St. Maarten látnivalói

Saint Maarten látnivaloi

A szigetet sokan onnan ismerik, hogy ez az a hely, ahol a hatalmas repülőgépek olyan alacsonyan szállnak el az ember feje fölött. St Maarten látnivalói közül ez majd nem maradhat ki, de nézzük, mitn kell tudni a szigetről.

Fontos! A szigetet évente majdnem 2 millió óceánjáróval érkező utas látogatja meg, hogy jobban tudj tervezni, nézd meg, hogy amikor te itt leszel, hány hajó lesz itt. Itt van az óceánjárók menetrendje.

St. Maarten látnivalói

St. Maarten látnivalói

Maho Beach, ahol a repülők szállnak a fejed fölött

Ha valahol sokan vannak, akkor az pont itt van. A Maho beach a parányi sziget leghíresebb része, mert itt szállnak le az ember feje fölött olyan alacsonyan a repülők.

Ha Saint Maarten ezen tengerpartjára is el szeretnél menni (és hajóval érkeztél) akkor egy körülbelől fél órás útra kell számítanod. A Maho beach 13 kilométerre van a kikötőtől.

Hogyan jutok a Maho beachre?

Több módja is van annak, hogy ide eljuss, a legegyszerűbb, de nem a legolcsóbb verzió, ha taxiba ülsz. A taxin inkább kisbuszt érts ebben az esetben mert bizony nagyon sokan akarnak itt állni a repülők alatt. 🙂
Az ár 15 dollár körül van fejenként oda-vissza és a taxik / buszok körülbelül félóránként járnak.
Karszalaggal különböztetik meg a népet, ennek felmutatásával tudsz majd visszajönni.

Ha óceánjáró hajóval jössz, akkor nézd meg azt, hogy hogy a te hajód milyen szervezett kirándulásokat kínál. Ezekre általában indulás előtt szoktak adni egy 20-40%-os kedvezményt, így egyáltalán nem biztos, hogy rosszul jársz egy ilyen szervezett túrával.

Saint Maarten legszebb tengerpartjai

A legszebb tengerpartok a Great Bay beach, az Orient Bay beach, és a Pinel szigeten vannak.
A legelső a sorban a Great bay beach, ahova a hajóból egy 2 kilométeres sétával simán eljutsz (ez a legfelső képen lévő tengerpart).
Kellemes hely, vannak a parton napernyők és napágyak is, amiket kibérelhetsz.

Az Orient bay beach már a sziget francia oldalán van, a kikötőtől 12 kilométerre, pont a sziget másik oldalán.
A Pinel sziget viszont sokkal közelebb van ide, ami pedig maga a földi Paradicsom. A hajó 30 percenként jár, a menetidő mindüössze 8 perc.
Az út ára pedig 12 dollár (2019-es ár). A szigeten lehet napernyőt bérelni, 20 dollárért egy napra.

Szállás Saint Maarten szigetén

Érdemes szállást mielőbb foglalni mert elég nagy a kereslet errefelé. Egyik szálloda vagy szállás sem olcsó Saint Maarten szigetén, de a Hotel Le Plantation egy jó hely.
A további karibi kalandjainkat itt tudod elolvasni.

Árak Saint Maarten szigetén

Saint Maarten dráag hely. Ha ketten beültök valahova enni, akkor legalább 80 eurós számlára számíts.
Egy sör körülbelül 1500 Ft-ba kerül.
Itt kaphatsz egy bővebb áttekintést az helyi árakrül.