Voiz hangoskönyvek – egy puffogós poszt

Kész.
Nem bírom tovább!
Ezt nem lehet idegekkel bírni!
Besírok, -ahogy mondják mostanában.

Frankón az az érzésem, hogy kell egy külön élet arra, hogy valaki hangoskönyveket hallgasson náluk. Felfoghatatlan mértékben növekszik a kínálat.

A “boldog békeidőkben” még olyan kedélyes volt minden. Heti egy, maximum két könyv jött, ami egészen emészthető mennyiség volt.
Ha nem tetszett az aktuális új hangoskönyv, akkor lehetett keresni olyat, ami még érdekli az embert és azt hallgatta. Mert még csak 120 könyv volt. 

És azt se felejtsük el, hogy volt az embernek ideje arra a luxusra még a hangoskönyvek mellett is, hogy olvasson. Mára ez kész luxus lett.
Egyszerűen azt érzem, hogy kicsi vagyok én ahhoz, hogy ennyit meg tudjak hallgatni, meg tudjak emészteni, mert nemcsak arról van szó, hogy igen, tök jókat tesznek fel a könyvtárba, hanem arról, hogy olyanok jelennek meg, amiket az ember FELTÉTLEN szeretne meghallgatni. Mindezt napi rendszerességgel, szinte naponta bővülő kínálattal. 

Már valamelyik posztban kifejtettem, hogy nem a koronavírusos hírek olvasása okoz nálam szívinfarktust naponta, hanem az, amikor megnyitom az appot és azt látom, hogy már megint valami változott.

Mivel nagyon fifikás vagyok, ezért mostanában már a voiz.hu oldalon nézem meg, hogy mi került fel.
Tegnap Attenborough egyik -minden bizonnyal- remek alkotása jött, mára meg … feltettek egy csomó online marketinggel foglalkozó könyvet. 
Horror! 
És itt jön a kérdés: Hogy a fenébe lehet haladni? Hogyan tudja az ember megőrizni a szellemi épségét ilyen gyorsan bővülő kínálat mellett? 

1, Írjunk listát az elolvasandó (meghallgatandó) könyvekből? 
2, Vagy ne nézzük az új kínálatot és akkor nem zavar? Boldog tudatlanság? 
3, Töröljük le az appot a fenébe, ezzel megszüntetve a feszültség forrását?
De az badarság lenne, hiszen így olyan könyvekhez jutok hozzá, amikhet itt Németországban csak bajosan tudnék beszerezni. 
4, Folytassuk a gyötrődést és növeljük azt a feszítő érzést, hogy soha nem lesz annyi időnk, hogy meg tudjuk hallgatni akár csak azokat a könyveket, amelyeket feltétlen szeretnénk? 

Siralmas!
 
Ráadásul a múltkor volt egy akciójuk, amiben 5 (vagy 500?) forintért lehetett egy hónapra előfizetni. Agyrém! 
Képzelem szerencsétlen embereket, akik abban reménykednek, hogy “áh, biztos ennyi az összes könyv, ebből majd szemezgetek, aztán majd lesz valami”.
Aham… persze…. 
Szegények nincsenek felkészülve a könyvcunamira és a reggeli szívinfarktusokra.

Szólni kellene nekik, hogy “Hé, vigyázz! Az életeddel játszol! 
Ha ide befizetsz, maradandó “károsodásokat” szenvedsz!  A hangoskönyvek rabja leszel!”

Mindazonáltal szerintem a Voiz hangoskönyves app a kezdeti gyerekbetegségei ellenére (kinek nem voltak ilyen dolgai?) egy olyan kincs lett, amit vétek nem használni. 
Azzal meg majd valahogy megbirkózunk, hogy sehogy sem lehet annyi időnk, amennyi elég lenne ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani velük és majd valahogy elfogadjuk, hogy tényleg olyan lett, mint egy izgalmas könyvtár, ahova bemegy az ember és választ kedvére.

Köszi Voiz, hogy létezel!