CSD 2018 Berlinben

Nem volt kérdés, hogy idén is kimegyünk, és nem csalódtunk.
A tavalyihoz képest többen voltak, szerintem legalább kétszer annyian, de ez nem meglepő, mivel tavaly már előre mondták, hogy nagy vihar lesz és nem tévedtek, konkrétan elmosta a bulit az eső.
Ezzel szemben idén inkább az iszonyatos hőség volt a megterhelő, legalább 35 fok volt, verőfényes napsütéssel ráadásul.

Másik újdonság az előző évekhez képest, hogy nem azon az útvonalon mentünk, hanem volt egy kis kacskaringó beiktatva, amitől viszont olyan iszonytatóan lassan haladtunk, hogy a déli induláshoz képest fél 5-kor még a Wittenbergplatzon voltunk. Ez légvonalban kemény 2-300 méter lehet.
A nagy lassúság miatt viszont az emberek mind elöl voltak, a BVG kamion megint nagyon népszerű volt – szerintem a legnépszerűbb – a hátsó kamionoknál meg alig lézengtek.

Az emberek rengeteget ittak, mármint vizet, teát és sört, mi is benyomtunk fejenként majdnem 4 liter vizet, így az üveggyűjtögetés aznap kifejezetten jövedelmező üzletág lehetett. Egy méter szélesen álltak az üveghalmok az utcákon végig.
(Itt az üvegvisszaváltás működik, még a sima műanyag üvegeket is visszaveszik jópénzért, sokszor előfordul, hogy a csomagolás drágább, mint a termék, egy átlag műanyag flakon 0,25 cent és itt szokás nem a kukába dobni az utcán, hanem a kuka alá vagy elé tenni, hogy a rászorulóknak ne kelljen annyit “tornázniuk”.)

Az idei CSD-n 59 kamion volt, ezeknek többsége kétszintes kamion volt, rajtuk kívül 50 gyalogosan felvonuló szervezet vett részt.
Ideén is kint volt mindenki, aki számít, meg az is aki nem, összesen körülbelül 6-700.000 ember bulizott egy jót. Nagyon jót.

Nagyon jó volt a 30. Pride Berlinben!

LesBus és Tramgender 😀

Mit láttunk?

Így sokadjára már semmi extra nem volt, rengeteg ember volt ki,- és beöltözve, illetve leöltözve is voltak jópáran, de nagyon meglepőt nem láttam.

Vagyis… a BVG (helyi BKV) megint hozta a formáját. Neki eleve van egy humor csapata, így … sikerült idén is (tavaly is alkottak) tök jó feliratú púlókat kitalálni. Volt LesBus és TramGender feliratú póló, de idénre a ponyvát is az alkalomra megfelelően variálták.

Pride-os BVG minta 😀

Aki nem ismeri, ez látszólag a tipikus BVG ülés mintája, amiből – ujjé marketing- lehet venni a táskától kezdve, bögrén át a szoknyáig mindent, persze valószínűleg nem ebből a verzióból, hanem az eredetiből. 😀

Az idei mottó:  „Mein Körper, meine Identität, mein Leben!“
Időszerű megint.

CSD  2018
Vonulunk!

CSD  2018

Jövőre is kimegyünk?

Tuti!