A Sironi pizza Berlinben

A múltkor meséltem, hogy találtunk egy rendes péket, ami történetesen olasz, ráadásul milánói. Tőle rendelünk hétfőnként vagy keddenként egy nagy kenyeret, egy adag péksütit meg amit még épp megkívánunk. Jut is eszembe, a múlt héten ettem úgynevezett maritozzit, a mazsolás fajtából ami szerintem a legfinomabb péksüti volt, amit valaha ettem és annyira finom volt, hogy nem tudtam lefotózni mert megettem. Pedig kettő volt.
Az első rendelésünknél kértünk pizzát is, ami szintén magasan finomabb volt, mint bármelyik kiszállítós móka és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ennek a Sironinak van pizzériája is és egyszer kellene rendelni onnan is. Hátha…
Aztán ma eljött a napja mert a Marley (szállítója) megint képtelen volt időben kihozni a heti recepthez való élelmiszereket, így ha nem akartunk megmurdálni éhen vagy valami random dolgot főzni, akkor … szóval rendeltünk.

Meglepően hamar kihozták. Konkrétan egy japán fiatal gyerek hozta ki, hajlongva és két kézzel átadva kaját, pont mint Japánban. Nagyon illedelmes és japános volt. Adtam is neki borravalót, ha már így nemzetközileg elő tudtuk ezt adni, hogy pizza olasz alapanyagokból olaszok által készítve, Németországban, japán által kiszállítva és magyar gyomor által megemésztve… 🙂

Sironi pizza

Ez a pizza már nem jött be annyira, mint a pékséges, de ez messze nem azt jelenti, hogy rossz volt, mert nem volt az. Finom volt, kifejezetten jó volt rajta a paradicsom, a sajt de összességében nem volt az az agyeldobós, mint a pékes.

Sironi pizza

Ez a calzone egy egész más műfajt képviselt. Nem volt teletöltve mindenfélével, viszont volt benne egy olyan fajta roppantul tejszínes sajt, amilyet azt hiszem még soha nem ettem. Legalábbis nem olvasztva és melegen nem. És ez a kis különbség nagyon tetszett.
Azt leszögezhetjük, hogy a Sironi pizza már nem olyan jó cuccokat készít, mint a Sironi pék, viszont még mindig jobbakat, mint bármelyik másik. Egyszer rendeltünk az erre nagyon népszerű Domino pizzától… na az a borzalom…. egy teljes olasz temető halottai fordultak meg a sírjukban egyszerre. Rettenet volt! Ja, ugyanitt a Call a pizza is olyan ultra tré minőséget képvisel, hogy annál esetleg a balatonvilágosi diszkó éjszakai maradékából készített mineknevezzem lehet csak rosszabb.

Na, szóval a Sironi pizza jó, de a pékjük sokkal jobb. Itt találod őket, ha esetleg…