2023 decemberi és 2024 januári programok Dubaiban és Abu Dhabiban

2023 decemberi és 2024 januári programok Dubaiban és Abu Dhabiban

Az Egyesült Arab Emírségek két legnagyobb városa, Dubai és Abu Dhabi egész évben magával ragadó turisztikai célpontok. A tél azonban különösen vonzó időszak az utazók számára, hiszen ekkor kellemes a hőmérséklet, emellett pedig számos izgalmas program és esemény várja a látogatókat. Nézzük, mik a 2023 decemberi és 2024 januári programok Dubaiban és Abu Dhabiban:

Ez is érdekelhet


1. Dubai látnivalói
2. Burj Khalifa
3. Sivatagi kalandok
4. Az új reptér Abu Dhabiban
5. Hogyan lehet Dubaiból Abu Dhabiba átmenni?

2023 decemberi és 2024 januári programok Dubaiban

  • Dubai Drone Show: December 8-tól január 14-ig tartó időszakban esténként kétszer, 7-kor és 10-kor 2000 drón segítségével változatos képeket rajzolnak az égre. Ha ebben a 39 napban itt vagytok, érdemes a JBR Beach és a Bluewaters Island környékén lenni valahol a tengerparton, a show ingyenes. (Az épületek között nem látszik, csak ha szerencsés vagy, menjetek ki a partra!
  • Dubai Winter Wonder City: December 15-től január 7-ig tartó népszerű, téli tematikájú rendezvény, ahol számos látványosság található. Küldhetsz levelet a Mikulásnak, készíthetsz mézeskalácsot, van körhinta és minden egyéb attrakció, amit ki tudtak találni. Emellett éttermek, üzletek és szórakozási lehetőségek is vannak az Expo területén megrendezett Winter Wonder City-n.
  • Dubai Shopping Festival: A világ egyik legnagyobb vására december 8-tól január 14-ig, amit idén 29. alkalommal rendeznek meg. A vásár ideje alatt a vásárlók jelentős kedvezményekre számíthatnak a helyi üzletek és üzletláncok kínálatában. Bővebben itt.

További programok Dubaiban a téli időszakban:

  • Dubai Desert Safari: Egy izgalmas sivatagi kaland, ahol a látogatók dzsipekkel, tevékkel és quadokkal járják a sivatagot.
  • Dubai Fountain Show: Egy lenyűgöző ingyenes vízi show, melyet minden este megtekinthetünk a Burj Khalifa előtt a szökőkútnál este 6 és 9 között 30 percenként. (Minden előadás más!)
  • Dubai Miracle Garden: Egy csodálatos virágoskert, ráadásul a világon a legnagyobb: 150 millió virágot ültettek idén. Ha ráértek és szeretitek a különleges formába varázsolt virágokat, mindenképp menjetek el. Weboldala itt.

2023 decemberi és 2024 januári programok Abu Dhabiban

Abu Dhabiban is számos kihagyhatatlan program és esemény vár a téli időszakban. A legkiemelkedőbb:

  • Sheikh Zayed Festival: Egy egészen március 9-ig zajló fesztivál, ahol hagyományos arab kulturális események, zene- és táncbemutatók, kézműves vásárok és ételbemutatók, előadások és minden más is várják a látogatókat. Weboldala.

További programok Abu Dhabiban

2023 decemberi és 2024 januári programok Dubaiban és Abu Dhabiban