2022 februárjában olvastam

Jó rég nem foglaltam össze, mit is olvasok vagy olvastam mostanában, de ez egy olyan dolog, amire mindenképp időt kell szentelnem, hogy lássam a haladást vagy fejlődést (ha van). Ha jól sejtem, idén nem a komolyabb műfajok fognak lekötni, inkább a laza, történetmesélős esetleg a régebbi sikerkönyvek, amik megértek ezer kiadást és minden nyelvre le lettek fordítva. 2022 februárjában egy csomó ilyet olvastam.
Fontos kiemelnem, hogy a lista magamnak íródik, hogy évek múlva is lássam, hogy egy könyv tetszett-e vagy sem és hogy újra elolvasnám-e. 

Remarque – Éjszaka Lisszabonban

Ez volt az első könyvem a szerzőtől és egész biztos, hogy nem az utolsó amit elolvasok tőle mert nagyon tetszett. Elsősorban a stílus és az, ahogy a szavakkal bánik.
A könyv tetszett, végig drukkoltam a főszereplőknek és érdekesnek találtam a korrajzot és értékeltem, hogy de jó, hogy nem ilyen helyzetben élünk. Borzasztó dolog a háború!

Durrell- Életem értelme

Lassan nem marad könyv, amit nem olvastam Durrelltől. Az értem értelme is vicces, ugyanakkor rengeteg állat “magánügyeibe” enged betekintést. Megtudhatjuk, hogy élnek az állatkertekben, milyen a viszonyuk az állatgondozókkal és még a kedvenc csemegéiket is megismerhetjük és remek jellemrajzot is fest egyes állatokról.
Tipikusan az a könyv, amit az ember a szórakozásért vesz a kezébe. Tetszett és újra elolvasnám vagy meghallgatnám a Voiz-on.

Hogyan teremts pénzügyi bőséget az életedben?

Szabó Péter előadása ez, a Voizon hallgattam újra. Szerintem körülbelül ezredszerre mert nem árt az ismétlés. Nemcsak nekem, hanem mindenkinek jót tenne, ha többet foglalkozna a pénzügyeivel. Ahogy nem először hallgattam, úgy nem is utoljára.

Money- Így keresd a pénzt

Egy végtelenül cuki könyv, ami elvileg gyerekeknek íródott. Bodo Schafer másik könyve az Út az anyagi függetlenséghez is nagy kedvencem, de a kutyás sztoriba ágyazott pénzügyi gondolatformálós könyv mivolta miatt ez is bekerül a kedvencek hosszú listájába. Bárcsak 10 évesen is tudtam volna, amit most tudok!

Lúdas Matyi

Szerintem még akkor olvastam ezt, amikor elsőben vagy másodikban olvasni tanultunk. És de jó történet!
Mármint nem abból a szempontból, hogy a gazdag az csak rossz lehet és a szegény az csak jó mert ez egy csúnya korlátozó elképzelés.

Szerintem egyre több klasszikus regényt fogok mostanában olvasni, de majd kiderül. 🙂 ennyit olvastam 2022 februárjában.