Februárban olvastam

Vagyis ebben az esetben a februárban olvastam helyett inkább hallgattam, mert a kezem (“denevérlebenyem”) még mindig fáj, ha az olvasót a kezembe veszem. Annyira fáj, hogy nem is bírom a bal kezemben tartani 🙁 szóval a hagyományos olvasásról most nem lehet szó. 
Ezért inkább a Voiz hangoskönyveket hallgattam mostanában. 
Ha azon gondolkozol, hogy előfizess-e rá és egy aktív felhasználó véleményére is kíváncsi vagy, akkor elmesélem, hogy szerintem szuper az app és az utóbbi hónapokban kifejezetten belehúztak a hangoskönyvek készítésébe. Amellett, hogy -az én igényeim szerint- szuper a választék, még hetente legalább egy új könyv is ki szokott jönni, de volt már, hogy 6 jött ki. 
Miért szeretem a Voiz hangoskönyveket? Mert tudok “olvasni” így és nem kell a kezemet erőltetni, ráadásul még takarítás közben is hallgathatok olyat, ami érdekel, de utazás közben is és edzésre menet-jövet is. Bárhol, bármikor. 🙂  Havi (azt hiszem) 5000 Ft-ba kerül, de valljuk be, ez pont jó ár érte, mivel egy átlagos könyv is kb. ennyibe kerül mostanában. Szóval szeretem.

Mit hallgattam mostanában?

 

Szolgálj, hogy vezethess! – Porkoláb Imre

Még januárban hallgattam ezt a nagyon érdekes könyvet, csak elfelejtettem leírni. Annyira érdekes és különleges volt a könyv, hogy szerintem naponta eszembe szokott jutni egy-egy mozzanata, története. 🙂
A katonaság, harcok, katonatörténetek olyan messze állnak tőlem, hogy szerintem utoljára kisgyerekként hallottam ilyeneket, így csupa fül voltam és alig bírtam letenni a hangoskönyvet.
Mondom ezt úgy, hogy valóban semmi közöm (szerencsére) a háborúkhoz, harcokhoz.
Persze a katonatörténeteken kívül mondanivalója is volt a könyvnek, nem is akármilyen!
Először egy Tedtalk-ban láttam Porkoláb Imrét, érdemes megnézned ezeket is. (Több beszéde is fent van.)

Midaszi érintés – Kiyosaki, Trump

Mióta vadásztam erre a könyvre! Nem lehetett kapni valami furcsa okból, de hála a hangoskönyvnek, végre meghallgathattam. 🙂 (A februárban olvastam helyett lehetett volna februárban hallgattam is :D)
Felmerülhet a gondolat, hogy “biztos nem is Donald Trump írta a könyvet!” de ha így lenne, akkor a könyv írójának minimum 50 éve Donald Trump mellett kellett tartózkodnia és szoros üzleti partnere kellett, hogy legyen, vagy inkább – és az a valószínűbb – tényleg maga Trump írta a könyvet.
Miután mint elnökkel nem igazán szimpatizálok, de mint üzletember igencsak érdekel a munkássága és sikerei, kudarcai, így nagyon rég akartam olvasni tőle.
És itt muszáj megemlítenem azt, hogy az átlagember azt hiszi a mostani amerikai elnökről, hogy egy f@szfej aki a vagyonát apucitól kapta és attól ilyen gazdag, hogy a család pumpálja, de ez nem így van. Lehet, hogy beleszületett egy vagyonosabb családba, de ez nem azt jelenti, hogy mindent alátettek a szülei. A magyar wikipédia elég szűkszavú Donald Trumpot illetően, de az angol egy kicsit többet ír de a könyvet olvasva és a gondolatait, elképzeléseit hallgatva kiviláglik, hogy Trump egy kőkemény üzletember, aki hozzászokott, hogy eléri, amit akar: a világot elég fekete-fehérben látja és mindent az üzletnek rendel alá.
Visszatérve a könyvre: mivel Kiyosaki és Trump írták együtt, a felépítése olyan, hogy egy bizonyos témáról ír és mesél az egyik, aztán a másik szerző.
Nagyon tetszett a könyv, és szerintem még újra meg fogom hallgatni.

Sri Aurobindo, A tudatosság kalandja

Tényleg jó kis kaland 🙂 egy élet kalandja. A “fiatalember” indiai születésű, de Angliában nevelkedett, majd később került vissza Indiába egy elég érdekes életszemlélettel.
Jó gondolatok vannak a könyvben! Tetszett! Egyébként hosszúnak nem nevezhető a hangoskönyv mert kb. két óra volt.

A végső ajándék – Jim Stovall

Ezt először filmen láttam a YouTubeon, így a történet nem volt túl nagy meglepetés, de tény, hogy hangoskönyvben is szuper volt.
Ha nem láttad a filmet, nézd meg feltétlen! Tényleg nézd meg, vagy olvasd el, vagy hallgasd meg, érdemes!

A nagy átalakulás – Mikóczi Ferenc

Teljesen őszintén megmondom, én nem találkoztam még a szerző nevével, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mi is lehet a könyvben.
És nagyon tetszett! A szerző saját életéről, sikereiről és kudarcairól beszél nagyon jó stílusban úgy, hogy az olvasó (ebben az esetben a hallgató) tanulni tudjon belőle.
Hasznos könyvnek találtam.

Februárban olvastam és hallgattam még néhány könyvet, de ezeket tudtam csak befejezni. Majd márciusban többet olvasok vagy hallgatok 🙂