Mit olvastam 2021 januárjában?

Továbbra is fontos leszögeznem, hogy ez nem egy olvasónapló, nem egy kritika, hanem csak összefoglalom saját magamnak, mit olvastam mert pár év múlva egész biztos, hogy nem fogok mindenre emlékezni mert sokat olvasok és nem minden könyv annyira kiemelkedő, hogy a címére és a szerzőjére is emlékezzek. Viszont nagyon érdekes könyveket olvastam 2021 januárjában! 

A dolog ott kezdődött, hogy a Librinél volt egy tök jó ebook akció, így olyan csemegéket vettem, mint Scott Kelly űrhajós könyve. 🤩

Egy év az űrben – Scott Kelly

Még zsengébb koromban nagyon érdekelt a csillagászat, rengeteg könyvem volt ebben a témában, szerettem nézegetni a csillagászati atlaszokat, nagyon sokszor voltam a Sánc utcai csillagvizsgálóban bemutatáson, és elolvastam mindenféle űrrel kapcsolatos könyvet. Egyszóval nagyon érdekel a téma mióta Carl Sagan Kozmosz című sorozatát megnéztem még szerintem a 80-as években.
Ehhez képest, hogy Scott Kelly könyvét nem a megjelenés napján vettem meg, kész csoda.
A könyv úgy halad, hogy felváltva egy rész arról az útról szól, amit megtett azért, hogy űrhajós lehessen, a másik rész pedig arról, hogyan telnek a napjai fönt az űrállomáson. És nem tudnám megmondani, melyik az érdekesebb és hasznosabb. 🤩
Ráadásul Scott Kelly nagyon jól ír, tök jó stílusa van, élvezetes olvasni.
A könyv nagyon tetszett, lehet hogy majd egyszer újra elolvasom.

Zoknihossz

Határozottan emlékszem, hogy pár éve az egyik nyaraláson csak Ernyey Béla könyveket olvastam, kettőt is. Ezzel szemben, egyáltalán nem emlékszem arra, melyik volt ez a kettő, csak az a “lenyomata” maradt meg a könyvnek, hogy nagyon tetszett. Ez is valami. Így aztán nem csoda, hogy a fent említett Libri akcióban lecsaptam rá. Tudtam, hogy jó lesz és hasznos.
Nem is csalódtam!
Bár nőből vagyok és a könyv főleg pasiknak íródott, de így is találtam benne hasznos és megfontolandó gondolatokat, akár arra is, hogy amikor legközelebb a szabó megkérdezi, hogy mit szeretnénk, majd tudok felkészültebben és megfontoltabban válaszolni.
Másrészt arra is jó volt a könyv, hogy rájöjjek, hogy amit az őseim magukkal hoztak, az nem egy átlag “proli” család életszemlélete és viselkedés,- illetve öltözködéskultúrája. Bár nagyanyám mindig mondta, hogy ő egy úrinő, de sosem tudtam ezt hova tenni.

Válaszd az életet – Hay

Két éve már olvastam Louise L. Hay egyik könyvét és úgy éreztem, eljött az ideje annak, hogy egy újabbat a kezembe vegyek, és de jól tettem!
Jó érzés volt olvasni a könyvet és a benne található megerősítések is hasznosak lesznek majd a későbbiekben.
A könyv különböző élethelyzeteket ír le és az azokban használható megerősítéseket írja le.
Tetszett!

Babilon leggazdagabb embere

Sokadszorra hallgatom a Voiz-on ezt a hangoskönyvet. Maga a történet is nagyon jó és a mondanivalója is.
Minden bizonnyal nem ez volt a legutolsó alkalom, hogy meghallgattam.

Gazdag papa, szegény papa

Úgy látszik, január az ismétlés hónapja volt mert ezt a könyvet is hallgattam már korábban és még fogom is hallgatni. Konkrétan olyan volt, mintha sosem találkoztam volna vele, annyira új dolgok voltak benne számomra.
A könyv méltán híres, de amellett, hogy híres, még hasznos is. Mindenkinek, aki szeretne javítani az anyagi helyzetén, fontos lenne elolvasnia vagy meghallgatnia.

Találkozás önmagaddal

Január elején még az volt tervben, hogy napi 7000 lépést sétálok, aztán bejöttek a mutáns vírusok (mindegyik, ami létezik van nálunk) így erről a tervemről letettem. Az egyik még hosszú sétámon (majdnem 10.000 lépéses) hallgattam meg a hangoskönyvet a Voiz-ban.
Szabó Péter és négy neves szerzőtársa írták a könyvet, mégpedig úgy, hogy az élet fontos témáiban mindegyik kifejtette a gondolatait. Hasznos volt és tetszett, bár nem biztos, hogy újra akarnám hallgatni.

Öngondoskodás

Ez egy rövid könyvecske, olyannyira, hogy különösebb emlékeket nem hagyott bennem. Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz, csak túl sok könyvet olvasok ebben a témában és nem volt annyira kiemelkedő, mint ahogy gondoltam.

+1 szakkönyv 2021 januárjában

Az Amazon a barátom, ha magyarul semmilyen formában sem lehet megszerezni egy könyvet. Imádom az egygombos vásárlás lehetőségét nála.
Szóval olvastam egy szakkönyvet is.
Ezeket olvastam 2021 januárjában. 🙂

Mit fogok olvasni februárban?

Tök jó lenne idén elolvasni 100 könyvet, de erre csak kevés esélyt látok, főleg ha olyan vaskosakat választok magamnak, mint a Scott Kelly könyve.
Februárban szerintem főleg szakkönyveket fogok olvasni, de valószínűleg kell majd egy kis kikapcsolódás is, így valami könnyedebb is lesz a listámon egy hónap múlva. Majd meglátjuk.