Berlini állatkertek: A Tierpark Berlinben

Eljött az ideje, hogy ezt a parkot is megnézzük.
Mit láttunk? Érdemes elmenni oda? Kinek jó ez a park? Mennyibe kerül? Mit látni a Tierpark Berlinben ?

A Tierpark Berlin egyik külvárosában van, de mégis könnyen meg lehet közelíteni tömegközlekedéssel is, mivel pont a főbejárata előtt áll meg a metró.
Az U5-tel kell menned, a Tierpark megállóig, az Alexanderplatztól kb. 10 percre van, tehát tényleg jól megközelíthető. 

A park főleg kisgyerekeseknek érdekes, felnőtt fejjel már nem volt olyan élvezetes, sőt, kifejezetten unalmas volt. 

Ha gyerekkel mentek, nagyon fog neki tetszeni a kisvonatozás is, mert van egy ingyenes kisvonat, amit a BVG üzemeltet (helyi BKV) és elég rendszeresen indul. Egy vonat 4 kocsiból áll, itt van minden infó róla a képen: 

A kisvonat tudnivalói a Tierpark Berlinben

A Tierpark Európa legnagyobb területű állatkertje, de mégsem nevezném tipikus vagy hagyományos állatkertnek, mivel igen nagy területen helyezkedik el a Tierpark Berlinben. 160 hektáros területen vannak az állatoknak elkülönített részek, egymástól igen messze.

Fontos, hogy bár míg a többi berlini park igen jó állapotban van és jó ránézni a sok növényre, erdős részekre, (lásd pl. Brizter Garten) ez a Tierpark Berlinben egyszerűen ápolaltan, gazos minden centijén és inkább hasonlít egy iszonyat lepusztult vidéki kisváros állatkertjére, mint arra, amit az ember szeretne gondolni egy berlini állatkertről.
Szimplán tragikus és egyáltalán nem éri meg a 14,5 eurós belépőjegyet. Ennyi pénzért sokkal jobbat vár az ember, mitőbb, sokkal jobbat szokott kapni errefelé.

Mi tetszett a legjobban?

A Tierpark Berlin területén lévő kastály egyik szobája belülről
Több terme szabadon bejárható a Tierpark Berlin területén fekvő Schloss Friedrichsfelde-nek

Ami nagyon tetszett a Tierpark Berlinben az a kastély volt.
Nagyon sok berlini kastélyban jártam már, de szerintem a Schloss Friedrichsfelde az, ami a legjobb állapotban van az összes közül.
Ráadásul nem kellett kölön belépőt fizetni azért, hogy az ember bemehessen és megnézhesse. Szóval ez jó volt.

Az épület kívülről és belülről is gyönyörűen felújított, előtte pedig nagyon szép a park, szuper összhangban van az egész kívülről.

Tierpark Berlinben
Kilátás a kastély egyik ablakából.

Arra jó ez a park, hogy az ember eltöltsön benne egy pár órát, de igazság szerint ezt a többi berlini parkban is megteheti, sokkal olcsóbban, és állatok ide, állatok oda, a többi park sokkal érdekesebb Berlinben.

Flamingók a Tierpark Berlinben
Pihenő van

A Tierpark Berlin weboldala itt található.

A Marché

A Marché mindig jókat szokott főzni, itt ráadásul még magához képest elég olcsón is teszi. Az étkezés így nem kerül sokba itt és a Patagon étterem előtt még rengeteg asztalt is találunk, ahol le lehet ülni és el lehet fogyasztani a megásárolt ételt.

Összefoglalva a tierparki látogatást: egyáltalán nem éri meg, és az ember inkább menjen máshova ha van pár üres órája, de ne ide mert ennél sokkal érdekesebb állatkerteket láthat bárhol máshol a világban.