Berlini séták (2021 februárjában)

Még mindig tart a lezárás. A boltok zárva vannak két hónapja és ha minden igaz, még egy hónap van hátra ebből az időszakból. (Február 14-én írom a posztot.)
Az emberek nagyon fegyelmezettek, tényleg nem megyünk egymáshoz közel, tartja mindenki a másfél méteres távolságot, így sikerült pár hét alatt Berlinben 80-90%-kal csökkenteni a napi megbetegedések számát. További jó hír, hogy szerintem a héten elérünk egy olyan alacsony szintet a napi új megbetegedések számában, mint ami utoljára talán tavaly nyáron volt és ha igaz, még jóval többet is fognak oltani. Már négy oltóközpont működik, igaz, nem teljes “gőzzel”.
2021 februárjának közepén írom a posztot, és az elmúlt évekhez képest furcsán hideg is van és még a hó is megmaradt. Klímaváltozás van, na.
A napjaink home office-ban telnek, elég monoton az élet és mivel sem tömegközlekedéssel, sem autóval nem akarunk sehova sem menni, így maradnak a séták. De gyalog az ember esténként a mínusz sok fokban nem megy túl messze, hétvégén meg többen vannak az utcán, főleg, ha a nap is süt.
A lenti képeket pénteken és vasárnap lőttem. Az az érdekes rajtuk, hogy alig vannak rajta emberek. Szerencsére ritkán látni így a várost. Remélem utolsó alkalom is… 

A befagyott Spree 🙂
Utoljára 3-4 évvel ezelőtt láttam így.

Sokaknak ez a rész arról ismerős, hogy itt karácsony előtt egy komplett bódésor van mindenféle standdal, és rengeteg emberrel. Most nem ez a helyzet. 🙁 A kép péntek délben készült.

A szökőkútban egyszer voltunk vízicsatán 🙂 Most meg senki nincs erre.

Az Alexanderplatz ezen részén sem tolonganak az emberek. Minden bolt zárva van, csak a kávézó van nyitva elviteles kávéra, meg a nemrégiben a pincében nyílt Dm.

Ez a kép már február 14-én készült, itt már jobban olvadt a hó és gyönyörűen sütött a nap.

Az emberek egymástól tisztes távolságban élvezik a napsütést a Konzerthaus előtt vasárnap.

Az árnyékos rész nem volt ennyire népszerű.

Szóval ez a helyzet épp Berlinben. Béke van és nyugalom, sehol senki.
Magyar fejjel érdekes lehet, hogy itt a lényegesen kevesebb utas ellenére, sűrítették a tömegközlekedési járatokat, hogy elkerüljék az esetleges zsúfoltság kialakulását.

Remélem nem tart már sokáig a dolog, kezd… hogy is mondjam… elég lehangolóvá és monotonná válni az élet.

További berlini dolgokat itt olvashatsz.