Wonder Waffel – bárcsak ne léteznél…

Wonder Waffel 2

Először akkor ettem a Wonder Waffel Mall of Berlinben lévő részlegében, amikor még szó sem volt olyanról, hogy pandémia. Akkor még szép és jó volt az élet.
A Mall of Berlin legfelső emeletén van egy csomó kajálda, amiből sajnos nem az összes jó, sőt. A legtávolabbi ponton lévő kínai az jó szokott lenni, de ettől eltekintve nekem nem szokott bejönni a dolog.
A Wonder Waffel meg inkább ne létezne. Azért mondom ezt mert amikor ott áll az ember, akkor össze tudja válogatni magnak, hogy mit tegyenek bele és a végeredmény mindig nagyon jó, az ember (én) meg megeszi és … nem tesz jót az egészségnek. Viszont gondolj bele, hogy ha az, amit kihoznak egy negyed órás vagy fél órás bringás tekerés után ilyen jól néz ki, akkor az, amit frissen összepakolnak, az sokkal jobb lehet. Szóval a Wonder Waffel jó és nagyon guszta. Sajnos. 

Nekem nagyon tetszik, amikor kihoznak egy kaját és a hely volt annyira igényes, hogy saját logós, saját dobozos dologban hozzák a cuccot, ha még saját szalvétát is tesznek, akkor az további sok pont.
Itt mindezt teljesítik, de még a szatyor is saját náluk. Oké, nem környezetbarát mert műanyag a szatyi és a doboz sem papírból van, de legalább ők elindultak az úton és igyekeznek személyessé tenni a megrendelést. Ritka kincs ez.
Amúgy tényleg terjed itt, hogy tesznek bele névjegykártyát és egy szmáljit, plusz egy rövid levelet (kézzel írva!) hogy ha ízlett a kaja, légyszi értékeljük őket öt csillaggal, és az ember meg is teszi.
Nem tudom mi lehet a háttérben, de feltételezem, hogy nagy lehet a harc, bár, sajnos édességes házhoz szállítós elég ritka. Konkrétan kettő van mifelénk, ez és a szicíliai.

A mostani volt a második rendelésünk innen és elmondhatom, hogy sajnos finomak a dolgai. A bal oldali képen egy diós krémes banános, epres dolgot látsz, a jobb oldalin pedig egy banános Ferrero golyós csodát. A bal oldaliban Kinder Bueno is volt a diós golyókon kívül.
Nyilván egy energiabomba mindkettő és bármelyik is.

A Wonder Waffel több helyen is van, érdemes megnézni a weboldalakat, ahol rögtön az elején elindul egy reklámfilm. Vagy inkább lehet, jobb ha nem nézed meg.
Nem tudom, hogy van-e náluk valami kevésbé energiadús waffel, de remélem hamarosan bevezetik a gluténmentes, vegán verziót, mert lenne rá szükség részemről.
További berlini kajás posztokat itt olvashatsz.