Mit olvastam novemberben?

Egy csomó nehéz olvasmányon vagyok túl, úgyhogy kellett valami kulturális értékkel bíró is. De ne szaladjunk ennyire előre. 🙂 Mit olvastam novemberben?

Egy év a világ legboldogabb országában

Itt Dániáról van szó, nem valami távoli, ismeretlen ázsiai országról.
Többször jártunk Dániában, és mindig azt láttam az ottani embereken, hogy nyugisak. Nem egy idegbajos nép. Szeretnek ráérősen beszélgetni, szeretik a természetet, bringával járnak és nem bonyolítják túl a dolgokat, így aztán kíváncsi voltam arra, hogy mégis mitől a világ legboldogabb emberei és “hogy csinálják”?
A könyv egy év történetét meséli el, ahogy az angol újságírónő és férje átköltöznek Dániába munka miatt, majd milyen helyzetekben találják magukat, de mindezt egy nagyon pozitív hangvételű történetben.
Nagyon hasznos könyv annak, aki Dániába akar költözni vagy csak érdekli az (mint engem is) hogyan él egy másik európai ország népe.

Az egészség bölcsessége

Tyűha! Ez a könyv kapcsolódik az előző, egészséggel kapcsolatos olvasmányaimhoz, de mégis merőben más. Itt főleg azon van a hangsúly, hogy hogyan tudjuk magunkat szellemi erővel meggyógyítani. Nem mellesleg a Dispenza tanfolyamon is ezt tanultam, csak itt kicsit ködösebben van megfogalmazva, Joe doktor meg egy igazi orvos és ezáltal szakszerűbben is el tudja mondani.
Nem rossz, ha az ember nem feltétlen akar orvoshoz rohangálni. 🙂

Milliomos képlet

Tud-e egy 20 éves srác olyat mondani, ami megér egy könyvet? Van-e annyi élettapasztalata, mint a nagy öregeknek?
Képzeld el, van! Nagyon jó könyv és ha nincs időd/kedved elolvasni száz kötet Brian Tracyt akkor ezzel kezdd. De tényleg. 🙂

A világ a színfalak mögött

“Julius Andan 25 éven át hivatásos hazudozóként dolgozott, professzionális érvrendszereket fejlesztett a politika, a gazdaság és a tudomány területén.” Írja magáról a szerző a Facebook oldalán.

Hmm… ha sokat akarod mondani, hogy “basszus” akkor mindenképp olvasd el vagy hallgasd meg a könyvet. Brutális. Minden értelemben.
Egyben magyarázat arra is, hogy szerencsétlen anyós miért retteg egy község kis utcájában a migráncsoktól, illetve arra magyarázat, hogy ezt mégis hogyan sikerült elérnie a kormánynak.
Profi munka. Nem mondom, hogy az év legviccesebb könyve, mert nem az. Viszont hiánypótló. A Spotifyon meghallgathatod a könyvet.

Osztalékból szabadon

Sólyomi Dávid remek és hiánypótló könyve ez. Itt szintén egy fiatal srác által írt könyvről van szó, ő maga pedig olyan szemlélettel rendelkezik, ami jobb lenne, ha sokkal elterjedtebb lenne. Jobb lenne, ha több ember gondolná úgy, mint ő, hogy nem feltétlen akar meggebedni a munkában, és nem feltétlenül akar halála napjáig dolgozni, másnak.
Remek könyv annak, aki nem akar a mókuskerékben szaladgálni körbe-körbe értelmetlenül, hajlandó viszont arra, hogy nem fölösleges baromságokra költi a pénzét, hanem befekteti. Minden ott van a könyvben.

A sikeres befektető

Bence Balázs nagy arc. Nagyon bírom. A könyve amellett, hogy nagyon hasznos annak, aki a tőzsdén akar hosszabb-rövidebb látogatást tenni, de még olyan szófordulatokat is tartalmaz, ami miatt már lassan beillik egy szépirodalmi műalkotásnak is.
Még nem végeztem a könyvvel, a pszichológia résznél tartok, de be fogom fejezni.

Mit fogok decemberben olvasni?

Fogalmam sincs. szerintem semmi nagyon bonyolultra nem vágyom most, pont elég lesz ha csak valami vidámat, könnyűt és szakoztatót olvasok.

Eddigi ámokfutásaimat az olvasás terén itt nézheted meg.