Májusban olvastam – és mit nem olvastam el :)

Alulmúltam magam, de nagyon.

Egyrészt, áprilisban a Hogy ne halj meg annyira hatással volt rám, hogy bizony állandóan eszembe jut a dolog, hogy “jaj, ma még nem ettem brokkolit/piros gyümölcsöt/ nemtommit”… de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rengeteg videót néztem egészséggel kapcsolatban és tök érdekes látni, hogy a mindenféle iskolák egymásnak teljesen ellentmondanak.
Egyik: egyél húst mert az kell. Másik: a hús hülyeség, még állati fehérjét se egyél.
Szóval nincs meg az igazság, viszont egybehangzóan azt állítja mindegyik, hogy a tejtermékek fogyasztása baromság és álljunk le vele, a másik hogy együnk több zöldséget és gyümölcsöt, a harmadik pedig, hogy mozogjunk.

Valahol itt van a kutya elásva.

Szóval, mit olvastam májusban?

Robin Sharma  – Triumfo (Győzelem)

Teljesen véletlenül vettem meg a könyvet az amazon.de oldalon az egygombos vásárlással.
Figyelem: az egygombos vásárlást teljesen komolyan gondolják. Valóban úgy van, hogy ha ráklikkelsz a gombra, akkor azonnyomban megveszed és ott van az olvasódon a könyv.
Na, de milyen volt a könyv?
Nem Sharmás, az biztos.
Gondolatok vannak benne, amik a világ különböző pontjain jutottak eszébe Sharmának,  mindenféle szituációkban. Nagyon hasznos konyv, szerettem! Ráadásul egy csomó mindent kijegyzeteltem belőle, amik majd később jól fognak jönni.
Szóval nem bántam meg a nemtom hányadik Sharma könyv elolvasását. 🙂
Szerencsére van még pár, amit nem olvastam.

ReWork – Profit újratöltve

Fuhhh…. nagyon antimenedzsmet könyv ez!
Amit leírnak a többi vállalatvezetésről, vállalkozásról, stb. szóló könyvben, annak itt találja az ember a teljes ellentétét. A Rework nagyon kellett, ugyanis kezdtem magam ufónak nézni, hogy mindenki a Facebookon nyomul a vállalkozásával, én meg jól megszüntettem a több tízezres oldalaimat. Szóval nagyon-nagyon hasznos volt, rávilágított a legfontosabb dolgokra és hogy az ember merjen olyan maradni, ahogy jól érzi magát és szarjon a konkurenciára. 🙂 Meg amúgy mindenre. 🙂
Szóval nagyon antimenedzsment könyv volt ez 🙂 hasznos, különleges, tetszett!

El Millonario de la puerta de al lado (Milliomos a szomszédom)

Azt hiszem magyarul nem jelent még meg a könyv, de sebaj.
Hatalmas felismerések voltak benne és nagyon érdekes volt, ahogy végigvette azt, hogy aki milliomos (optimális esetben) mitől lesz milliomos, a költési szokásoktól, a megtakarításokig, minden alaposan kitárgyalt.
Olyan meglepetések is voltak benne, mint például, hogy az amerikában élő multimilliárdosok származásuk szerint a magyarok a harmadik helyen állnak. Meglepő, nem? Engem sokkolt a tény.
Persze első helyen állnak az orosz származásúak, aztán a skótok (nahát, a skótok tudnak spórolni?! :D) és utána a magyar származásúak. Szóval van remény 🙂
Nagyon érdemes elolvasni a könyvet annak, aki szeretné a pénzzel kapcsolatos gondolatait, meglátását, hozzáállását megváltoztatni. Persze főleg annak ajánlott a könyv, aki szarul rosszul áll anyagilag.

El sistema Hanasaki  (Hanasaki rendszer) – Marcos Cartagena

Ez az egészség és a hogyan ne haljunk meg témakör része volt nálam. Az Amazon ajánlotta én meg jól megvettem.
A könyv arról szól, hogy hogyan élnek a japánok és mitől tudnak igen sokáig élni egészségben és boldogságban – ha nem lesznek öngyik idő előtt – és miért nem gondolnak a nyugdíjba menetelen.
Amúgy visszagondolva a tavalyi kínai útra, ott is azt láttuk, hogy az idősebbek nem a társadalom kitaszítottja,  “kriptaszökevények”, mint ahogy Magyaroroszágon gondolják, hanem szükség van rájuk, a társadalom fontos részei.
Ráadásul ők is láthatóan nagy társas életet élnek, tele voltak a parkok éneklő, mozgó, kártyázó idősekkel még a legpokolibb hőségben is.
A könyv végigmegy a táplálkozástól a rendszeres mozgáson, pozitív gondolkodáson át mindenen, ami számíthat. Érdekes volt olvasni és belelátni egy teljesen más kultúrába általa. Szuper volt!

A tökéletlenség ajándéka – Brené Brown

Ő egy amerikai pszichológus nőci, aki saját példáján bemutatja az összes bénázásán és kudarcán át, hogy miért nem gáz, ha bénák vagyunk és valamit elrontunk és hogy valójában a kudarcok csak lehetéségek a javulásra.
Nagy dumás a nőci, jó volt olvasni a könyvét. Hasznos is volt meg nagyon tetszett is.

Tiszta Öröm – Marie Kondo

Gondoltam, jó lesz nekem ez a könyv, mert milyen hasznos lesz, hogy majd jól elmagyarázza, miért lenne tök jó itthon rendet tartani (nem tartok rendet, borsódzik tőle a hátam, hogy ilyen fölösleges dologgal töltsem a drága időmet).
Szóval az van, hogy a könyv ötödénél feladtam a dolgot mert ki kellett volna nyitni a szekrényt és elkezdeni kipakolni.
Kipakolni azokat a sokéves irományokat, amiket bezsúfolok oda. Megy ez nekem? Nem. Hogy is mondják? Kiszedni a szekrényből a hullát? Nemár….

Még kell egy kis idő ahhoz, hogy erőt vegyek magamon és nekiálljak.

A könyv hatalmas siker az egész világon, mindenki csak dicséri, szóval tuti én nem stimmelek, de egyszerűen képtelen vagyok nekiállni.
Amúgy, te gondoltad volna, hogy a takarítás és a rendrakás nem szinonímái egymásnak?
Nem lövöm le a poént, érdemes lesz elolvasni a könyvet mert amúgy tényleg szuper. Csak a lelkierő hiányzik, de nagyon.
Szóval még van 80% a könyvből…

Mit fogok júniusban olvasni?

Szerintem semmit mert el leszek foglalva de nagyon, sőt még júliusban is. Vagy majd meglátjuk, mire jutok 🙂