Júliusban olvastam

És tényleg beütött az, amit előre júniusról gondoltam, egész konkrétan, hogy nem nagyon fogok olvasni.
Persze így is beszereztem egy új könyvet, nem is akármilyet!

Receptek hogy sokáig élj

Ez annak a könyvnek a receptgyűjteménye, amit nemrég olvastam és ami elég nagy hatással volt rám és a táplálkozásomra. A Hogy ne halj meg egy remek könyv és ha még nem olvastad, akkor itt az ideje. Ne halogasd sokáig mert tényleg nagyon hasznos könyv!
Olyannyira, hogy az első kiadását el is kapkodták Magyaroroszágon és az újranyomás is szépen fogy.

Érdekes módon a gyerek a szakácskönyvet szó szerint a pult alól kapta meg, mondta is az eladó, hogy nincs több a boltban, csak az. 🙂

A receptgyűjtemény egyszerűen gyönyörű! Jó kézbe venni és jó lapozgati akkor is, ha az ember épp nem valami konkrét receptet keres. Azért is jó ez a szakácskönyv mert tele van kiegészítéssel, hogy melyik élelmiszert miért együk, milyen hatással van a szervezetünkre.
Szuper könyv! Ajánlom!

Merj, nevess, szeress

Szabó Péter legújabb könyve nagyon jól sikerült. Tömören és lényeglátóan van benne minden, ami a témakörhöz szükséges bár vannak ismétlések az előző könyveiből.
Sokadik köny amit elolvasok tőle és ez is pont olyan jó, ha nem jobb, mint az előzőek.
Nagyon tetszik, hogy rövid fejezetekből áll és gyorsan lehet vele haladni mivel olyan témák vannak benne, amik mostanában érdekelnek, ráadásul még letehetetlen is.
Tetszett!

Iskola nélkül sikeresen az élet színpadán

Fuhúúúúú… 🙂 A könyv egy olyan emberről szól., aki nem fejezte be a középiskolát, mégis nagy sikereket ért el.
Sajnos azt mondja ki a könyv, amit már régen sejtek, hogy az oktatás inkább elvesz az embertől, mint hozzáad. Teljesen fölösleges tudást ad a középiskola és az egyetem is (általában). Használhatatlan, fölösleges, de az ember mégis megküzd azért, hogy legyen egy diplomája vagy bármije a társadalmi elvárások miatt.
Aztán olyan munkát végez, aminek köze sincs a tanult szakmájához. A tudása meg egy 3 másodperces guglis keresés után elérhető. Tökéletesen fölösleges a ma nyomatott hatalmas lexikai tudás.
A könyv azoknak való, akik mernek a mai elvárásokkal szembemenni. Nekik viszont nagyon.

Szabályok forradalmároknak

Guy Kawasaki ebben a könyvben rengeteg példát hoz nekünk nagy cégektől a miértekre és a hogyanokra. Mindenre és az ellenkezőjére is.
Nekem nagyon tetszett a könyv, főleg arra tanít, hogy hogyan legyünk vizionáriusok. Mire vigyázzunk, mit tartsunk szem előtt.
Hasznos, ha valaki nem a hagyományos módon képzeli el a vállalkozását.

Változtasd meg a gondolkodásod, és megváltozik az életed

Brian Tracy egyik vaskosabb könyve ez. Nem egy “leülük és elolvasom gyorsan” könyvecske ez, így még folyamatban van a megemésztése.
Egyrészt ahhoz, hogy az ember megváltoztassa a gondolkodását, bizony idő kell. Másrészt pedig gyakorlati tennivalókat is javasol a könyv.
Kicsit (nagyon) szembemegy a könyv azzal, amit épp teszek mert bizony én nem arra törekszem, hogy minél több időt töltsek dolgozással, hanem pont azon vagyok, hogy minél önállóbban működjön a bizniszem. Kell a szabadság 🙂
Mindazonáltal a könyv szuper hasznos, ha valaki most kezdi az önfejlesztést. akkor viszont ezzel érdemes kezdenie mert olyan átfogó tudás van benne.

A lusta milliomos

Ez egy könyv azoknak, akik nem feltétlen akarnak belehalni a meggazdagodásba.
Igen jó ötletek vannak benne és néha igencsak szíven tud ütni, amit ír.
Ötletek, tanácsok, megfigyelések, kutatási eredmények vannak benne.
A Rework (és a többi) könyvön kívül ez lesz a másik kedvenc.
Hasznos nagyon, a többször kézbe vevős könyvek egyike.

Mit fogok olvasni augusztusban?

Passzolok, mert a következő 4 hónap brutál sok munkával fog telni, de persze majd kiderül mit lesz energiám a kezembe venni.