Saint Kitts és Nevis

Mit érdemes Saint Kitts és Nevis szigeteken megnézni? Mik Saint Kitts és Nevis látnivalói? Egyáltalán, mit kell róla tudni?

Mesélem 🙂

Alap információk


A Szélcsendes- szigetekhez tartozó Saint Kitts és Nevis két pici vulkanikus sziget a Karib-tengeren.
Fővárosa Basseterre, ahol a hajók is kikötnek.
Ha hajóval érkezel a szigetre, a hajótok lényegében a belvárosban fog kikötni, tehát nem kell majd taxizni vagy buszozni ahhoz, hogy megközelítsd a várost.

A fővárosban rengeteg étterem és kis bolt van, és ha sörös vagy, akkor érdemes a helyi sört megkóstolni. De Saint Kittsen, csakúgy, mint a többi cukornád-termelő szigeten rumot is készítenek. Nem is akármiyet!
A helyi sör a Carib, kóstold meg feltétlen!

Másik érdekes helyi étel, amit ha látsz, vegyél, az a cukornádból készült mindeféle édesség. Ami pedig a halakat és egyéb tengeri állatokat illeti, azokat is érdemes megkóstolni, ha erre jártok.

De térjünk a lényegre:Saint Kitts és Nevis éghajlata


Lényegében mindegy a hőmérséklet szempontjából, mikor mész a szigetre mert mindig kellemes az idő, a hőmérséklet egész évben 24 és 26 fok között mozog. Ami viszont nem mindegy, az a csapadék mennyisége, de a csapadék is körülbelül egyenletesen oszlik meg a hónapok között, de január, február és március a legszárazabb hónapok. Amikor valószínűbb, hogy több esőt fogsz látni az október és november.

Mit lehet Saint Kitts és Nevis szigeteken csinálni?


Nyugis hely, tehát alkalmas a teljes a pihenésre. Ha akarsz, sem tudsz bőséges programot összeállítani magadnak egy hétre, tehát végre kedvedre aludhatsz, úszhatsz delfinekkel, ehetsz jókat és úszhatsz a kellemesen meleg tengerben.


Saint Kitts és Nevis látnivalói

TengerpartokSouth Friars Beach

Ez egy nagyon nyugis partszakasz, ahol a tenger szolidan hullámzik, a homok szürkés-sárgás (vulkanikus szigeteken járunk!) és a víz kellemesen meleg.
Van ingyen wifi és zuhany is.
Egyéb szórakozási lehetőség: a ravasz majmok etetése. Vigyázzatok velük!

Cockleshell Beach

Szép dombok veszik körül ezt a tegnerartot ahol a homok néhol fekete. Ha gyerekkel mentek, teljesen ideális lesz ez a part. Két része van, az egyiken lehet jet-ski-t bérelni, a másik parton pedig nagyobb a csend és a nyugalom.
Aki hajóval érkezik, annak ez lesz a közelebbi part, a kikötőtől csak 15 km-re van.

Turtle Beach

A szigetek egyik legszebb tengerpartja. Ha a Cockleshell partot megnézitek, érdemes ide is eljönni mert az előző parttól csak egy földnyelv választja el és ez a part is nagyon szép!

Világörökségi helyszín – Saint Kitts és Nevis

Brimstone Hill erőd

Van egy nem akármilyen erőd ezen a pici szigeten! Még az angolok építtették rabszolgákkal radásul remekül megmaradt az utókornak. Azért is érdekes a hely, mert helyi, fekete, vulkanikus kövekből építették, ami szerintem nagyon szép. Jól megy a környező zöldhöz és a háttérül szolgáló tengerhez.
A belépő 5 dollár körül van és adnak audioguide-ot is, bár midnen ki van írva angolul és franciául is az erődben.
Nyitva: az év minden napján 9:30-tól délután fél 6-g.
A hely egy hegy tetején van, ahonnan nagyon jó a St. kittsi kilátás 🙂
Van wc is!
Saját weboldala, nem túl sok hasznos infóval.

Vonat!

Elég extra ezeken a pici katibi szigeteken a vonat látványa és itt sem egy tokioi vonathálózatot képzelj el, mert mindössze 28 kilométer az egész útvonal.
De micsoda szépségeket lát közben az ember!

Az út félig vonat, félig buszos túra és arra készülj, hogy reggel, közvetlenül az óceánjáró hajók érkezése után zsúfolt, és ahogy telik az idő, egyre kevesebben vannak rajta.
Kellemes, karibi “időszámítás” szerint délután fél 5-ig furikázzák az utasokat.
Lehet, hogy jobban jársz, ha a hajón előre befizetsz erre a vonatozásra:

MSC hajók kirándulásai, a Celebrity társaság programjai, vagy ha esetleg a Carnival hajójával érkezel, náluk is be lehet fizetni.
Azért érdemes előre fixálni a programot, mert ha balszerencsés vagy, akkor egyszerre sok nagy hajó van itt és egyáltalán nem biztos, hogy utolsó pillanatban döntve felférsz még a vonatra.

Teknősök!

St. Kittsen több féle teknős él, és még egy teknősökkel foglalkozó hálózat is van. Ők segítik a teknősök életét különböző módon.
Szerveznek öko-túrákat is, ahol nem az a fő cél, hogy teknősökkel ússz, hanem, hogy részt vegyél a megfigyelésükben, mérésükben.
Itt lehet érdeklődni.

Saint Kitts és Nevis látnivalói
Saint Kitts és Nevis gyönyörű helyek!

Szuper panoráma: Timothy hill

Ha ebben a fönti kilátásban szeretnél gyönyörködni, akkor feltétlen el kell ide jönnöd!
Az egyik legszebb hely ezen a bolygón!
Ennek a helynek a közelében van a sziget egyik legjobb szállodája is, a Marriott. Tényleg jó! (Marriott St. Kitts Beach Club)

Barbadosi kalandjainkról itt olvashatsz.

Majd még írok erről a szigetről is rengeteg képpel illusztrálva 🙂


Árak St. Kitts és Nevis szigeteken

Nem olcsó a sziget mert mindent valahonnan máshonnan kell hozni.
Mivel van egy csomó adat, inkább beteszek ide egy linket, ahol euróban megmondják, mennyibe kerül a szigeten (szigeteken) valamit megvásárolni.