Amikor csődbe megy egy társaság és futhatunk a pénzünk után

Mi történt?

2019 februárjában foglaltunk egy számunkra ismeretlen légitársaságnál viszonylag olcsón repjegyet. Mivel messziről jövünk haza és egyirányú a jegy, ráadásul még egy csomó kényelmi cuccot is hozzáadtam (extra legroom), végül nem volt annyira olcsó, de a távolságot tekintve mégis az. 150 euró körül volt egy alap jegy a 8-9 órás járatra.

Teltek, múltak a hónapok, mígnem rájöttünk egy szép napon (ma), hogy biza’ hozzá kell adni egy poggyászt a jegyhez.

Pár perccel utána már szembesültünk a dologgal, hogy nemhogy bőröndöt, de még új repjegyet is kell vennünk, mivel szimplán csődbe ment a társaság amivel jöttünk volna haza.

Ilyen sem volt még! 🙂

Ilyenkor az van, hogy az ember próbálja menteni a menthetőt, rögtön írtunk az ügyvédeinknek, és néhány hasonló dolgokkal foglalkozó embernek/ cégnek, hogy ilyenkor mégis mi a fene van. Reklamáltunk a megadott helyen, megadtuk az összes szükséges adatot, stb.
Válasz még senkitől nem jött, de majd egész biztos, hogy jönni fog.

De nézzük pozitívan a dolgot, mert bizony egy ilyen helyzetben is vannak pozitívumok. Sorolom is:

1, Tök jó, hogy nem akkor értesültünk a társaság csődjéről, amikor a pici karibi szigeten odabattyogunk a reptérre a csomagjainkkal az “induló” jártunkhoz, mert azonnalra egész biztos, hogy sokba került volna a jegy, és egész biztos, hogy ott a szívinfarktus és agyvérzés párosítása jött volna rám, egy erős sikítófrász kiséretében.

2, Tök jó, hogy akcióban vettem a jegyet és nem egy méregdrága jegyet buktunk el kétszer.

3, Tök jó, hogy eddig megúsztuk a komolyabb késést és egyéb balhékat.
A legnagyobb késésünk és egyben egyetlen repülős kellemetlenségünk egy 3 órás várakozás volt, de meg is kaptuk érte a fejenkénti 250 eurós fájdalomdíjat vagy kártérítást. Ennyiért meg szívesen olvasgatok egy reptéren 3 órát. 
Soha nem volt még ezen kívül semmi negatívum, pedig éves szinten sajnos legalább 40-50 alkalommal ülök repülőre. 🙁 

Mit tanultunk az esetből?

Soha többé nem foglalok ismeretlen légitársaságoknál jegyet. Egy légitársaság ezek után legyen nagy, híres, kiszámítható és főleg jó és biztonságos.

Szóval remélem visszakapjuk a befizetett összeget, de szerintem erre igen kevés esélyünk van, de majd kideül. Ha visszakapjuk, esküszöm, jó helyre fogunk belőle utazni! 🙂

Majd kiderül hamarosan, mi lesz.

Update: 

Még az oldal, (amin keresztül foglaltunk) nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy mi lesz az utasokkal. Várni kell. 
Majd lesz valami. 
Mindenesetre aranyos argentin akcentusú nővel beszéltem telefonon. 

Update 2: 

Az ügyvédünk finoman azt fogalmazta meg, hogy nem túl sok esélyünk van a pénzünket visszaszerezni. 
Minden a francia államtól függ, hogy az mennyire hajlandó (hajlandó-e egyéltalán) kártalanítani az utasokat. Egyszóval nincs sok remény.