A Ribeira, ahol jó lenni: Porto látnivalói

A Ribeira negyed az egyik legfontosabb része Portónak, ha a történelmi belváros legérdekesebb helyeit szeretnéd felfedezni. A Ribeira a Duero (portugálul Duoro) folyó partján helyezkedik el, tele van jobbnál jobb éttermekkel és bárokkal, de ami még ennél is fontosabb: remek a hangulat ha szeretnél kikapcsolódni, és itt nem a fékevesztett bulikra gondolok.

Porto összes látnivalóiról itt olvashatsz: Porto látnivalói 2022-re.

Ribeira

A Ribeira házainak színes és bőségesen dekorált homlokzata vonzza a látogatók tekintetét. Van mit nézni rajtuk, akkor is, ha nem minden ház van tökéletes állapotban.

Ha a legjobb kilátást keresed vagy a legszebb panorámát, akkor a Duero másik partján a Vila Nova de Gaia negyedbe is látogass el. Ez a negyed a szemközti oldalon van. 
Porto látnivalóit innen fogod legjobban látni. Az alábbinál még jobb képeket is készíthetsz: 

Ribeira  panoráma 
A Vila Nova de Gaia negyedbe úgy tudsz átmenni, hogy átmész a hídon. Erről a kétszintes, az UNESCO Világörökség részét képező hídról itt olvashatsz bővebben.

Esti kikapcsolódáshoz irány a Ribeira!

Ha olyan helyet keresel, ahol a meleg nyári napokban is mozog a levegő, lehet sétálni és akár még egy kellemes folyóparti étterembe is be lehet ülni, akkor a Ribeirát keresd.
Több tucat éttermet találsz itt,  mindegyiknek van terasza ahonnan remek a kilátás a szemben lévő parta és a Duero partján álló házakra de még a másik parton lévő borászatok kivilágított épületeire is.

porto élménybeszámoló

UNESCO világörökség Portóban!

Egy csodás képeslap a Ribeira! Innen tudod a legjobb képeket készíteni a városról. 

Ha beülsz az egyik étterembe, mindenképp kóstold meg a helyi tipikus fogásokat, igyál igazi portóit és portugál sört. De mielőtt beülsz egy étterembe, nézd meg a menüt és az árakat mert a nagyon drága és a lényegesen olcsóbb éttermek egymás mellett vannak. 

 

Hajókirándulás a Duero folyón

Sajnos amikor mi 2021 májusában-júniusában Portugáliában jártunk (erről a portugál kalandról itt olvashatsz, hat hetet voltunk Portóban és mellette)  akkor a covid miatt nem jártak még ezek a cuki hajók. Nem tudtunk hajókirándulásra menni, pedig egész biztosan szuper lett volna.
Ha most mentek, nézzétek meg, hogy van-e lehetőség erre.
A hajókra ezen a Ribeirán lehet felszállni, és a hajókirándulások között vannak rövidebbek és hosszabbak is. 
A rövidebbeken Porto hídjait lehet megnézni, a hosszabbak a Duero felsőbb szakaszán lévő mesebeli tájat mutatják meg, ahol azt a szőlőt termesztik, amiből a portói bort készítik.