Mit olvastam 2020 decemberében?

2020 decembereben

Olyan hosszúnak tűnik ez a december, körülbelül olyan érzés, mintha több hónap telt volna el, pedig csak 31 nap. 2020 decemberében vettem egy nagy rakat könyvet a Librinél mert volt egy tök jó ebook akciójuk, amiben hatezer könyvet akcióztak le, de sajnos látszik a tendencia, hogy a nép már csak rózsaszín lányregényeket olvas, azt is különböző témákban az orvosostól a történelmi témájúakig. Csak erre van igény 🙁

Mit olvastam 2020 decemberében?

A legelső könyvet nem olvastam, hanem hallgattam a Voiz-on. Nagyon tetszett, de olyannyira, hogy még ki is jegyzeteltem, hátha jól jön majd egyszer az a sok értékes gondolat. Ez a könyv Gregg Braden Az isteni mátrix című könyve volt.

Az isteni mátrix


Nagy titkot nem árult el a könyv, de mégis hasznosnak gondolom. Olyan gondolatok voltak benne, mint a világunkban minden kapcsolatban áll mindennel vagy hogy tudatosságunk fókusza a világunk valóságává válik, de tény, hogy nagyon gondolatindító minden ilyen megállapítása.
Miután meghallgattam a könyvet, nyúltam is a következő után, ami ugyanebben a témában íródott, ez a Holografikus univerzum volt. Alapjaiban tök ugyanarról szól a könyv, kicsit más megfogalmazásban, de utóbbi túl részletgazda számomra.

Inkább ezer irigyet, mint egy sajnálót!

Rövid kis könyvecske volt, de annál lényegretörőbb és több ponton igazat adok neki. A Bódi tesók írták a könyvet, akikről nem tudom kik, annyi derült ki a könyvből, hogy elég hátrányos helyzetből indultak és önerőből küzdötték fel magukat.
A könyv címe remek választás és eddig még sosem gondoltam bele, hogy inkább irigyeim legyenek, mint sajnálóim 🙂
Ha rövid, de hasznos motivációs könyvre vágysz, érdemes kézbe venned ezt.

Hogyan csináljunk Pénzt ingatlanból?

Merthogy nem csak annyi a helyzet, hogy meglátsz az ingatlan.com-on egy szimpi hirdetést, megnézed a házat és már meg is veszed, hanem egy csomó kritériumnak, szempontnak érdemes megfelelnie a kiszemelt ingatlannak, hogy az valóban pénzt termeljen az embernek rövid vagy hosszú távon.
Egy hibája van a könyvnek: a felsorolt „mellékelt” dokumentumok nem elérhetők, hiába pötyögi be az ember a száz karaktert, nem nyílik meg, így tök őszintén megmondom, teljes pénzkidobásnak gondolom a könyvet és kissé fel is háborít mert sokszor csak elmondja a fejezetben, hogy „jaj de fontos megnézni a kiszemelt települést ilyen meg olyan szempontok szerint és a listát megtekinthetjük a linken” ami meg nem nyitható… többet nem veszek a szerzőtől könyvet!

Pályakezdő milliárdosok

Yvonne Dederick számomra csak onnan ismerős, hogy a … nem jut eszembe melyik Youtube csatornán láttam róla egy fikázós pár percet, meg azt is tudtam, hogy az Aranyásók luxuskivitelben című sorozatban szerepelt, amit meg külföldről len lehet látni plusz a csatorna weboldalán sem elérhető, tehát mondhatom, hogy nagyon tájékozatlan vagyok.
A könyv fiataloknak íródott és nagyon hasznosnak találom mert rengeteg fiatal álomvilágban él és a sikert könnyen és gyorsan szeretné. A gazdagságot meg pláne. Egyébként meg nem gyorsan, hanem nagyon kell meggazdagodni.
Érdekes a hölgy eddigi életútja és szuper, hogy könyv formában is megjelentek ezek a gondolatok mert igencsak szükségesek. Kitér az influenszerekre, a youtuberekre, a tanulás fontosságára és arra különösen, hogy ne akarjunk mindent azonnal mert a „sikerhez” vezető út sokkal fontosabb, mint maga a siker. Hasznos volt.

Ezek voltak most terítéken. A többi olvasós kalandomat itt sasolhatod.