Mostanában olvastam: 2020 május, június

A karantén idején úgy beindult a Voiz, hogy szerintem egész évre ellátott hallgatnivalóval. Még felsorolni vagy kitalálni is hosszú lenne az elolvasandókat vagy maghallgatandókat, nemhogy végighallgatni.

Mostanában hullámzó volt a teljesítményem, volt olyan, hogy nem hallgattam semmit egész nap, de olyan is volt, hogy több órát töltöttem vele.
Fizikai könyvolvasással is telt idő,  Tim Ferriss – Titánok eszköztára volt a kiszemelt, abból olvastam több fejezetet, meg a Milliomos elme titkaiból is olvastam.

Egy felsorolás következik, azt hiszem nem fogok mindent kifejteni részletesen.

A 4 órás munkahét

Ennek most csak a rövidített verziója jelent meg, de egyrészt már olvastam a könyvet, másrészt hangoskönyvben is meghallgattam és még mindig nagyon tetszik.
Lassan eljön az az idő, amikor újra neki kell állnom elolvasni mert nagyon hasznos. Az a durva, hogy még a rövidített verziójában is szuper könyv!

A 4 órás test

Tudtam én, hogy nem nekem való, de meghallgattam. Nem nekem íródott mert semmiféle versenyen nem akartam és nem akarok részt venni, de ha már annyit olvastam Tim Ferrisstől, akkor ez sem maradhatott ki.

Köcsög és kacsa

Kiss Balázs Kunó következő remekműve ez. Nagyon érdekes könyv, érdemes elolvasni mert olyan vegytiszta gondolatok vannak benne, amikkel különben nem találkozik az ember. Egész biztos, hogy újra és újra elő fogom venni, akkora kincs!

Semmit és azt könnyedén

Szintén Kiss Balázs Kunó gondolatait tartalmazó könyv. Nem tudok róla mást mondani, mint hogy egy remekmű és szegényebb lenne a világ, ha nem osztaná meg a gondolatait mással.
Ezt is elő kell majd vennem újra és újra.

Gyógyulás a rejtett bántalmazásból

Két hétbe telt, mire leküzdöttem a könyvet. Ez itt most egyáltalán nem negatív, mert egész biztos, hogy az év egyik leghasznosabb könyve volt. Aki szabadult már egy nárcisztikus hálójából, az el tudja képzelni mi a helyzet.
Sok hasznos tanács van a könyvben arra vonatkozóan, hogyan viselkedjünk, mit tegyünk, mit ne tegyünk, ha a nárcisztikus személyiségzavarossal valamilyen okból még midig kapcsolatban kell állnunk.
Brutál könyv és nagyon ajánlom mindenkinek, aki hasonló cipőben jár vagy járt. Sosem késő… ➡️ Itt a linkje a könyvnek.

Erőleves a léleknek

Évek óta vadásztam a könyvre, de most végre sikerült 🙂
Ahogy a címe mutatja, erőleves a léleknek minden egyes sztori belőle. Szerencsére több könyv is van belőle. 🙂

Leonardo da Vinci

Róla mindenki tudja ki, de valójában senki nem ismeri. Ez a rövidített olvasmány viszont pont jó arra, hogy felkeltse az ember figyelmét és bővebben olvasson majd róla.

Tesla

Rövidített olvasmány, ami bemutatja Tesla karrierjének indulását és azt a számtalan konfliktust, amin keresztül kellett mennie.
Milyen érdekes, hogy mindig vannak olyan emberek, akik messze a koruk előtt járnak. Nagyon 10 pontos volt ez a könyv is!

A leszarom rafinált művészete

Mert valljuk be, nem olyan egyszerű valamit és bármit magasról leszarni, ha az embert zavarja az esemény. A könyvben vannak szabályok, amiket nem árt szem előtt tartani, ha épp magasról akarunk tenni valamiére és boldogabb életet akarunk élni.

Karizma

Bevallom, ezt még csak részben hallgattam meg. Konkrétan, a Magyarósi Csabával készült interjút hallgattam meg belőle csak, de már az is elég sokat adott.

Erőszakmentes kommunikáció

Jó lenne ezt minél jobban elsajátítani, de míg él az ember, addig van rá esélye. Hasznos könyv!

Utas és holdvilág

Jajjj, de tetszett!
A Pendragon után nem volt kétség, hogy ezzel a történettel is meg akarok ismerkedni, és nem csalódtam.

A Virgin-módszer +

A szüzességem elvesztése – A Virgin életút

Két könyv ugyanarról a témáról, és mindkettő nagyon érdekes. Különösen az utóbbi mert -ahogy anyósom mondta- “hát, én nem gondoltam volna, hogy ennyit szenvedett és tett azért, hogy oda eljusson, ahol van.” Egyszerre motiváló és történetmesélő is a könyv. Hasznos olvasmány, ha valaki nem látja a kiutat és azt gondolja, hogy “na, most nincs tovább.”

Az érzés a titok

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs már, miről szólt. Passzolok.

A képzelet teremti a valóságot

Túl sok új infó nem volt benne, de érdekes volt ugyanazt olvasni más tollából.

Mit fogok olvasni júliusban és augusztusban?

Szerintem vagy “hagyományos” regényeket fogok olvasni vagy a pénzes témát kellene elővennem. Majd kiderül.

Az előző olvasós posztok ➡️ itt vannak.