a pénzt visszakaptuk, de akkor is…

6. Voltunk Budapesten is

Most hivatalos ügyeket intéztünk, és onnan indultunk az ázsiai körútra.

7. Hamburg

Hamburg nagy szerelmem. Most megnéztük belülről is a tengeralattjárót, végre voltam az Elbphilharmonie épületében és az Elba alatti alagútba is lementünk. Igen, erről sem írtam, pedig megérdemelné a város. Amúgy voltunk még egy híres kávépörkölő üzemben, ettünk jófajta csokit is és a vasárnapi halpiacot is megnéztük, arról nem is beszélve, hogy ettünk egy nagyon régi és nagyon híres étteremben. Szóval nem unatkoztunk 🙂

8. Warnemünde

Erről írtam is egy posztot. Iszonyat meleg volt Berlinben, így elmenekültünk a jó hideg tenger partjára 🙂

9, Kazahsztánban is voltunk idén!

Erről napi beszámolót írtam, itt tudod elolvasni. Asztana és Almati szuper helyek. Asztana modern, tiszta és rendezett, Alamti környezete viszont csodálatos. Ha vissza kellene mennem az Almati fölött lévő hegyekbe mennék, a várost hanyagolnám vastagon.

10. Peking, Kína!

Erről is írtam egy Peking élménybeszámolót. Annyira tetszett a hely, hogy ide mindenképp vissza szeretnék menni majd, tehát csak idő kérdése. 🙂

11. Malajzia!

Kuala Lumpur egy szuper hely, Tioman sziget pedig maga a Paradicsom. Nagyon tetszett mindkettő, mindkét helyre visszamennék. Tioman sziget nagyon nyugis, Kuala Lumpur meg érdekes. És micsoda kaják vannak ott…

12. Bangkok, Thaiföld

Bangkok  annak való, aki szereti a tömeget, a zsúfolt utcákat, a koszt és a rendezetlenséget. Cserében viszont olcsó minden.
Bangkokba akkor mennék vissza, ha onnan jobban megközelíthető valami, különben meghagyom annak, aki feltétlen oda akar menni.

13. Hamburg újra 🙂

Csak mert nem lehet megunni 🙂 és van mit nézni. Ide októberben fogunk menni.

14. Cinque Terre

Végre 🙂 Mondjuk ide októberben fogunk menni, de … VÉGRE!!!  Nem akarom végigrohanni az egészet, inkább kiélvezem majd minden pillanatát. Remélem az idő is jó lesz majd 🙂

15. Hajózunk a Földközi- tengeren.

Próbaút lesz és ha bejön, akkor vannak terveim a hajókkal, nem meglepő módon 🙂  de erről majd később, ha visszajöttünk úgyis mesélni fogok róla valószínűleg igen részletesen, mégiscsak az egyik kedvenc álmodozási témám… 🙂

16. Poznan

Megint. De ott tök jók a szálloda szolgáltatásai és szuper a kaja is, nyugi van, satöbbi.

17, KIJEV!

Mióta utoljára kitettük a lábunkat Kijevből, azóta vissza akarok menni. Most végre sikerül, ráadásul pont télen, amikor szépen fel van díszítve a város 🙂 jaj de jó lesz! Megnézhetem, mit és mennyit változott a város, mióta utoljára eljöttünk onnan „hamarosan visszajövünk” kiáltással. De az is igaz, hogy azóta elég nagyot változott az életünk, jó irányba. 🙂

18, Csernobil

Állítólag teljesen veszélytelen, viszont érdekes, úgyhogy nosza! 🙂

Hát, ennyi. Most szeptember eleje van és ennél akkor lesz több, ha hirtelen meglátok valami visszautasíthatatlan ajánlatot.
Jó volt idén és jövőre sokkal jobb lesz!