A Babelsberg Filmparkban

Berlin érdekes látnivalói – Babelsberg Filmpark

 

Tegnap emlentünk a Berlin mellett lévő Babelsberg Filmparkba, és nagyon tetszett!

Berlin érdekes látnivalóival az a helyzet, hogy az ember sosem tudja, mire számítson. Lehet, hogy sokkal nagyobb durranás, mint amit először gondol, de az is lehet, hogy ahhoz képest, hogy mennyire nyomatják, egy semmitmondó kis izé. Hát, a Babelsberg Filmpark nem ilyen.
Főleg annak érdekes ez a filmes “vidámpark” aki szereti a filmeket és beszél legalább egy kicsit németül.
Hozzáteszem, hogy ha van ember, aki nem emlékszik akár az előző nap látott filmekre, az én vagyok. Általában sem a címét, sem a színészeket nem tudom felidézni, de még arra sem emlékszem, miről szólt, de a Babelsberg filmpark még engem is lekötött, ilyen komoly hátránnyal indulva is.

random, útszéli forgatás

A belépő nem olcsó. 25 euró fejenként, de megéri. Vagyis akkor éri meg, ha az ember időben érkezik. 10-kor nyit a hely, és érdemes körülbelül akkorra időzíteni az érkezést mert onnantól folyamatosan lekötik az ember figyelmét mindenféle érdekességekkel, körülbelül óránként van valamilyen show, amit érdemes megnézni.
A program és azoknak időpontja naponta változik, még az időjárástól is függ, de elmesélem mi mit láttunk és mit csináltunk.

12 előtt érkeztünk.
Először azt hittük, hogy a filmpark nem is lesz olyan érdekes, és olyan sok időt nem is fogunk ott tölteni, de délután 6-ig ott voltunk és közben egy percet sem unatkoztunk, inkább rohantunk a különböző helyszínek között.

Berlin érdekes látnivalói - Babelsberg Filmpark - Tévéstúdió
Show. Hogy készül egy híradó, egy beszélgetős műsor és egy szappanopera?

11:45 körül az egyik filmstúdió előtt már kígyózott a sor. Vártuk a beengedést. Az 1-es tévéstúdió három részre volt osztva, ahogy a fönti képen is látod. Volt egy híradós, egy beszélgetős és egy szappanoperás rész kialakítva.
A műsorvezető mindent elmagyarázott, hogyan készítik, a háttéről beszélt, és a nézőket mindig bevonták a műsorba, a szappanoperás résznél vagy 15-en voltak a “színpadon”.
Érdekes volt látni ahogy összevágják a kész másort, ahogy felveszik.
A nézőtérten legalább 500 ember fért el, nem aprózták el a dolgot.

Berlin érdekes látnivalói - Babelsberg Filmpark
Itt épp ég valaki a Babelsberg Filmparkban

A második amit megnéztünk egy kaszkadőr show volt, amit egy “vulkánban” tartottak.

Néha izgalmas volt, néha nem, de mindenesetre jó volt látni az érdekes akrobatikus elemeket, vagy ahogy a kaszkadőrök leugranak 20 méter magasról, vagy a motorral ugratnak, autókkal farolnak, stb.
Hozzáteszem, hogy a 4D mozin kívül ez volt a legérdekesebb program, kihagyhatatlan ha az ember ott jár.
Valaki felvette és feltette a Youtubera, de hozzáteszem, hogy élőben nézni sokkal, de sokkal nagyobb érmény!

De voltunk tengeralattjáróban is!
Nyilván arra készítették ezt a “tengeralattjárót”, hogy nagyobb tömegeket be tudjon fogadni, szerintem körülbelül 30-50 eómber lehet a maximális kapacitása, de ….
Ez is nagyon tetszett, bár vicces volt látni, hogy az előző, valódi tengeralattjáróhoz képest ez milyen tágas volt, de nyilván fontos szempont volt, hogy a látogatók ne üssék be a fejüket és alaposan meg legyenek rémítve.
Igazság szerint egyáltalán nem tudtuk mire számítsunk, véletlenül keveredtünk oda, így valóban nagy meglepi volt a történet.

Berlin érdekes látnivalói – Babelsberg Filmpark tengeralattjárója kívülről

 

Annyi volt, hogy már a bejáratnál volt egy tábla, amire rá volt írva angolul és németül, hogy terhesek, pánikrohamosok, klausztrofóbiában szenvedők, szívbetegek, satöbbi ne próbálják ki a dolgot.

És míg vártunk, addig is csak annyit láttunk, amennyit a fölső képen látsz. Ez mi? kérdezgettük egymást, de úgy voltunk vele, hogy majd kiderül, biztos jó lesz.
És jó volt!

Az a sztori, hogy betereltek minket az “atomtengeralattjáróba”, amiben valami katasztrófa történt, illetve volt egy gomb, amit semmiképpen nem volt szabad megnyomni, illetve eltűnt a professor. A “semmiképen ne nyomd meg gombot” természetesen megnyomták és a többit nem mesélem el, mert nem lövöm le a poént.

Volt velünk egy fialat lány, ő teljesen pánikba esett, ami ott elég viccesnek hatott, ahogy sikongott, de amúgy tényleg rémisztő volt a sztori néha. Nem mesélem el az egészet, próbáljátok ki 🙂

Kivégzést is szoktak tartani, persze csak önként jelentkezőkkel

Ami nagyon tetszett az a 4D mozi volt.

A kínai Nagy Fal volt a háttér, vagyis azon mentünk végig egy ámokfutó riksással és nagy élmény volt, sőt, nekem ez tetszett a legjobban az egész filmparkból. Egyrészt gyönyörű volt a táj, a részletek kidolgozottsága – már amennyiben látja az ember egy ezerrel száguldó riksából nézve – másrészt pedig tényleg ilyen volt a Nagy Fal.

A táblákból ítélve ide nagy sor szokott állni, de érdemes kivárni akkor is ha maga a mozi csak 5 perces körülbelül.

Kis esti horror

Van középkori falu is a filmpark területén, és akinek kedve van, próbálkozhat aranymosással is. (Nem emlékszem mennyibe került aranyat mosni)

Minden nagyon szépen meg van csinálva, nekem nagyon tetszett a vadnyugati rész is!

Vadnyugati lövöltözés nem volt, biztos azért, mert  a Sheriff épp otthon tartózkodott.

Ló a tévében

Ami kevésbé tetszett, az az állatos show volt. Nem a hagyományos állatokkal dolgoztak, hanem csirke, kakas, kutya, póniló volt csak, de akkor is. Nem jött be, meg az szerintem nem volt olyan érdekes, mint az előző érdekességek.

Mézeskalács házikó

 

Ez is tök jól nézett ki, bár nem volt nagy, viszont szuperül meg lett csinálva 🙂 bele is lehet menni egyébként és az ablakin kikandikáni, mintha az életedért könyörögnél, hogy ne süssenek meg 🙂

Szintén kisebb gyerekeknek lett kitalálva a fagyis rész, és több rajzfilm életnagyságú “darabjait” is meg lehetett nézni.

Lényeg az, hogy érdemes elmenni Potsdamba, annak is Babelsberg városrészére, ha épp erre jársz mert a Babelsberg Filmparkban remekül elszórakoztatnak.

Őshorror szobor formában

 

Hogy jutsz oda?
Potsdamban a 601-es és 690-es busszal. Közel van, a megálló pedig a főbejárat előtt van közvetlenül. Berlin belvárosából kb. egy óra az út összesen.
Cím: Großbeerenstraße 200
hivatalos weboldala: https://www.filmpark-babelsberg.de/de/