Új ázsiait teszteltünk: Mammam vietnami és thai street food

Legutóbb, amikor arra jártunk, eldöntöttük, hogy legközelebb ki fogjuk próbálni ezt az új helyet.
A másik, aminek törzsvendégei vagyunk nagyon jó, szuperül meg voltunk vele elégedve az előző években, így nagy dolog ez.

Szóval a Mammam felé jértunk a minap és bementünk. Az Inselstrasse 8-ban van a hely, ami a Wallstrasse sarka lénynegében. (Az U2 Markisches Museum megállójánál van)

Legutóbb, amikor arra jártunk teljesen tele volt a hely és pont ezért keltette fel a figyelmünket, hogy nem lehet olyan rossz, ha este dugig van. 🙂

Bementünk, leültünk.

Sütőtökös vörös curry?! 😀

Az étlap egyszerű, de minden van benne, amit az ember szeretne.
Én a vörös curry nagy rajongója vagyok (valójában a sárga és a zöld is finom, de a vörös a kedvenc) így hogy legyen összehasoníltási alapom, egy adag vörös curryt kértem csirkével.

Rendeltünk még tavaszi tekercset (a thai tavaszi tekercs csak picit hasonlít a megszokott kínai tekercsre) és egy adag pho levest is, italnak pedig citromfű teát.

Aki most a magyar citromfűre asszociált, az nézze meg ezt a képet, mert míg Magyarországon a citromfűnek egy zöldlevelű, citrom illatú növényt hívunk, addig a thaiok egész mást.
Az ebből készült tea nagyon finom, érdemes megkóstolni. Kis mézzel megbolondítva nagyon finom.

Na, de a lényegre térek. 🙂

A tavaszi tekercs sokkal finomabb volt, mint eddig bárhol máshol.

A vörös curry pedig még a kedvenc ázsiaimban felszolgáltnál is finomabb! És ez durva.

Az adag kisebb, mint ott, úgy körülbelül a fele vagy háromnegyede, de ehhez tudni kell, hogy az ott egy brutál adag. A Nasi goreng nevű étel például akkora, hogy az simán két étkezésre való, haza is szoktuk hozni a maradékot.

Ha az árát kérdezitek, 4,9 vagy 6,5 euró volt, nem emlékszem már. Légyeg az, hogy finomabb és olcsóbb, mint a másik, de kisebb is az adag.

házi oltár az étteremben

A pho levesnél nehéz dolguk van a helyi vietnámiaknak mert a pho levessel egy olyan helyen ismerkedtünk meg, ahol eszelősen jót főztek és bármennyire is jó volt a pho leves itt, de nem ért a nyomába.
Nem, ez nem azt jelenti, hogy rossz volt, hanem azt, hogy nem volt ANNYIRA jó, mint amilyet már valaha ettünk.

Összefoglalva: ez a hely jó!