Genova látnivalói hajósoknak (óceánjáróval érkezőknek)

hajoutak olcson

Genova Olaszország egyik legforgalmasabb kikötője. Utasforgalma és teherforgalma is jelentős, de ne aggódj, könnyű megközelíteni, de nézzük, mik Genova látnivalói? 

 

Genova látnivalói hajósoknak
Genova kikötője – főépület

 

A genovai kikötő területe 22 hektár, de az a terület, amit te bejársz vagy bejárhatsz lényegesen kisebb.
Ha hajóval érkezel vagy indulsz Geno

vából, egyszerű dolgod van. Erről írtam már egy hosszabb posztot, Genova kikötője óceánjáróval érkezőknek, indulóknak címmel. 

Genova látnivalói hajósoknak

Európa legnagyobb akváriuma!

Ha hajóval érkezel, valószínűleg csak néhány órád lesz a városra és ez valószínűleg elég lesz, még úgy is, hogy bemész Európa legnagyobb akváriumába. Az Acquario di Genova olyan nagy, hogy legalább 2-3 órát szánj rá.
Ha olyan Földközi-tengert körbejáró hajós úton vagy, ami Barcelonát is érinti, akkor inkább ebbe az akváriumba menj be, mert ez -szerintem- sokkal érdekesebb és nem annyira túlzsúfolt, ráadásul még olcsóbb is, de ez a legkisebb.
A genovai akváriumba többféle konstrukcióban lehet jegyet venni, az alap jegy, ami csak az akváriumra vonatkzik 18 eurótól indul a felnőtteknek. Az ára attól függ, hogy mikor mész. 30 perces időablakra lehet beszűkíteni a jegyeket vásárláskor. De válaszd ki te magad a neked megfelelő jegyet, itt van az összes infó róla.

Hogy jutsz az akváriumba? Ahogy elhagyod a kikötőt, fordulj jobbra és menj tovább az úton. Meg fogod találni.

Kisvonatos városnézés – Genova látnivalói

Ha gyorsan szeretnél szétnézni Genovában, akkor a kisvonat neked való.
Körülbelül 45 perc volt mire minket teljesen körbevitt az összes genovai látnivalón, közben a főbb nyelveken szólt az idegenvezetés.
Amikor mi utoljára Genovába érkeztünk hajóval, pont olyan szerencsénk volt, hogy a kikötő kijáratánál várta az utasokat a kisvonat.
Az ára 5 vagy 6 euró volt fejenként.
Leszállni menet közben nem lehet a kisvonatról.
Ha nem vár a kisvonat a kikötőnél, meg fogod találni a menetrendjét kifüggesztve, de ha többet sétálnál, akkor a spanyol galleon mellett fogod találni a kisvasút végállomását.

A spanyol galleon a genovai kikötőben

A spanyol galleon

Ez egy hatalmas fa hajó, amibe bele is lehet menni a kikötő másik végében. Megéri a látogatást mert elég gondolatérbresztő méretei vannak.
A hajó nem eredeti, hanem egy film díszlete volt, ezért egy kicsit elnagyolt az erdeti galleonok méretéhez képest.
Ha gyerekkel mentek, ez is egy szuper program Genovában.
Itt írtam bővebben a galleonról.

Genova látnivalói hajósoknak - a királyi palota

Királyi palota Genovában

Engem teljesen meglepett ez a palota. Kívülről nem feltűnően szép, de belülről gyönyörű.
A királyi palotát a ganovai kikötőtől egy körlübelül 10 perces sétára találod, a belépő 6 euró és mindenféle kedvezmények vannak.
Írtam róla egy hosszabb posztot: A királyi pallta genovában címmel.

A világ legrégebbi bankja!

A palazzo San Giorgio egy csodálatos épület közvetlenül a kikötő másik végében. Ha a galleont is megnézitek, akkor egész biztos látni fogkátok. Az épület amellett, hogy kívülről feltűnően szép, de még Marco Polo is itt raboskodott benne, ráadásul a világ legelső bankja is itt máködött.
Tovább az épület leírásához: Palazzo San Giorgio Genovában.

Genova látnivalói hajósoknak - Genova főtere
A főtér a szökőkúttal

Piazza de Ferrari – a főtér

Genova főtere egy elég nagy tér, az egyik sarkában pedig van egy hatalmas szökőkút. A teret szép épületek veszik körül, köztük a tőzsdepalota és Liguria tartomány székleye is itt van.
Bővebben Genova főteréről itt olvashatsz.