Ellepték Berlint a darazsak 🐝🐝🐝

A darazsak Berlinben idén (2018) nagyon sokan vannak. A fenti képen a péknél lévő szendvicsek vannak, nem is a cukormázas dolgok.

Cseppet sem vicces a dolog, habár most szemptember közepére már kicsit mérséklődött a meglehetősen kellemetlen helyzet.
Egész nyáron annyi volt a darázs, mint még soha. Szeritem életemben nem láttam annyi darazsat összesen, mint idén.

Képtelenség volt a szabadban reggelizni vagy egy fél perc alatt bekapható dolognál nagyobb dolgot megenni!
Pedig az egy elég kellemes berlini szokás, hogy az ember a szabadban eszik-iszik-létezik…
Ráadásul a darázs az általában nem ennyire idióta szokott lenni, mint ezek az újak.

Nem is értem, hogy lehet ennyire idióta egy állat.

Mit csinál?
Pl. pár hete a Schlachtensee megállónál lévő grillezős – sörözős helyen votunk és … jön a darázs, először mindig csak egy, aztán a társai két percen belül. De ezek… tiszta kamikázé darazsak,🐝 fejjel belemennek bármilyen kajába, aztán belefulladnak.
Vagy belemásznak a gombaszószba, majd meghemperednek benne és meghalnak. Még ki sem lehet őket menteni.
Ezek valami igen hátrányos helyzetű darazsak, mert nagyon kihagyták belőlük az eszet sajnos. MÉg az is eszembe jutott, hogy ezek nem igazi darazsak, hanem a jövő darazsai, a méhrobotok, amikkel mostanában kísérleteznek, hogy ha esetleg tényleg kipusztulnak, akkor ne haljon ki az emberiség, legyenek beporzók. De ezek nem masinák, rendes állatok, csak agy nélkül.

Mára (szeptember közepe) ott tart a dolog, hogy már nem mindig merünk kiülni reggelizni a pék elé, mitöbb, a pék az egyik kedvenc helyük a darazsaknak🐝 mert ott árulnak cukormázas termékeket is, nem is egyet. Már eddig is csodálkoztam azon, hogy hogy a fenébe nem csinálnak valamit a dolgozók, mert mint vevő sem volt túl guszta látni azt, hogy a pultban 40-50 darázs kergetőzik és mászkál a cukros fánkokon, de dolgozni sem lehet tőlük, az is biztos.
Aztán mára beszereztek egy morzsaporszívót, amivel szépen beszippantják a darazsakat.
Nyilván ez a megoldás sem a legjobb. 🐝

Honnan jönnek a darazsak? Passz.
Méhek is voltak, arról azt olvastam, hogy az önkormányzat beszerzett még tavaly nemtom hány kaptár méhet, hogy jól elszaporodjanak és fokozzák az emberek környezettudatosságát, de ezek darazsaaaak!  🐝

Állítólag viszont az idei rekord száraz időjárás és a meleg nagyon kedvezett nekik. Hát… a szabadban végzett tevékenységnek nem annyira. Talán majd jövőre.