Hajózni megyünk!

A fenti képhez kis mese: ez a kép Mykonoson lészült. Akkor már lejövőben voltam a hajómániáról, de még figyeltem webkamerán és követtem az útját néhány hajónak.
Mindig szerettem volna elmenni egyszer egy hajóval, természetesen egy világkörüli útra.
Viszont már évekkel ezelőtt is taszított az, hogy egy mai óceánjárón iszonyat sokan utaznak. (Általában több, mint 3-5000 utas, hozzá a személyzet, ami legalább 1500-2500 főből áll. Szóval 5-7000 ember egy ekkora helyen…)

Másik, hogy egy hajóút tök környezetszennyező, bár a frissen épült hajók már nem tolják bele a tengerbe a szennyvizüket, de még így sem környezetbarátak. Erről nem mesélek többet, mert tényleg gáz!
Harmadrészt pedig régen a kedvenc rovatom volt a megfelelő oldalakon,  a tengerjáró hajókon kitört járványok. Mert azok nagyon gyakran vannak, csak nem szokták nagydobra verni, hogy X hajó karanténba került mert az egyik utas a sokezerből behurcolt valami tuti fertőzést, amitől az utasok negyede kidőlt.
Szóval van egy csomó árnyoldala a hajózásnak, de az ember addig viszolyog valamitől, míg ki nem próbálja. Mert hiába vagyok nagy hajórajongó, ha a legnagyobb hajó, amin valaha jártam az egy 8 emeletes volt…
Szóval:

Irány a tenger! Hajózni megyünk!

 

Aki ismer tudja, hogy nálam kevés nagyobb hajómániás van.
Szeretem a NAGY hajókat, ugyanakkor az elmúlt években már akkora monstrumokat építettek, ami szerintem már túlzás.
Most, 2018-ban már alig építenek 300 méternél rövidebb hajót, de nem a hosszával van problémám -elvileg- , hanem a rajta található kabinok mennyiségével és a hajókon utazó több falunyi emberrel.

De megértem, ha lenne egy hajós cégem, egész biztosan én is nagy hajókat építenék, nyilván ez éri meg a lagjobban, vagy ellenkezőleg, az ultra luxus kategóriát preferálnám, mert azt jó drágán el lehet adni. Majd ha hajós cégem lesz, megtudom.

Szóval elmegyünk egy körre a Földközi-tengeren, hogy meglássuk, mennyire  elviselhető a dolog számunkra. Nagy kérdés ez, mivel ha utazunk, akkor azokat a helyeket preferáljuk, ahol vagy nincsenek turisztok vagy kevesen vannak, de ha vannak, akkor jó messze tőlünk.

Ekkora tömeg nilván nem nekem való.

A mi hajónk egy 330 méteres csöppség lesz. Balkonos kabint választottam, mert miért ne.

És szándékosan nem a legnagyobb és legmodernebb hajót választottam erre az útra, bár árban hasonló lett volna. Végignéztem a szolgáltatásokat, a felszereltséget és dobtam egy hátast. A társaság legújabb hajóján már tényleg olyan dolgok vannak, amit én csak hosszas gondolkodás után tudnék kitalálni, ha egyáltalán…

Szóval úgy döntöttem, jó lesz nekünk bemelegítésként egy kisebb hajó, már amennyire lehet kicsinek nevezni egy ekkora monstrumot.

hajózni megyünk
Úszó szálloda – Tényleg ez kell nekünk?

Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire lesz a nemtom hány ezer másik turiszt a közelben, milyenek egy ilyen ötcsillagos hajó szolgáltatásai, milyen a kaja, milyenek a szórakozási lehetőségek.
Ezek hamarosan ki fognak derülni. 🙂

Mennyibe kerül hajózni?

Valamiért nem szokták annyira nyomatni ezeket az utakat, de van néhány oldal, ahol az ember rendesen tud válogatni az utak közül, még ár szerint is rendezheti.
És itt jön a leglepi, hogy nem is olyan drágák ezek a hajóutak mostanában, már nem tartoznak (általában) az ultra luxus kategóriába.
A hajózás fejenként 7.000 Forinttól indul most (24 eur) és ebben az ételek és italok is benne vannak, a szórakoztatás is, meg nyilván az is, hogy az ember másnap reggel egy másik városban ébred. Szóval nem az a horror kategória már, de az ár mindig függ attól, hogy merre megy az ember. Vannak olcsóbb és drágább régiók is, meg attól is függ, hogy milyen kabint választ.

Nyilván vannak olyan hajók is, amik igencsak drágák és a fedélzeten sem lehet akármilyen ruhában tartózkodni, bár valamilyen öltözködési megkötés minden hajón van.

Hogyan szerveződik egy ilyen út?

Nagyon érdekesen!

Kinéztem a weboldalon az utazást (valójában egy csomón mert annyira jó helyekre visznek ezek a hajós cégek és imádok ábrándozni utazásról 🙂 ) majd hagytam pihenni a dolgot  egy darabig, de amikor visszatértem, azt láttam, hogy fogynak a kabinok. Ekkor döntöttünk: megyünk, foglalunk!
A foglalásnál nem kellett semmit fizetni, bár azonnal visszaigazolták.  2 nap múlva kaptunk emailt, hogy milyen számlára kell utalni az utazás végösszegének a 20%-át. A maradékot 30 nappal az indulás előtt kell.
Aztán… kaptunk postán egy nagy borítékot, ahol minden szükséges infó benne volt, mellékelték a biztosításunkat, a szobánk leírását, a pontos menetrendet, de még térképet is kaptunk a hajóról, ami 3 A4-es oldal, lévén, hogy 18 emeletes a kis csöppség a hajó, amivel megyünk.  🙂

Szóval hamarosan hajózni megyünk és meglátjuk, mennyire jön be nekünk a hajózás.