Ilyen helyeken csak Berlinben lakhatsz!

Különleges berlini szállások

Berlin egy nagyon színes város. A világ minden országából élnek itt emberek, az évente több millió Berlinbe látogató turistáról nem is beszélve. Berlin mindig is extravagáns volt, és ez az utóbbi időkben csak fokozódott. Ha különleges berlini szállás után nyomozol, összeszedtem neked azokat, mik hirtelen az eszembe jutottak.

További téged érdeklő témák:

16 érdekesség, amit nem tudtál Berlinről 
Berlin tömegközlekedése
Berlin titkos látnivalói 

 

Nézük, milyen különleges helyen szállhatsz meg Berlinben:

Hüttenpalast – egy gyöngyszem!

különleges szállás Berlinben a Hüttenplastban.
Egy szuper szálláshely Berlinben: Hüttenpalast!

Egy szobában álló lakókocsiban aludni?  Esetleg gyóntatófülkében? Semmi nem akadály! A Hüttenpalast kitalálói elég kreatív emberek, mindezt megalkották nekünk, ráadásul még jó helyen is van, ha olcsó és jó kaját is szeretnél (olvasd el itt miket ettünk arrafelé) és a jó közlekedés is számít, ráadásul ha esténként a Spree (vagy a csatorna) partján szeretnél heverészni, akkor ez a tuti befutó.

Frissen épült felhőkarcolóban lakni? Nem rossz ötlet!

Különleges berlini szállások
Csobbannék is egyet rögtön 🙂

Berlin nyugati részén, a bevásárlóutcán nyílt nemrég a Waldorf Astoria egy szolíd felhőkarcolóban. Oké, nem olyan nagyon magas, inkább csak magasház, de a város egyik legmagasabb épületében nyílt ez az elegánsan szép szálloda. Nekem nagyon tetszik, hogy a felső szintek üvegből vannak, nagyon jó a kilátásuk. Meg remek helyen is van.

Művész szálló? Igen!

Ahol minden szoba más stílusú 🙂

Ennek a szállásnak nehezen elmondható stílusa van, ugyanis minden egyes szobája más stílusban van berendezve. Az elhelyezkedése is jó mert a Múzeum-szigethez is közel van és a főpályaudvarhoz is, ráadásul 50 eurótól indul az ára szobánként / éjszaka.

Zenehotel stúdióval? Sima ügy!

Egy zenei szálloda Berlinben a Spree partján
Zene, mindenhol csak zene 🙂 Nhow Berlin, de a kilátás sem semmi…

Nekem az Nhow az egyik kedvencem. A Spree partján van egy igen jellegzetes épületben, rögtön az Universal Music mellett, nem is beszélve arról, hogy az út másik oldalán ott van az East Side Gallery, közöttük meg az Oberbaumbrücke, ami a város legszebb hídja (szerintem). Az ára sem annyira borsos, egy közös fürdőszobás hostel árának duplája, de … micsoda különbség! Valamit valamiért. Kedvenc a nagy terasz a Spree partján!

Keleti kényelem? Szállodahajó a Spreen, szuper helyen.

szállodahajó berlinben
Különleges berlini szállás: Eastern Comfort

Az Eastern Comfort szállodahajó minden, csak nem luxus, viszont az ember olyan ritkán tud hajón aludni kifejezetten jó helyen. A hajó ugyanis az East Side Gallery tövében parkol és az idők alatt már két hajót is elfoglal. Milyen lehet úgy ébredni, hogy kinézel a kajüt kerek ablakán és Berlin leghosszabb egyben megmaradt (berlini) falát látod?

70-es évek? 80-as évek? A különleges berlini szállás

Különleges berlini szállás
Úgy őszintén, mikor láttál ilyet utoljára? 🙂

Igen. Csupa csemege a DDR Hostel és ráadásul még nem is drága.  Oké, nem a belváros bervárosában van (Berlinben meg minden városrésznek megvan a maga belvárosa) de ilyen helyen az ember nem tud bármikor aludni. Csupa olyan díszlet, bútor, tapéta amit nagyanyánknál láttunk utoljára és a falakon a képek… 😀
Ha érdekel ez a kor szelleme, akkor feltétlen menj el a DDR múzeumba: itt van az élmánybeszámolónk róla.

Ahonnan Michael Jackson kilógatta a gyerekét…

Nem rossz, nem rossz (és nem is irtózatosan drága!)

Az nem más, mint az Adlon Kempinski, amit pont a Brandenburgi kapu mellett találsz (szemben a magyar nagykövetséggel – ez kevésbé berlini látványsság)
Az Adlon nem az a nagyon olcsó kategória, viszont szép és érdekes, elegáns.  Engem meglepett, hogy nem milliós nagyságrendű összegbe kerül éjszakánként.
Tipp: ha hírességgel szeretnél összefutni, akkor itt szállj meg, szinte biztos, hogy valamelyik nemzetközi sztárral találkozhatsz.

Ennyi, ami hirtelen az eszembe jutott amikor a különleges vagy furcsa berlini szállásokról agyaltam a minap.
Van még egyébként egy KOPORSÓHOTEL, – mert miért ne lenne PONT AZ… – ahol minő meglepetés,- koporsókban lehet szunítani esténként egy kellemeset (egyébknt fehérre vannak festve, úgy nem akkora para) de épp koncepciót vált a szálláshely és átépítik. Nem tudni mi lesz, de biztos nem egy “hagyományos” helyen törik a fejüket.

FONTOS! 

Ha Berlinben keresel szálláshelyet magadnak, ne a város szélén akarj lakni merthogy ott olcsóbb egy picit, mert Berlin NAGY és nem leszel boldog ha naponta 3 órát kell utaznod ahhoz, hogy begyere oda, ahol bármi érdekeset láthatsz.

Sex hotel Berlinben?

Mondtam, hogy itt minden van 🙂
Egy fickó remekül összeszedte a berlini sex hoteleket, itt a link hozzá.