MSC Preziosa kabinok összehasonlítása (balkonos, belső, tat kabin)

Az MSC Preziosa kabinok milyenek?  Eddig három kabintípusban laktunk: balkonos, balkonos tat és belső kabinban.  
Ebben a posztban leírom, összeszedem, hogy nekem melyik, miért jött be, vagy miért nem jött be az MSC Preziosa kabinok közül. 

1: Balkonos kabin

Ez egy átlagos balkonos kabin volt.
A hajó közepén helyezkedett el. Külünösebb hullámzást nem tapasztaltunk, bár nagy viharba sem kerültünk, és hatalmas hullámok sem voltak.
A kabin szerintem nagyon szép volt és tiszta, a balkon pedig megfelelő méretű volt ahhoz, hogy ketten kényelmesen elférjünk rajta.
2 szék és egy asztal volt rajta, meg persze mi. 🙂

Számomra nagy hátrány volt, hogy mivel imádom a tengert és a hajókat, éjszaka nem tudtam rendesen aludni mert állandóan a hullámokra voltam kíváncsi és imádtam hallgatni őket, ezért állandóan felébredtem, mitöbb, felkeltem megnézni mi történik kint. Körülbelül 30 percenként kint “lógtam”.
Szóval az első éjszakán eldöntöttem, hogy legközelebb egy belső kabint választunk, mert ott mégiscsak jobban tudnék pihenni.

2: Belső kabin

Nagy előnye, hogy nincs sem ablaka, sem balkonja, így engem nem kísértett a gondolat, hogy éjnek évadján kirohangáljak a tengert nézegetni.
Ezzel párhuzamosan viszont tök sötét volt, nagyobb volt a béke és a nyugalom és nem rohangáltam sehova mert ahhoz fel kellett volna öltözni. “Túrázni” meg nem megy az ember éjszaka egy hajón.
Fontos kielemnem, hogy a hajó közepén foglaltam kabint, az egyik alsóbb szinten, amit nagyon ajánlok azoknak, akik szoktak tengeribetegek lenni.
Azért jó a hajó közepén, minél lentebbi szinten lakni, mert itt érezni a legkevésbé a hullámzást.
(Azért túra, mert az MSC Preziosa hatalmas nagy -333 méter hosszú- és ahhoz, hogy valhova eljuss, bizony kilométereket kell megtenni. Ezért is vigyél kényelmes cipőt a hajóra. Lásd első élménybeszámolónkat.)

MSC Preziosa kabinok – Balkonos, tat kabin

A hajó végében lévő kabinokra mindig is kíváncsi voltam.
Egyrészt innen a legjobb a kilátás (szerintem), másrészt pedig sokszor itt a legnagyobbak a balkonok.
Igazság szerint, nagyon nem gondoltam végig foglaláskor, melyik kabin legyen, de tanultam belőle, tanulj belőle te is:
Felkínálta a foglalási rendszer az összes rendelkezésre álló tat kabint, aminek nagyon megörültem, de annyira, hogy csak azon gondolkoztam el, hogy mennyit akarok gyalogolni a 14. emeleten lévő büféig.
Gondoltam hirtelen, oké, akkor legyen a 13. emeleten, bár több tat kabint is felajánlottak a különböző emeleteken.
Na, nem kellett volna elhamarkodni a döntést, de mire rájöttem (2 perc múlva) addigra már lefoglaltunk egy 13. emeleti kabint.

Miért nem jó ez?

Ehhez nyisd meg az MSC Preziosa fedélzeti térképét.

Az a lényeg, hogy a 13. emeleten tök kicsi a balkon, míg a többi emeleten SOKKAL nagyobb (10. 11. 12. emelet) .

Lényeg az, hogy ha te jó nagy balkont szeretnél a tat kabinod mellé, akkor válaszd a 10. emeletet, mert ott a legnagyobbak.
Nézd meg például ezen a videón, hogy mekkorák a 13. emeleti balkonok.
Ez a Peziosa testvérhajója, azonos felépítéssel, azért merem ezt mutogatni.
Hozzáteszem, hogy a fölöttünk lévő büféből semmilyen zaj nem szűrődött le, az azért lehet, mert a Preziosa már egy újabb gyártmány.


Egész másik MSC hajós történet, de egy másik úton, az MSC Meraviglia hajónál viszont felajánlották a nagy “háromszög” balkonos kabint, és azt akkor ott lefoglaltuk, mellé egy hagyományos balkonos kabint is foglaltunk. Majd egyszer összehasonlítom a kettőt mindenféle adatokkal. (Csak ki kell várni 🙂 )

A hajó eleje, közepe vagy a vége a jobb?

Nekem semi bajom nincs a hullámzással, mégis a hajó közepét választom, de olyannyira, hogy igyekszem a hajó közepének is a legközepét választani.
Ráaásul még azt is ki szoktam figyelni, hogy a kabin alatt vagy fölött mi van. Ne legyen például dizsi, színházterem, vagy egyéb irtóra zajos dolog.

Belső vagy külső kabin?

Az MSC Preziosa kabinok közül szerintem mindegy melyiket választod. A balkonos egy kicsit kényelmesebb, de csak akkor, ha nem vagy olyan izgága, mint én, és nem rohangálsz éjszaka is megnézni a tengert.
Szerintem sokkal fontosabb kérdés az, hogy a hajón belül hol helyezkedik el a kabin. Ez fogja adni a valódi kényelmet. (Mindig nyer a közepe!)
Néhányan még azt is figyelik, hogy a menetirányra merőlegesen van-e az ágy vagy párhuzamosan. Arra még nem jöttem rá, melyik a jobb. Szeirntem mindegy.

MSC Yacht Club: megéri?

Erről írtam egy fotókkal illusztrált hosszabb posztot, olvasd el azt is.
(Amúgy megéri ha vastagabb a pénztárcád.)