A Kolumbusz szobor Barcelonában

a Rambla Barcelonában, Barcelona látnivalói

Bárhogyan érkezel Barcelonába, egész biztos, hogy látni fogod ezt a híres szobrot a Rambla végén. A Kolumbusz-szobor Barcelonában a város egyik jelképe. 

Azt viszont kevesen tudják, hogy ez egy olyan különleges szobor, amibe bele is lehet menni, mi több, majdnem a tetejéről ki is lehet nézni. 

Csak a Ramblán kell végigsétálnod, átmenni a pici kerek térre, ahol a szobor áll, megvenni a 6 eurós belépőt (14 éves korig 4 euró) és már állhatsz is be a sorba a lifthez. 

Mivel az oszlop elég keskeny, egy speciális lifttel lehet felmenni a Kolumbusz-szobor alá.
 
A liftbe csak néhány ember fér be egszerre de ha felmentetek, akkor ráláttok a barcelonai kikötőre, a Ramblára, de láthatjátok a Sagrada Familia templomot  és a szomszédos barcelonai akváriumot is, és természetesen az egész várost, de le kell szögezni, hogy mivel pici ablakokon lehet kinézni, nem a legjobb panorámát látjátok, az egészből inkább az élmény a fontosabb. Az ember ritkán megy fel egy kerek alakú lifttel egy 60 méter magas oszlopban 🙂
 Ha a legjobb kilátást szeretnéd Barcelonára, akkor érdemes a Güell Parkba elmenned.  

A Kolombusz-szobor története: 

1881-ben döntöttek úgy, hogy Kolumbusz Kristófnak egy méltó emléket állítanak a barcelonai kikötőhöz, mivel amerikai útja után itt kötött ki először. 
Az emlékművön 7 évig dolgoztak, majd az 1888-as barcelonai világkiállítás alkalmából megnyitották. 

Ha fel akatok menni a szoborhoz, erre a kilátásra számíthattok: 

Megközelítése, ha nem a Ramblán sétálva juttok el ide, akkor a metró Drassanes megállójáig gyertek el, onnan már csak pár lépés a szobor.

Mennyi időt szánj a a látogatásra?

A Kolumbusz-szobor Barcelonában maximum fél óra alatt megnézhető.

Bővebb infó a Barcelona turisme oldalon.

További érdekességek a katalán főváros rejtett kincseiről. Barcelona látnivalói posztban.

Jó utat Barcelonába!