Milyen az MSC Yacht Club? Megéri az árát?

Azt olvastam róla, hogy lényegében hajó a hajóban az MSC Yacht Club és nem értettem, hogyan is van ez. De már tudom 🙂

Az átlagban háromszoros árért cserében az ember prémium szolgáltatást kap, mindezt sokkal nyugodtabb körülmények között mert míg a hajó többi részén rengeteg az ember és tömeg van, addig itt (mivel csak kb. 50 kabin van) sokkal nagyobb az egy főre jutó terület, cseppet sincs “tömegnyomor” és nyugi van. 

Legsokkolóbb akkor volt a látvány, amikor a Yacht Club napozóteraszáról (The One Pool)  kinézett az ember a két szinttel lejjebb lévő 14. emeletre, ahol viszont egy szabad napozóágy sem volt. Ezzel szemben a Yacht Clubon a rengeteg napozóágy közül csak néhány volt foglalt.

Lent sok ember, itt nyugi

De nézzük az elejéről a dolgot.

A Yacht Clubba az mehet be, akinek eleve oda van jegye.
Ment közben nem tudsz “upgradelni” szolgáltatást, ha “sima” utas vagy nem mehetsz az MSC Yacht Club éttermébe, nem mehetsz ezekbe a medencékbe, erre a részlegre,  nem mászkálhatsz a Yacht Club vendégei számára fenntartott részen egyáltalán, hiába fizetnéd meg utólag, előre kell gondolkoznod és a Yacht Clubba foglalnod.

Amikor becsekkolsz a hajóba, már eleve elsőbbséget élvezel, Pripority besorolást kapsz, így azonnal mehetsz a fedélzetre (nyilván a biztonsági ellenőrzéseken mindenkinek át kell esnie) – egy külön bejáraton.
És ez minden kikötőben így van. A Yacht Club vendégeinek külön bejárat van külön személyzettel, pezsgővel és egyéb ínyencségekkel már kint is.

Az emeletem, az MSC Yacht Club bejárata fotocellás, nem kell semmit megnyomnod, kinyitnod, nyílik magától. Az ajtónál áll egy ember, aki lecsekkolja, hogy tényleg oda van-e jegyed.
Ha igen, akkor mehetsz, ha nem, akkor megkérnek, hogy távozz.

Egy MSC Yacht Club szoba tágasabb áz átlag kabinnál.

A folyosók is szélesebbek és süppedős szőnyeg borítja a padlót, a falakon pedig szép képek vannak.

A Yacht Club közös részénél van egy nagyobb, 24 órás recepció, ahol segítenek mindenben a recepciósok. Itt mindig ketten vannak, míg a lényegesen nagyobb „normál” részben (tehát nem a YC-on) pedig hatan, pedig ők háromezren vannak, a YC vendégei pedig csak 100 körül vannak maximum.

Az ételek minősége is sokkal jobb itt és míg a “normál” büfénél csak műanyag tányérok vannak (Inka, Maya büfé) addig az MSC Yacht Club-on porcelán étkészletekből és üveg (kristály) poharakból eszik, iszik az ember.
Vannak ételek, amik ugyanazok, mint a hajó többi részén (például kenyerek) de nagyon sok étel itt jobb minőségű (és szebben van tálalva), arról meg nem is beszélve, hogy kétszemélyes asztalok vannak többségében, nem pedig hatfős kerek asztalok.

Az MSC Yacht Club étkező része a kapitányi híd fölött van, így onnan a legjobb a kilátás az egész hajón. Szerintem gyönyörű, ahogy az ember 180 fokban látja a tengert vagy az óceánt.

A recepció résznél van a könyvtár is, ahol angol, német, francia és spanyol nyelvű könyveket találtunk, de természetesen olvasósarok is van nagyon kellemes berendezéssel.

A hajó tetején az MSC Yacht Club több medencéje, pezsgőfördője és napozó része van, ahol tényleg teljes a nyugalom, nincs tömeg, ráadásul külön rész van arra, ha az ember a szabad levegőn szeretné elfogyasztani a reggelijét vagy ebédjét.

Megéri az MSC Yacht Club?

Ha az embernek vastagabb a pénztárcája és ingényli a nagyobb békét és nyugalmat, akkor mindenképp megéri az MSC Yacht Club.

Ezen felül olyan, mintha az eleve viszonylag jó szolgáltatásokkal rendelkező és szép hajónak egy turbósított, feljavított verziójába menne az ember.
Olyan érzés, mintha a hajó normál része lenne egy bed and breakfast, a Yacht Club pedig egy ötcsillagos szálloda.

A felturbózott jelleget jól mutatja, hogy a hajó átrium részében (a normál részen) van Swarovski lépcső, aminek itt egy drágább verziója van. Az átriumban lévő lépcső fokonként kerül 1500 euróba, a Yacht Club lépcsője pedig 5000 euró lépcsőfokonként. Amúgy mindkettő jól néz ki 🙂 

Fontos megjegyeznem, hogy sok MSC hajón a Yacht Club a hajó elején helyezkedik el, így akik hajlamosabbak a tengeri betegségre, azoknak nem feltétlen jó ötlet ide foglalni, mivel a hajó elején (és végén) jobban érezni a hullámzást. 

További hajózással kapcsolatos írások, élménybeszámolók, tesztek: katt ide!

Bővebben a Yacht Club szolgáltatásairól itt olvashtasz.