Kína + Japán!

Aki szorgosan olvassa a blogot, az tudja, hogy eredetileg Kínába megyünk / mentünk volna egy hónapra 2020-ban.
Annyi változott, hogy sikerült összekötni a hajós szenvedélyünket az Ázsia iránti érdeklődésünkkel.
Meg persze az is fontos szempont, hogy nem szeretünk egy vagyont fizetni a hajózásért.

Így nem volt túl nehéz rávenni a társaságot arra, hogy „mi lenne, ha nem repülnénk, hanem hajóznánk?”
A meggyőzés folyamata nem tartott 1 másodpercnál tovább, főleg, hogy egy igen szuper hajóval megyünk majd, majdnem ingyen. 100 dollár volt az út 🙂

Mivel bekerült a tervekbe a hajózás miatt Japán, így lehet újratervezni az egész „kínai” körutat úgy, hogy legalább egy hetet Japánban töltsünk.

A Japán „kitérő” miatt az előző két napot azzal töltöttem, hogy nyomoztam az utazási lehetőségeket, a látnivalókat, érdekességeket, a szállásokat és a közlekedést.

Mivel még nem vettük meg sem az odafelé szóló jegyünket, sem a visszafelé jegyet, egy nyitott kérdés az egész út.
Még nem tudni, melyik országokba megyünk, csak azt, hogy Japán és Kína érintve lesz és nem egész végig Kínában fogunk kolbászolni, hanem „csak” 144 órát (vagyis 6 napot) leszünk ott. Talán kétszer 144 órát. 🙂
Azóta azt is sikerült kinyomozni, hogy a 144 óra úgy van, hogy ha az ember ügyesen szervezi, a 144 óra akár egy hét is lehet.
De egy hét is teljesen szuper Kínában 🙂 Pláne kettő 🙂

A legvalószínűbb persze az, hogy mivel Peking a leggyorsabban elérhető nagyobb város, amire még midnig kíváncsiak vagyunk, így valószínűleg odafelé Peking lesz az első megállónk.

Japánban Tokio biztos befutó mert ott bődüetesen sok érdekes dolog van. Amire én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok az a sok park.

Persze nemcsak a parkok, hanem a kapszula hotel is érdekes lehet, amiből nekem az a legfurcsább, hogy egyáltalán nem olcsóbb, mint egy rendes szállodai szoba. Fene sem érti a japánokat. 🙂

Vagy a furcsa éttermek és bárok is érdekesek lehetnek. Meg persze a Fuji sem utolsó a sorban.

Lényeg az, hogy megy az agyalás ezerrel és a jegyárak rendszeres csekkolása is 🙂
Most nem irigylem magamat, de majd ha meglesznek a jegyek, akkor okosabbak leszünk és egyszerűbb lesz az élet mert nem kell milliónyi lehetőséget észben tartani.