Az MSC Preziosa hajó titkai 1: színpad és ami mögötte van

Az MSC Preziosa titkai sorozat első része ez, mert kulisszajáráson voltam a minap 🙂

Mert engem valahogy sokkal jobban érdekel a hajó működése, mint az, hogy hova megy vagy melyik étteremben mit adnak enni. Bár az utóbbiról már írtam 🙂
Biztonsági okokból sajnos pont oda nem mehettem be, ahova a legjobban szerettem volna, de azért néhány helyet sikerült megnézni.

Hova szeretnék egyszer (többször) bejutni?
Például irtóra érdekelne, hogy egy ilyen és ehhez hasonló hajón hogyan oldják meg a szemét szelektálását. Ebből csak annyit láttam most, hogy hatalmas bálákba tömörítik össze, aztán majd nyilván kiteszik a kikötőben.
Az is érdekelne, hogy a szennyivizet hogyan kezelik, mit csinálnak vele, mennyit tudnak tárolni, arról nem is beszélve, hogy nagyon szeretném egyszer látni a hajó motorját és magát a szerkezetet. Ezt még csak képen láttam. 
Remélem egyszer annak is eljön az ideje, hogy megnézhetek egy hajót igazán.

 

Visszatérve a színpadra és arra, ami mögötte van 🙂

Ezen a hajón most 29 táncos, énekes, vagyis művész van. Az ő szerződésük 6-11 hónapos, attól függően, hogy melyik darabra vagy darabokra szerződtették őket.

Egy Ladybug nevű cég veszi föl őket, és mire a hajóra kerülnek, addigra már tudják az összes szerepüket, az összes dalukat, táncukat, mindent tudnak, egyszóval teljesen színpadra készen érkeznek a hajóra.
Már csak azért is mindent pontosan kell tudniuk már ideérkezésükkor is, mert minden egyes nap két előadás van és nem tudnak túl sokat próbálni előtte.


Úgy működik a dolog, hogy videón rögzítve megkapnak előre mindet, hogy alaposan be tudják gyakorolni még otthon.
Természetesen nem mindig szerepel mind a 29 művész, hiszen nem mindig olyan az előadás, amiben mindenkire szükség van.
Például itt a Preziosán most vannak akrobatikus előadások is, míg az MSC újabb hajóin, ahol a Cirque du Soleil is van, ott csak énekes előadások vannak és ott már a nézőtér is kisebb, előre kell foglalni helyet, de itt a Preziosán egyrészt nagyobb a nézőtér (1400 fős), másrészt pedig akkor megy az ember, amikor akar.

A színpad itt is teljesen “gépesített” bár most nincs olyan előadás, ami szükségessé tenné a színpad közepének megemelését.

A színpad mögött az öltözőkben a fiúk és lányok együtt öltöznek, öltöztetőjük nincs.
Fontos megemlíteni, hogy a művészek a világ minden részéről érkeztek. 29-en 29 országból. Így aztán érdekes lehet együtt dolgozni és egy nyelven énekelni. 🙂
Viszont tényleg nagyon szuper ügyesek!

A világosítók és hangmérnökök ketten vannak és itt is nekik van a legjobb kilátásuk 🙂
 

További hajózással kapcsolatos posztokat itt találod.

Az MSC Preziosa titkai következő részében a mosodába megyünk 🙂