Ha Barcelonában jártok, a Güell park egy kihagyhatatlan látnivaló! Amellett, hogy az ott található építmények érdekesek, a kilátás is remek a Güell parkból!

A város leghíresebb építésze, Antoni Gaudí tervezte ezt a csodás parkot Barcelona felső részén, eredetileg a helyi elitnek.

A tervek szerint a területen 60 lakóházat építettek volna, a hozzá tartozó kellemes közösségi területekkel, de a Güell park 14 éves építése során (1900 és 1914 között épült) nehézségek merültek fel és végül a nagyszabású, 60 házas projektből csak kettőt építettek fel.

 

 

Viszont az a két épület és a Gaudí által a legapróbb részletekig is átgondolt tervek a mai napig is olyan látnivalóval szolgálnak, amit tényleg nem lehet kihagyni.

Az év bármelyik szakaszában is jársz a Güell parkban, sokan lesznek, mivel ez a terület még a Sagrada Familia templomnál is sokkal népszerűbb: évente 8 millió turista járja be ezt a területet.

Nem véletlen!

A Güell parkban főleg a közösségi területek az igazán impozánsak: már a bejáratnál a két ház, ami eredetileg őrbódénak épült, maga a csoda!

Ha tovább haladtok, a lépcső, annak díszítése, majd az oszlopok által tartott hatalmas felső tér és az azt szegélyező pad valóban jól mutatja a katalán építész zsenialitását.

Gaudí még a galambokra is gondolt: a galambducokat is beletervezte az alkotásába.

 

A Güell park barcelonába és az ottani épületek.
A Gaudí múzeum épülete a parkban

Nem annyira köztudott, de Gaudí 20 évig lakott itt. Régi lakása ma egy róla szóló múzeum, ahol a katalán építész lakását és személyes tárgyait lehet megnézni, amellett, hogy rengeteg bútort ő tervezett saját magának. Bővebb infó itt

A fenti képen a világ leghosszabb padja található. A másik oldalon pedig a legjobb kilátást lehet megnézni Barcelonára.

A Güell park a hét midden napján nyitva van, regel fél 9-től este fél 9-ig.

Érdemes úgy időzíteni, hogy a napmementét onnan nézzétek, nagyon szép szokott lenni!
Fontos infó, hogy egy átlagos látogató másfél-két órát szokott bent tölteni, tehát nem egy végigrohanós hely ez sem.

Jegyek: Érdemes előre megvenni a jegyet mert néha annyira sokan vannak már bent, hogy több embert nem engednek be. Itt tudtok jegyet venni a parkba, ahol rögtön előre kell időpontot foglalni.
A jegy ára 10 euro fejenként.