Mit olvastam 2021 áprilisában

Sikerült egy csomó jó könyvvel összefutni 2021 áprilisában is.
Fontos megemlítenem, hogy a lista magamnak íródik. Nem törekszem semmilyen szintű műelemzésre, filozofálgatásra, értékelésre, semmi ilyesmire. Arra szolgál az alábbi lista, hogy majd évek múlva vissza tudjak emlékezni arra, hogy mit olvastam és az mennyire tetszett, mert ha van egy ember, aki nem emlékszik az írók nevére és ezzel párhuzamosan a mű címére… na az én vagyok. Az olvasós listát már egy ideje vezetem, itt tudod megsasolni miket olvastam és hallgattam az elmúlt pár hónapban vagy évben.

Megúsztuk szárazon

Annyira örülök, hogy megtaláltam ezt a könyvet! Nem volt egyszerű a dolgom mert kutatni kellett, meg persze kellett hozzá, hogy „hajón akarjak halni” és a Libri (meg az egész magyar piac) elég szűkös kínálatát tetőtől talpig átnézzem. De találtam egy olyan könyvet, amit letenni is alig bírtam és irtóra sajnálom, hogy végeztem vele, azt meg pláne, hogy a szerzői nem írtak többet vagy nem egészítették ki még néhány kötettel a nagy művet, pedig biztos vannak még sztorik a tarsolyban.
Jó lenne még olvasni tőlük és szerintem szükség van most is az ilyen témájú könyvekre ebben a fene nagy, reménytelenül bezárt világban.
Élveztem, hogy végre beláttam a kulisszák mögé, hogy végre tudom, hogyan élnek a dolgozók a hajón és hogy vajon miért csinálják (a pénzen kívül) amit csinálnak.
Viszont az is biztos, hogy legközelebb sokkal több borravalót fogok adni a pincéreinknek és a szobalánynak is.
A könyv vicces, fordulatos és érdekes. Imádtam! Külön köszönet St. Barts említéséért. Felkerült a bakancslistára.
Úgy olvastam a könyvet, hogy közben a Spotifyon óceánjárós kabinhangot hallgattam 🙂 Mert tényleg hajón halok már.

Eldorádótól az Antillákig

Visszatértem régi kedvenc témakörömhöz, az viszont meglepett, hogy már inkább a Karib-térség érdekel. Nagyon szuper volt a könyv, hasznos annak, aki be van zárva és legalább gondolatban szeretne utazni.
Trinidad és Tobagóért pedig örök hála!

Önismereti edzés

Ráadásul Zsac felolvasásában! Olyan volt a könyv, mintha én írtam volna. Pont azok a lázadó gondolatok vannak benne, ami az én agyamban is rendszeresen megfordulnak, ahogy nem értem a világot és nem értem, hogy a többi ember miért képes úgy élni, ahogy él és hogy ebben hogyan tudják megtalálni a jót. Már ha egyáltalán megtalálják. Mert valljuk be, rengeteg a búvalbélelt, mogorva, kellemetlen figura mostanában akik semmiért sem lelkesednek.
Kata megnyugtatott, hogy nem vagyok ufó és hogy tökre nincs rendjén, hogy „csak így lehet eljutni Nirvánába” főleg nem a testedzésben. Köszi, Kata!

A szent, a szörfös… – Sharma

Igen. Idén még nem olvastam a könyvet. Eddig olvastam már spanyolul, magyarul és a Voizon is hallgattam már szerintem kétszer. Megunhatatlan. Szóval újra a kezembe vettem. Sharma nagy kedvenc és az az érdekes, hogy hiába régi barátom már a könyv, megint vannak benne új gondolatok. Vagyis csak új gondolatok vannak benne, szóval az imádat még mindig maximális és még mindig azt mondom, hogy újra el fogom olvasni.

Mooji – A vagyok előtt

Mooji egy cukorfalat! Tavaly a YouTube feldobott egy videót tőle, azóta az ez a második könyv, amit meghallgattam tőle. Olyan volt, mint amikor az agyad kikapcsol egy időre, minden békés és nyugodt. Ráadásul Papucsek Vilmos olvassa föl, ami sokat hozzáad a könyvhöz. Szintén nem egyszer hallgatós vagy olvasós a könyv és vélhetően igen hamar megint elő fogom venni.

Zsidó anekdoták

Rövid történetek ezek, általában csattanós végük van, viccesek és tanulságosak. Tetszett, de annyira tömény, hogy újra elő fogom venni majd és akkor is jókat fogok derülni rajtuk.

A placebó te magad légy

Tavaly voltam Joe doki tanfolyamán, amit nagyon élveztem. Aztán olvastam tőle pár könyvet spanyolul és nagyon örülök annak, hogy végre magyarul is elkezdtek megjelenni a könyvei. Ezek szerint van remény arra, hogy egyszer utolérjük a nemzetközi mezőnyt, vagy legalább csak pár év késésben legyen a magyar könyvkiadás bizonyos témákban. A könyv tetszik, de ismerősek már Dispenza doki gondolatai.

Májusban mit fogok olvasni?

Májusban nagy változás lesz, így vélhetően igencsak rákapcsolok majd az olvasásra mert így nem lesz meg az évi 100 könyv. Részleteket nem akarok írni, de majd meglátjátok. 🙂 Egyébként inkább lazább témákat szeretnék olvasni.