A Butcher’s Cut étterem az MSC hajókon

A Butcher’s Cut az MSC hajókon az egyik olyan étterem, ahol fizetni kell a fogyasztásért, de érdemes megjegyezni, hogy előre foglalva egyáltalán nem csillagászati összeg és mivel határozottan jó az étel és szép nagy adagokat szolgálnak fel, szerintem érdemes ide befizetni.

 

Ha előre foglalsz (tehát nem  a hajón, hanem az MSC saját weboldalán a saját foglalási számoddal és neveddel be tudsz lépni és indulás előtt kiválasztod, kifizeted) akkor sokkal kedvezőbb áron kapod az ételeket, csakúgy, mint bármelyik másik szolgáltatást.

Ez nekik is jobb, mivel előre tudják, hogy körülbelül mire számítsanak, nem vesznek sokkal többet az eleve extra húsokból, és alá sem tudják annyira becsülni a forgalmat.
Foglalásnál a napot és az időpontot is ki kell választani.

Mit ettünk a Butcher’s Cut-ban?

Először is nagyon tetszett, hogy az ablak mellé kaptunk asztalt. (A hajón tudjátok előre jelezni, hogy ablak melletti asztalt szeretnétek.)
Másrészt, egész más volt egy szépen megterített asztalnál enni, mint a büfében.

Ahogy kiválasztottuk az ételt, hozták a kenyereket a fűszervajakkal. Nagyon finom volt minden, nekem különösen a mazsolás – magvas zsömle tetszett.
Az egyik vaj paprikás volt, a másik pedig édes volt, de nem tudtam rájönni, mit kevertek bele.

Levest nem választtottunk, salátát és előételt ettünk: én egy pálmaszívet kértem avokádóval és minden finomsággal, ami meglepően jó volt. Ha jól emlékszem, nem ettem még pálmaszívet.

A másik előételünk a velőscsont volt, ami hatalmas volt.
Nem tudom mennyire látszik a képen, de ez egy 20-25 centis csont volt félbevágva. A zöld dolog mellette petrezselyemkrém volt.
Nagyon jól volt minden.

A főételünk kétféle volt: én báránybordát kértem, mert nagyon szeretem a bárányt, hozzá spárgát választottam, a másik főételünk pedig egy hatalmas darab marhahús volt, medium sütve, hozzá sima sült krumpli.

Tökéletesen volt minden elkészítve, a bárány egyrészt nem volt birka ízű (egyre kevésbé értem, hogy Magyarországon miért van erős birka íze, míg máshol a bárány egy nagyon finom hús, semmi mellékízzel) a marha pedig pont mediumra volt sütve, ráadásul hatalmas darab volt.

A desszert pont jó édes volt, nem volt a cukortartalma túlzásba víve, viszont a “vulkánból” tényleg kifolyt a “láva” ahogy belevágtam a villámmal.
Hozzá vanília fagyi volt.

A banános süti szerintem nem volt olyan nagy durranás, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz volt, hanem csak hogy nem volt olyan emlékezetesen jó.

Ha legközelebb mennék, én biztos, hogy előre lefoglalnék egy asztalt, hogy legyen egész biztosan az ablaknál helyünk és jobban megtervezném indulás előtt, hogy mikor és mit fogok enni, de főleg hogy hol.

A hajón még nem próbáltuk ki a sushi éttermet, de ami késik, nem múlik. 🙂

Összefoglalva:
Nem annyira drágán, de nagyon jót ehetsz itt, csak foglalj előre.

Az MSC több hajójával foglalkoztunk már a blogon, olvasd el a többit posztot is!