Napjaink

napjaink

Elég egyformán telnek a napjaink így a felújítás (remélem) kellős közepén. Reggel általában elég korán felkelünk, aztán beindul az élet. Mivel még nincs hűtőnk, így a reggelt általában a boltban indítjuk, hogy beszerezzük a napi élelmet.
A boltban kapni mindenféle érdekeset, a zöldségesnél meg viszonylag jó a kínálat. A hentes érdekesen működik mert délre minden hús elfogy, igazság szerint szerintem 10 körül már csak a maradékok közül lehet választani.
Első találkozásom a vidéki csirkével az volt, hogy vettünk grillezni szánt csirkeszárnyat, de amikor hazahoztam azt tapasztaltam, hogy rajta van a csirke fele „szőre” és még egy légy is volt mellette, (Tioman stílus 😀 ) DE amikor kisült, a világ legfinomabb húsát ettem, nem a felfújt tápos dögöt -ahogy nagyapám hívta a bolti állatot- szóval nyert a szőrös csirke.
A felújítással elég jól haladunk, de vannak azok a napok, amikor csak kevés látványos munka történik mert rohadtul meleg van és akkor a fene sem akar sehova se rohanni.
Ebédre igyekszem itthon kotyvasztani valamit a szűkös körülmények ellenére, bár már van rezsónk és van két edényük is. Haladunk. Szerintem holnap beszerzünk egy nagyobb edényt is mert lecsót szeretnék főzni. Nem bográcsban, csak simán.
Ebéd után még dolgozgatunk egy kicsit aztán este 6 körül lejár a munkaidőnk, nem pattogunk a felújítással sőt, szerintem este 9 körül már alszunk is.
Mióta itt vagyunk egyetlen részt sem tudtunk megnézni a Csillagkapuból, ami csoda. De még a kedvenc Youtubereimet sem tudom nézni mert olyan fáradt vagyok, hogy elalszom. De majd talán 2-4 hét múlva viszonylag készen leszünk és akkor mindent be fogok pótolni.
Így telnek napjaink.
Azt kihagytam, hogy tetemes mennyiségű változás van, mindig beüt valami amit SOS el kell hárítani vagy el kell intézni, de majd ennek is vége lesz egyszer.
Szombaton pihenőnap lesz, akkor beeszem magam egy könyvesboltba és tutira veszek magamnak egy csomó könyvet és még a kiszemelt boltokba is elmegyek majd, nem fogok semmit sem dolgozni. 🙂 És egyszer majd lesz egy szép házunk egy csodálatos kerttel, ahol minden megterem.
De ezzel majd csak jövőre foglalkozom. 🙂


Fenti kép: Image by RÜŞTÜ BOZKUŞ from Pixabay