2022 március végén gyönyörű tavaszi hétvége volt Berlinben. Nem az volt benne az érdekes, hogy elmentünk valahova mert ez mindig így van, soha nem ülünk itthon ha van rá lehetőség, főleg ha még az időjárás is kedvező.
Remek hétvége volt. Szombat reggel felkeltünk, vadásztunk egy autót magunknak (WeShare még mindig) és elindultunk valamerre. Először nem jutottunk túl messze mert a Markthalle Neun majdnem pont útba esett és az ottani pék, a Sironi szörnyen nagy bánatunkra már nem szállít házhoz, szóval bementünk.

Mivel már nem ez az egyetlen eredeti olasz pékáru lelőhely Berlinben mert van a Cicala is, így hirtelen lett összehasonlítási alapunk és most éppen úgy áll a verseny, hogy kenyér, pizza, focaccia „versenyszámban” a Sironi a nyerő, de a cornettók viszont a Cicalában jobbak. Sokkal jobbak.

Aztán gurultunk tovább, meg sem álltunk a nem túl messze lévő (A Treptower parkkal szemben van) Stralau nevű településrészig. Ezt mindig csak nézegettük a távolból, most jártunk ott először és megállapítottuk, hogy nagyon kellemes és nyugodt hely ez is. Az különösen tetszett, hogy a Spree és a Rummelsburger See fogja közre ezért mindenhol víz van, és jó berlini szokás szerint az állatok is képviseltetik magukat. A fenti képet itt lőttem és az az extra benne, hogy egy hód farigcsálta ketté, ott vannak a fognyomai. Sosem láttam még hódot vagy talán csak egyszer Prágában.

Másnap mivel ismét szuper idő volt, így kimentünk a parkba. A Britzer Gartenbe mentünk most is, mint minden hétvégén, kivéve ha szakad az eső, de most a jó idő miatt rengetegen voltak. Az a szerencse, hogy viszonylag korán érkeztünk, még a parkolóban is volt rengeteg hely. Persze amikor távoztunk, már nem így volt, de ebből is látszik, hogy kellemes idő esetén csak korán szabad kimenni. Mármint berlini korán, ami mondjuk 9 órát jelent.
Annyira szuper idő volt! Sajnos a tulipánok még nem virítanak, de láttam kiírva, hogy elültettek 165.000 tulipánhagymát 180 fajtából, így néhány hét múlva egész biztos, hogy hétközben is ott leszek, nemcsak hétvégén. Nagyon várom már!

tavaszi hétvége

Szóval ilyen egy tavaszi hétvége Berlinben. 🙂