A Boquería piac Barcelonában

Boquería piac Barcelonában kihagyhatatlan látnivaló

Szokták mondani, hogy míg nem jártál a Boquería piacon, addig nem jártál Barcelonában. Persze ugyanez a mondás járja a Ramblával kapcsolatban is. 🙂 De miért olyan extra a Boquería piac?


Az összes Barcelonai érdekességről itt olvashatsz sokat 🙂


A Boquería piac Barcelona szívében helyezkedik el, a Ramblán.

A Rambla igen népszerű a turisták körében, ami nem is csoda, hiszen ezen a másfél kilométeres utcán találunk olyan nevezetességeket, mint az Erotika múzeum, a Liceo, amely Európa legnagyobb operaháza, de több színház és számtalan étterem is található itt, és nem utolsó sorban a Boquería piac is itt van, ami többek szerint a világ legjobb piaca.

Ha a helyi háziasszonyoknak vagy éttermeseknek valami igen egzotikusra van szükségük, akkor ők is ide jönnek vásárolni.

Boquería piac belülről
Gyümölcslevek


Ha a Boquería piac több, mint 2000 négyzetméterét bejárod, az olyan, mintha a világ gasztronómiáját járnád körbe, mert nemcsak spanyol különlegességeket találsz itt, hanem ázsiai, amerikai és afrikai ételeket is kóstolhatsz és alapanyagokat is vásárolhatsz.

A Boquería egy olyan régi piac, hogy körülbelül azóta van, mióta Barcelona létezik. Ez nyilván túlzás, de már az 1200-as években is piac volt a mai Boquería helyén.
A mostanihoz hasonló piac 1836-tól van itt. Azóta minden egyes reggel több, mint 200 pici stand húzza fel a rolót, hogy az egyre növekvő számú turistát és a helyieket kiszolgálja.

A Boquería piac bejárata a Rambla felőlHa a Boquería picara mész, tudnod kell, hogy a helyek többségében te ételeket vásárolhatsz, amiket helyben is elfogyaszthatsz.
Ha valamelyik gyümölcsös standon látsz valami érdekeset, akkor ott is vannak előre elkészített „turistabarát” módon feldarabolt zöldségek és gyümölcsök is.
Az áruk 2 eurótól indul és tényleg érdemes a legextrábbakat megvenni mert olyan gyümölcsöket kóstolhatsz, amiket máshol csak nagyon ritkán látni.

Ha spanyol sonkát szeretnél kóstolni, akkor a Rambla felőli bejáraton bemenve és majdnem a másik kijáratig elmenve (499-es stand) van egy nagyon jó sonkás: egy makk a logójuk és 2 J betű van rajta. Pont a piac tengelyében vannak. Ők úgynevezett pata negra sonkát árulnak, ami igen finom. A makk is onnan származik, hogy a malacok, amiket levágtak, makkon éltek az életük során és szabadon járhatak a makkosban. Kóstojátok meg bármelyik sonkájukat, egy élmény lesz mert egy ilyen malacból származó husi sokkal finomabb, mint amihez szokva vagyunk.

Maga a Boquería piac reggel 8-tól van nyitva este fél 9-ig.

Ötlet: vannak olyan főzőtanfolyamok Barcelonában, ahol azzal kezdik a napot, hogy először bevásárolnak itt, a Boqueríán, majd megfőzik az ételeket.
Itt van bővebben angolul infó róla.