Mostanában olvastam – március – április

Rengeteg hasznos könyvet olvastam és főleg hallgattam mostanában és igen hosszú a lista így csak egy felsorolást fogok most írni és kiegészítem, ha valami extra szuper, hasznos vagy szórakoztató, érdekes, stb. volt.

Mostanában a Voiz hangoskönyves app nagyon begyorsult, olyannyira, hogy már nem a koronavírusos esetszámok emelkedésétől kapok szívinfarktust reggelente, hanem attól, hogy meglátom, már megint több hónapnyi érdekes és hasznos könyvet tettek fel.
Így aztán kicsit át kellett szabnom a napjaimat, hogy jusson idő és energia hallgatni és olvasni.

1-2: Nem tudom mondtam-e, hogy a Kövér Lajos könyvek mennyire jók. 🙂 Lackfi János szuper stílusban ír. Imádom! A Kövér Lajos aranykeze és a Kövér Lajos színre lép is nagyon tetszett.

3, Az idő –  Brian Tracy és Szabó Péter tollából 

Péter azonos című előadásán is részt vettem online formában, a két prezentációs mód pedig nagyrészt fedi egymást témában és tartalomban is. Hasznos és jó gondolatok vannak benne. Szerintem a webinárt fogom még hallgatni vagyis nézni.

4, Gondolj merészet – David J. Schwartz 

David J. Schwartz mindig igen hasznosakat ír. Szerintem korunk egyik legösszeszedettebb szerzője. És ezzel nem a többi kortárs szerzőt és gondolkodót szeretném becsmérelni.

5, Ingatlanos kérdezéstechnika

Ez egy ingatlanos könyvsorozat egyik része és a többit is el fogom olvasni. Remélem jól jön majd, ha a helyzet úgy adódik. Meg amúgy is… nem tudtam, hogy a kérdezés ilyen szinten fontos és hasznos.

6, Olvass és gazdagodj 

Rövid volt, de szerintem teljesen felesleges annak, aki eleve olvas vagy hallgat ilyen témájú könyveket. Így aztán teljesen kihagyható szerintem.

7, 30 hazugság a pénzről

Ha jól emlékszem, az egyik karanténnaplóban említettem, mennyire megküzdöttem a könyvvel mert a 30 hazugság között vannak olyanok, amik igencsak nehezen emészthetőek számomra. Voltak fejezetek, amiken többször mentem át, hogy jobban felfogjam.
Tipikusan az a könyv, amit majd még elő kell venni, mert úgy lesz csak igazán hasznos számomra.

8, Töréspont – Brian Tracy

A szokásos stílusban, de olyan töményen, hogy füzetet és tollat kellett ragadnom, hogy kijegyzeteljem, hátha majd egyszer törésponthoz kerül az életem és akkor majd jól jön A Tudás. Nagyon hasznos könyv!

9, Elon Musk (könyvösszefoglaló)

Nagy kedvencem az ürge. Nemrég olvastam tőle/ róla egy könyvet, szerintem 2019 egyik kedvenc,- és leginspirálóbb könyve volt számomra.
Ez egy másik könyv róla, nyilván hasonló eredménnyel. 🙂

10, Balhés Beni naplója – Nógrádi Gergely

A vinnyogva röhögés… nagyon jó lenne, ha Nógrádi Gergelyből ömlenének az ilyen sztorik és sokkal több könyve lenne. Egyszerűen letehetetlenül jó, klassz, szórakoztató, és nagyon vicces 🙂 IMÁDTAM!

11, 21lecke a 21. századra Harari (könyvösszefoglaló)

Vitán felül áll, hogy ez egy feltétlenül elolvasandó könyv mert az összefoglaló csak felkeltette az ember kíváncsiságát.

12, Steve Jobs (könyvösszefoglaló)

Többször is meghallgattam az összefoglalót és nagyon tetszett. Az embert és a termékeit is nagyon bírom, több filmet is láttam róla, szóval eléggé otthon vagyok a témában de majd egyszer jó lenne a könyvet is elolvasni.

13, Így lettem Michelle Obama (könyvösszefoglaló)

Megvan rendes könyvben is, de a bőség zavara miatt még nem volt időm elolvasni. De majd, ha lesz több időm 🙂 Anyósom viszont elolvasta a könyvet és a maga nyugger gondolkodásával azt mondta: “én nem is gondoltam volna, hogy ennyi nehézségen mentek keresztül” mert ugye mindenki más sikere gyors és egyszerű. Mindenkinek “ölébe pottyan a siker”  🙂
Nagyon bírom Michelle Obamát!

14, Pénz – Tony Robbins (könyvösszefoglaló)

Gondolatok a pénzről, a pénzcsinálásról, kezeléséről nyilván csak azoknak, akik már rájöttek, hogy ha nem képzik magukat, akkor nem fog a helyzetük változni. Tony Robbinst nagyon bírom. 🙂 Olvastam már több könyvét is, így majd ezt is el fogom olvasni.

15, Pandemic – Sonia Shah (könyvösszefoglaló)

Nagyon sajnálom, hogy ez a könyv csak összefoglalóban van meg, mert ennél érdekesebbet és időszerűbben rég olvastam. 🙂

16, Sapiens – Harari (könyvösszefoglaló)

Elolvasandó a teljes könyv. Hasznos, érdekes. Nem is írok róla többet.

17, Fejezd be a robotolást – Taylor Pearson (könyvösszefoglaló)

Nyilván nem nekem íródott már a címből is láthatóan, de meghallgattam, hogy tudjam, azoknak milyen tanácsokat adnak, akik a mókuskerékben robotolnak ezerrel.

18, Gondolkodj és gazdagodj – Pongor Juhász Attila

Az azonos című Napoleon Hill könyv szemináriumi interpretációja ez. Nagyon hasznos ilyen tálalásban is. Még akkor is, ha a Gondolkodj és gazdagodj-ot már olvastam.

19, Peter Jones – A három csodamag

Ez lényegében egy 10 perces mese, de nem akármilyen: motivációs mese gyerekeknek 🙂 Nagyon tetszett!

20, Hajnali sex – Christopher Ryan (könyvösszefoglaló)

SAJNOS csak összefoglaló volt, pedig nagyon jó lenne, ha megjelenne magyarul is a könyv, mert rég olvastam ilyen érdekeset. A szexualitás fejlődéséről szól, hogy mit miért teszünk és gondolunk. Kihagyhattalan könyv!

21, A holtponton ne add fel – Seth Godin

Jaj, de tetszett! Ráadásul nem volt indokolatlanul hosszúra elhúzva a könyv, ezért külön köszönet. Végigmegy a holtpontok típusain, illetve azon, hogy ha elértünk a holtpontra, milyen kérdéseket tegyünk fel magunknak, hogy eldöntsük, érdemes-e tovább folytatni a dolgot.
Tök érdekes volt, mert végre egy könyvben láttam leírva amit én már régóta csinálok, de eddig mindenki hülyének nézett, mert képes vagyok valamit / bármit abbahagyni. Sajnos a köztudatban az van benne, hogy valamit abbahagyni, feladni ciki, gáz és nem szabad mert “már mennyi energiát fektettél bele” stb. Pedig ez elég távol áll az igazságtól.  Itt van a könyvben leírva 🙂

22, The snowball – Alice Schroeder (könyvösszefoglaló)

Korunk legnagyobb tőzsdei befektetőjéről szól ez a nagyon érdekes könyv és rámutat arra, hogy hogyan maradhat meg valaki “átlagemberként” akkor is ha történetesen a világ leggazdagabb emberei között van. Engem nagyon meglepett, hogy milyen egyszerűen él Warren Buffett. Ha a kezembe kerül a könyv, tuti elolvasom.

23, A Virgin-módszer – Richard Branson (könyvösszefoglaló)

Na, ez egy érdekes dolog. Mert Richard Branson módszere valóban értékes és követhető, hiszen ő egy sorozatvállalkozó milliárdos, aki mindenféle üzletágakban ott van kezdve a repüléstől (a Virgin egyik leányvállalata épp a héten ment csődbe) a hajózáson át (iszonyat drága a Scarlet Ladyn egy út) a lemezkiadásig és még ki tudja hol és miben van érdekeltsége az embernek. Megvan rendes könyvben is, szóval majd el fogom olvasni.

24, Alfavezér – Pongor Juhász Attila

Ki a vezető? Akit követnek! 🙂 Remek tréning azoknak, akik (alfa)vezérek vagy vezetők akarnak lenni. Persze van, aki születésétől kezdve az. 🙂

25, Gyorsítósáv a milliókhoz – MJ Demarco (könyvösszefoglaló)

Ahogy a címe is mutatja, ötleteket és alap elgondolásokat ad a könyv. Annyira nem fogott meg, hogy gyorsan felhajtsam a teljes könyvet és elolvassam.

26, Amit biztosan tudok – Oprah Winfrey  (könyvösszefoglaló)

Ezt a könyvet olvastam már könyv formájában is, akkor is nagyon tetszett és most meglehetősen érdekes volt, hogy mintha nem is arról a könyvről lenne szó. Milyen érdekes, hogy másnak egész mást jelent egy könyv. Mindazonáltal így is tetszett 🙂

27, Okos áremelés – Pongor Juhász Attila

Pongor Juhász Attila az, akit a híre megelőzött. Elmondhatatlanul rég hallottam róla először és most végre lehetőségem adódott a Voiz hangoskönyves appban meghallgatni szemináriumait. Gondolom ez valami üzleti fogás lehet, hogy nem a teljes hanganyag van ott a hangoskönyves appban, de túlélem. Ma reggel például volt szerencsém az Újratervezés online konferencián hallgatni őt. Szóval Attila, bejött a dolog 😉 Az okos áremelés tréningen olyan gondolatokat kaptam, amiket majd tudok kamatoztatni a későbbiekben. Köszönet érte!

28, Jeromos a barátom  – Csányi Vilmos

Imádtam! Igazság szerint nem először került a kezembe a könyv hanganyaga, amelyet maga Csányi Vilmos olvas fel mert ha jól emlékszem már egy laza 10-15 éve egyszer meghallgattam a könyvet, és igazat megvallva, még most is nagyon tetszik. Arról nem is beszélve, hogy  Belvárosi kutyás lakosként néha összefutottam velük. 🙂

29, Újrakezdés – David J. Schwartz

Nagyon hasznos gondolatok vannak benne, olyannyira, hogy ajándékba is adtam, egy olyan valakinek akinek jól jön az újrakezdéshez a tudás. Végigmegy az újrakezdés fázisain és azon is, hogy konkrétan az ember mire figyeljen ha esetleg újra kell az életét / vállalkozását indítania. Kedvencek egyike lett.

Szóval mostanában olvastam pár könyvet, a többsége tetszett, de volt néhány melléfogás is.