Erotika múzeum Barcelonában

Erotika muzeum Barcelonaban


Ha a Ramblán sétáltok és van időtök, érdemes bemenni ebbe a múzeumba! 


Az erotika múzeum Barcelonában pont a Boquería piaccal szemben van és bár lesznek benne emberek, de mégsem lesz tömegnyomor, annak ellenére, hogy nagyon érdekes kiállítást hoztak össze a készítők. Mi van az erotika múzeumban Barcelonában? 

 

Miután megvetted a belépődet, megkínálnak pezsgővel, ami egy nagyon kedves gesztus szerintem.
Rögtön a pénztárnál kezdődik a kiállítás, ahol az ókori görögök erotikus ábrázolásit csodálhatod meg. 
Barcelona érdekes látnivalóiról itt olvashatsz. 

Erotika muzeum Barcelonaban
Nem volt jellemző a prüdéria erre a korra 🙂

Majd ahogy haladsz tovább, XIII. Alfonz spanyol király magán erotika gyűjteményét tekintheted meg, vagyis annak egy részét, mert nem kis gyűjteménye volt a királynak. 🙂

Alfonz király a spanyol történelem egy igen érdekes alakja volt. Ha csak a szerelmi életét vesszük figyelembe, már az is egészen kiemelkedő volt, mivel megszámlálhatatlanul sok szeretője volt, összesen 12 gyermeke született, ebből 7 a házasságából származott.

Nemcsak nemesi körökből kerültek ki a szeretői, hanem a legszegényebb sorból is.
Alfonz királynak sokat köszönhetünk, ugyanis neki támadt az a remek ötlete, hogy mi lenne, ha a saját udvari fotósai és filmesei, -akik egyébként a hivatalos útjait örökítették meg- nemhogy erotikus filmeket, hanem egyenesen pornót forgatnának neki, saját használatra. Az 1900-as évek elején járunk épp…
A forgatások egy barcelonai piroslámpás házban történtek, amit általában nemesek látogattak előszeretettel, a filmben szereplő lányok pedig többségében Barcelona szegényebb negyedéből jöttek, néhányan pedig a házban dolgoztak.
A szegényebb lányokat pénzért rávették a filmes Banos testvérek arra, hogy szerepeljenek ilyen filmekben.
De állítólag nemcsak szegény lányok lettek megörökítve, hanem nemesi sorból származóak is, akiknek imponált, hogy ilyen szituációban szerepelhetnek. Sajnos nem minden film maradt fent, sőt, összesen három darab van meg most.

Állítólag még olyan filmek is születtek, amiben a szereplők tudtuk nélkül lettek megörökítve, persze azt is mesélik, hogy olyan is volt, hogy csak az egyik fél tudott a filmezésről.
És akkoriban még a jeleneteket nem forgatták le ezerszer újra…

Persze nemcsak filmeket forgattak, hanem szexképeket is készítetett a lányokról és nagyon sok szeretőjéről a király.
És a szeretői között nemesek is voltak…

erotika muzeum barcelonaban india

Visszatérve a múzeumra, nekem nagyon tetszett a háborús képeslap gyűjtemény is. Hihetetlen mik voltak régen! 🙂

Persze nemcsak ókori és történelmi tárgyak vannak ebben az erotika múzeumban, hanem korunk tárgyai is láthatóak szép számmal.
Komplett gyűjtemény van a falra szerelve több szobában is, mindenféle eszközökből. 🙂 olyannyira, hogy némelyik sexshopban kisebb a kiállított választék, mint itt…

Ha az ember elfáradt a bámészkodásban és az olvasásban, mert bizony minden kiállított tárgy mellé oda van írva, hogy mit kell róla tudni vagy hogy ez miért érdekes vagy fontos, tehát ha elfáradtunk, akkor a belső kertben van néhány ülőalkalmatosság, némelyik elég erotikus 🙂

Stílusos szék 🙂

Amellett, hogy ücsöröghetünk, nézegethetjük a képeket a falon, vagy megtekinthetünk egy csomó pornó rajzfilmet és régi nemhogy erotikus filmet.

Az erotika múzeum Barcelonában remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőség a nagyobbaknak!

Az erotika múzeumhoz „múzeumi bolt” is kapcsolódik, ahol érdekes tárgyakat lehet vásárolni mindenféle kategóriában. Vannak kisebb tárgyak is és nagyobbak is.

A belépő 10 euró. Gyerekjegy nincs, bár a múzeum egyáltalán nem vulgáris.

Mikor találod nyitva a múzeumot?

A hét minden napján nyitva van, 10-kor nyit ez is és éjfélig nyitva van.

Hol találod? La Rambla, 96 bis. Pont szemben a Boquería piaccal.

Bővebb infót itt találtok.

Erotika muzeum barcelonaban kecske