Hajóútak árai – Hol olcsóbb?

Naponta többször kapom a jobbnál jobb ajánlatokat, de igazság az, hogy amiket kitesznek „fú, de jó, ezt foglaljátok!” felkiáltással, valószínűleg nem a legjobb árak és nem a legjobb utak.

Szeretek hajózni és minél messzebb menni, minél több ideig hajózva, ezért nagyon nem mindegy, hogy az ember mennyit fizet egy útért és ebből következik, hogy mivel nem vagyok leragadva egyetlen irodánál / weboldalnál / trásaságnál sem, néha érdekes dolgokra bukkanok.

Például ez a két ajánlat:

Hajóutak árai - cruisedirect

 

Ez a felső a Cruisedirect.com oldalon szerepelt és rögtön el is álmodoztam róla.
27 nap, Shanghaiból indulva Indián, Thaiföldön, Ománon, stb. át megy el Dubaiba. Mindezt 1009 dollártól induló áron, ami euróra átszámítva 910 euró, forintban pedig 298.000. 
(28 napos verzióban is volt, ugyanennyiért!) 

A hajókat a legolcsóbb árral szokták hirdetni, ez azt jelenti, hogy az 1009 dollárért valószínűleg  belső kabint kap az ember, amivel különösebb probléma nincs általában. Valaki pont ezt szereti.

Az MSC Splendida pedig egy Fantasia osztályú hajó, ha ez mond valakinek valamit, az MSC Fantasia, Divina, Preziosa a testvérhajói. 2009 óta szeli a habokat.

A másik ajánlat pedig ez volt a kedvenc német oldalamon: (eddig kedvenc, ezek után alaposan elgondolkozom azon, hogy mennyire legyen kedvenc a továbbiakban is…) 

 

Hajóutak árai

Jól látod, 1000 euróval drágább, több, mint a duplájával, teljesen ugyanaz a hajóút.

Az ne zavarjon meg, hogy itt Baoshan van feltüntetve indulási kikötőnek, mert ez Shanghai kikötője, csak pontosítva van.
És az se zavarjon meg, hogy ez egy nappal több, mert az út úgy „indul”, hogy a hajó 2 napig horgonyzik Shanghai kikötőjében, de teljesen ugyanaz az út.

De ne mondja nekem senki, hogy 1 nap ér 1000 dollárt… (Ebbe a „bocsi, 1 nappal több, ezért ezer euróval többe kerül” dologba már belefutottunk egyszer, írtam is róla egy posztot valahol.)

Nem, nincs benne a repjegy ára sem, nem azért lett drágább.
Szimplán csak ennyi. Lehet, hogy valamilyen akció volt a Cruisedirect oldalon. Ki tudja.

A lényeg az, hogy amikor foglalunk, akkor nézzünk szét más oldalakon is, hátha tök ugyanazt kapjuk meg fele annyiért mert ezek szerint a hajóutak árai ennyire különbözőek is lehetnek.

A magyar oldalakra is benéztem, de ők eleve nem árulnak általában ilyen „hosszú” utakat. A leghosszabb, amit láttam az a 16 napos út volt.

Amúgy érdekesen alakulnak a krúzos árak Magyaroroszágon. Kíváncsi vagyok, mi fog belőle kisülni pár év múlva.

Tanulság: jól meg kell nézni, hol foglalunk, de főleg ALAPOSAN SZÉT KELL NÉZNI A VILÁG weboldalain!

Rengeteget írtam már hajózás témakörben, olvasd el azokat a posztokat is, van több poszt, ami a hajóutak árai témával foglalkozik.