Berlin tömegközlekedése – a vicces oldal

Ha Berlin tömegközlekedéséről olvasnál hasznos infókat, azt itt teheted meg:
Berlin tömegközlekedése

Berlin európai szinten nagy város, sok emberrel, sok problémával. De … a helyi BKV, – ami itt BVG névre hallgat – bár néha nincs a helyzet magaslatán, de mégis úgy tudja kezelni a helyzetet, hogy az ember csak nevet rajta.
Miről van szó?

Arról, hogy ahelyett, hogy siránkoznának, szégyelnék a bénaságukat, felháborodnának, az utasokat, a természetet vádolnák, rendszeresen viccet csinálnak a dologból, körülbelül mindenből.

Nézzük azt a példát, ami engem a leginkább érint: az M29-es busz.
Ez egy emeletes busz ami végigvisz az egész városon, elméletileg kb. 5 percenként járna, ezzel szemben, leginkább az fordul elő, hogy nem jön, majd 3-4-5, extrém esetben 6 busz jön közvetlenül egymás után, egyszerre, 15 perc múlva. Egyszerűen képtelenek összehangolni a dolgot.
Az ember nem örül neki, nyilván. Erre mit tesz a BVG? Viccet csinál belőle.
Ráadásul többet is, rendszeresen.
Például ezt:
Az M29 boldog 2016-ot, 2017-et, 2018-at kíván.

Vagy itt van a BVG dal, amiben valós eseteket jelenítenek meg. Igen, itt a költözés, a furcsa ruhában utazás, egyéb, általában nem utazás közben végzett tevékenységek űzése igen gyakori a metrón.
Szóval a videó, aminek van egy szomorú háttere is: az énekese Kazim Akboga 2017-ben sajnos öngyilkos lett mert nem tudta feldolgozni a sikert. Mert ez a szám tényleg nagy helyi sláger volt.

 

Vagy, ha már a zenénél tartunk. Pár hete (hónapja?) itt járt a U2 és az U2 egyik megállójában (hol máshol? 😀 ) villámkoncertet tartott.

 

De komolyabbakat is csináltak már, példál ezt:

 

És az utasok?

De választások voltak Amerikában:


Erre sok ember tart malacot, lovat, satöbbit, azokkal is el kell valahogy jutni a város másik felére:


Vagy a mosást is el kell vinni…

Szóval itt mindig történik valami. A BVG vicces oldalát érdemes követni a Facebookon!