A pávás sziget – a Pfaueninsel Berlin mellett

2022 februárjában az első igazán kellemes, napsütés napon jártunk nagyon sokadszorra a pávás szigeten. Most autóval mentünk, ami annyiban nehezítette meg a dolgot, hogy nehéz volt parkolóhelyet találni a komp mellett, sőt, igazság szerint ha pár perccel később érkezünk, akkor várhattunk volna arra, hogy valaki távozzon és felszabaduljon a parkolóhelye. Ezt csak azért írom le, mert nyáron ez a hely sokkal népszerűbb, viszont a parkolóhelyek száma korlátozott, így érdemesebb a BVG nosztalgiabuszával menni a Wannsee-től vagy a városból a pávás szigetre. A nosztalgiabuszért külön pénzt nem számolnak fel, viszont élmény egy ilyen járművön utazni.

A pávás sziget, ahol mindig jó

Utoljára nyáron jártunk a pávás szigeten, akkor meleg volt és nyár, és rengeteg páva mászkált szabadon itt. Most februárban is voltak szabadon, de korántsem láttunk annyit, mint nyáron.
Ráadásul a sziget egyik ékkövét jelentő “várat” is éppen renoválják, így annyival kevesebb volt a látnivaló.

Kellemes ebéd a rönkházban

Végül egy olyan parkolóban álltunk meg, ami a Blockhaus Nikolskoe-hoz tartozik. Ez a rönkház étterem csodálatos helyen áll, a teraszáról szuper kilátás nyílik a folyóra és a szigetre, és ha az ember talál szabad helyet, akkor ennél a kilátásnál akár még ebédelhet is.
Az étterem árai átlagosak, ketten főétellel, desszerttel, italokkal, kávéval fizettünk 50 euró körüli összeget.

pávás sziget

A fenti képen látható templomka a rönkházas étterem mellett van. Érdemes bemenni vagy legalább odáig elsétálni mert előtte van egy kis terasz, ahonnan szintén szuper a kilátás.
Maga a templom belülről is érdekes, fa mennyezet, orgona és letisztult dízsítés jellemzi, mivel a hagymakupola ellenére ez egy evangélikus templom.

pávás sziget a Havel folyón

A pávás sziget

A szigetre egy komppal lehet átmenni.
Hatalmas távolságra nem kell számítani, a menetidő talán két perc lehet. A jegyet a kompon és a masinákból is meg lehet venni, 8 euróba kerül retúr és ez már magába foglalja a “belépőt” is a szigetre.
A pávás szigeten kellemes sétát lehet tenni, és meg lehet csodálni Berlin egyik kiemelkedő építésze, Schinkel alkotásait is.

További Berlinről szóló posztokat itt olvashatsz.