Dubaj 7800 Forintért 2023-ban? Simán!

7800

Nem volt célom olcsón utazást szervezni, nem azt néztem, mi a legolcsóbb, hanem egyszerűen Szaúd-Arábiába akartam a gyereket elrepíteni mivel szerintem nagyon érdekes hely. Aztán egy nagyon érdekes kör kerekedett belőle. Igen, 7800 Forintért.

Szóval innen indultunk. Nézegettem Dammamot, hogy mégis mit lehet ott nézni, már azon kívül, hogy eleve érdekes egy ilyen országban a létezés, már az is különleges élmény, ha kiülünk egy padra és nézzük az embereket. Mivel Szaúd-Arábiában már több városban is voltam, csak a fővárosban nem (meg Mekkában sem) elkezdtem nyomozni, hogy mégis hogyan lehet a fővárosukba eljutni.

Rögtön meg is világosodtam: van repülő meg vonat de a vonat hivatalos oldalából nem tudtam azt az információt kinyerni, hogy amikor mi ott leszünk, akkor lesz-e és ha igen, mikor és mennyiért járat. Aztán addig nyomoztam a repülőket, míg meg nem világosodtam.
Dammam és Abu Dhabi között rendszeres járat van, ráadásul a Wizzairrel. És itt jön a felfedezés. A Wizzair egy komoly bázist épített ki Abu Dhabiban, így innen (amikor néztem) 10 euró körüli áron el lehet repülni vagy 20 helyre, köztük Ománba is, ami egy elég nagy csemege lenne. Persze repül még Kuvaitba (!) Kirgizisztánba, és még egy csomó érdekes helyre.

Mi megállunk Dubajban és Abu Dhabiban, nem megyünk tovább, legalább megnézzük, hogy egy év vagy másfél év leforgása alatt mit és mennyit fejlődött a város.
Oké, a buktató az a dologban, hogy aki nem rendelkezik szaudi vízummal, annak ez rögtön nem egy „hú de kecsegtető ajánlat” mert a vízum díja 50.000 Ft, de nekünk van érvényes vízumunk az országba és ráadásul még tervben is volt, hogy visszamegyünk oda.
Szóval ez most csak egy kis extra kitérő mert alapvetően decemberben mentünk volna egy hónapra, de ami késik, nem múlik. Így is jó és így is örülök annak, hogy 7800 forintért ilyen messze juthatunk, annak meg pláne, hogy ilyen szupi helyekre lehet váltott „lovakkal” repülni.
A Szaúd-Arábiával kapcsolatos posztokat itt olvashatod.