Mit olvastam 2020 szeptemberében?

Ne felejtsük el, hogy ez a lista főleg magamnak íródik, hogy lássam, mennyit olvasok és nem utolsó sorban hogy évek múlva is vissza tudjak emlékezni arra, hogy egy könyvet egyrészt már olvastam, másrészt pedig hogy mennyire tetszett.

Ha az ember havonta elolvas 5-10(-15) könyvet, tökre nem biztos, hogy öt év múlva is pöpecül emlékezni fog a nem túl kiemelkedő alkotásokra az egy-két szavas “ja, olvastam, jó volt”-on kívül. Ezért íródik ez a lista. Ezeket olvastam az elmúlt egy évben. 

Mit olvastam 2020 szeptemberében?

Feldmár András – Félelem, düh, agresszió, szex

Első találkozásom volt Feldmárral ez a könyv és tetszett. Voltak benne olyan momentumok, hogy “fú, basszus….” meg olyan felkavaró részletek, amik azóta is naponta hirtelen bekúsznak a gondolataim közé és elborzasztanak. Ilyen a könyv elején a kiszögelős jelenet. Aki olvasta, tudja miről van szó.
Az is meglepett, hogy nem nemi szerv, vagy egyéb finom megfogalmazások olvashatóak könyvben, hanem simán csak pöcs, fasz.
Érdekes volt a könyv, bár túl sokat nem tanultam belőle.

Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyerekei – Hogyan gyógyíthatjuk meg az elérhetetlen, elutasító vagy én-központú szülők okozta lelki sebeinket?

Már a címből is sejthető, hogy ez nem egy könnyű, nyári olvasmány. És valóban nem az. Körülbelül két hetembe telt, hogy elolvassam a könyv 60%-át, és ott megálltam mert elég rettenet volt ránézni a gyerekkoromra és bizony sok energia, kitartás, és főleg akarat kell ahhoz, hogy a maradék pár oldalt le tudjam küzdeni. Főleg meg tudjam emészteni.
El fogom olvasni, de még nem érzem magamban az erőt hozzá. Egyébként remek a könyv annak, aki képes és hajlandó szembenézni saját magával és a tragikusan pocsékra sikeredett gyerekkorával, és főleg azzal, hogy milyen szerteágazó, mindenre kiterjedő … na, szóval nagyon ajánlott a könyv annak, aki hasonló cipőben jár.

A lusta portfólió – György András

Tömör, lényegretörő, hasznos. Nagyon tetszett! Végre egy könyv, ami nem ezer oldalban akarja elomlani a lényeget. Ritka kincs és nagyon érdemes elolvasni többször is, ha valaki épp ilyen gondolatokra, ötletekre, elképzelésekre vágyik.

Beteljesült kívánságok – Wayne Dyer

Ő évek óta ott lapult a fizikai könyvespolcomon de eddig még nem érkezett el az ideje annak, hogy közelebbi barátságba kerüljünk.
A múltkori (nagyon tetszett) Anita Moorjani könyv, és a Neville Goddard könyv találkozása ez egy adag Brian Tracy gondolattal. Lenyűgöző, brilliáns, fantasztikus! Szerintem vissza fogok hozzá térni időről időre. Mert egy kincs!
Csomó videó van fönt a pasiról a YouTube-on, ezt a filmet ajánlom.

A többi, amit olvastam

Mert vettem egy nagy adag könyvet (7 darabot) az Amazontól spanyolul (magyarul nem érhető el egy csomó dolog mert egyszerűen kicsi a piac és igen szűk réteget érdeklő dologról van szó.) Szóval még olvastam mást is, de ezek a terveimhez kapcsolódó könyvek, majd ha … akkor elmesélem mit olvastam, melyik volt a hasznos és melyik volt tök fölösleges viszont túl hosszú. Rémesen utálom a szükségesnél hosszabb könyveket!

Mit fogok olvasni októberben?

A terveim megvalósításához illő könyveket fogok olvasni főleg, illetve ha pihenni akarok (mert nem egyszerű a téma) akkor szerintem valami szórakoztató könyv lesz majd. Meg persze az éretlen szülős könyvet is be fogom fejezni. Elvileg.