Több, mint 4 éve, hogy eljöttünk. Hogy vagyunk?

Az első ami az eszembe jut az a nyugalom. Hatalmas nyugi van!

És ami ennél is fontosabb: kiszámíthatóság.

Nagyon jól érzem magam, élvezem a békét és nyugalmat.

Szinte ki se mozdulok a házból, csak reggelente megyek el edzeni. Egyedül hétvégén mászkálok el itthonról, de akkor általában valamelyik parkba megyünk henyélni és persze ott van a rendszeres budapesti villámlátogatás és a rengeteg utazás, így meg senki ne csodálkozzon, hogy telítődök élményekkel és ki sem akarok mozdulni itthonról. 🙂

Ami egyre jobb szokás, hogy minden nap ebédet főzök magunknak, mindig frisset és (viszonylag) egészségeset.

Sokat olvasok, és ennél is több könyvet vásárolok. Érthető okból itt nem lehet kapni magyar könyveket, viszont a Libri, a gonosz, rendszeresen tart olyan akciókat, amikor sajnálok nem megvenni egy csomó e-könyvet, így most van legalább 30 olvasatlan könyvem az olvasómon. És az amazon is kitalálta az egygombos vásárlást, így onnan is jön néha egy-egy könyv, de azok külföldiül vannak, viszont azokat nem lehet magyarul kapni.

Az elmúlt egy évben visszavettük a költekezéseinket, átstrukturáltunk egy csomó dolgot, ehhez az útmutatást az elolvasott sok könyvből, Szendrei Ádámtól  és még sok másik okos embertől szedtem.

Emellett szépen fokozatosan igyekszem megszabadulni a fölösleges tárgyaktól, amit nem akarok elsietni sem és nagyon elhúzni sem, de minden héten kikerül valami a lakásból.

Ez azért fontos, mert bár szuper hely Berlin, de már annyira megszoktuk a várost, hogy pont akkora lelkesedéssel tölt el, mint Budapest. Semekkorával sem.
Bár, lehet, hogy Budapest picit jobban érdekel. Például az éjszakai kínai kajapiac…. (egyszer elmegyek!) a jó opera előadások, a fürdők…

Szóval, ha esetleg úgy hozza a sors, bármikor, bármerre kell mennünk, mi készen állunk!
Ehhez viszont tényleg fontos, hogy az embernek ne legyen egy csomó fölösleges cucca.

Nem arra gondoltam, hogy visszamegyünk Magyaroroszágra pár éven belül, hanem arra, hogy bármerre a világba. Ázsiába, Amerikába? Simán! Főleg az utóbbi.
Milyen unalmas lenne az élet, ha csak 2 országban élnénk!

Ez van. Béke, nyugalom, kiszámíthatóság.

Mi változott az elmúlt egy évben?

Az eddiginél is nagyobb lett a béke és a nyugalom, sokat okosodtunk és egyre tisztábban látjuk a nagyon távoli célokat is.

Mi változott az elmúlt 14 évben? Ezek. 

Lényeg az, hogy jól vagyunk 🙂

Mi lesz a következő egy évben?

– A 2020-as utazások már elég tisztán látszódnak.
– Idén (2019) hirtelen felindulásból elindítottam több párhuzamosan futó projektet, amik most parkolópályán vannak rajtam kívül álló okból, de ha azok pozitívan rendeződnek, akkor irány előre! Akkor ki sem fogok látszani a munkából.
– 2020-ban befejezem az egyik nagyobbnak tűnő projektemet, amivel nagyon sok embernek segítek majd a világban 🙂
– Továbbra is sokat fogok olvasni hasznos könyveket és igyekszem az egészségemre egyre jobban vigyázni és a lehető legnagyobb nyugalomban élni.
– 2020-ban valószínűleg kikristályosodnak a jövőt (nagyon távoli) illető terveink és ez nagyon fontos lépés lesz, mert akkor jobban tudunk tervezni.